Ladataan...

Istun aamiaisella omassa keittiössäni vuoden ensimmäisen työviikon jälkeen. Viikko on tuntunut erityisen raskaalta johtuen pääasiassa omasta olotilasta selkäkipujen ja väsymyksen kanssa. Ja samalla vain kaikki pienemmätkin vastoinkäymiset viime päivinä saivat valtavia mittasuhteita. Tai näin haluan ainakin ajatella. Lopputuloksena olivat vime yön 11 tunnin yöunet ja niiden jälkeinen väsynyt olotila, johon kaksi kuppia kahvia tuovat vähän helpotusta.

Kuunnellessani aamumusakseni 'acoustic covers'-listaa Spotifysta, aloin pohtia voiko mieletilaan vaikuttaa pienillä valinnoila. Olisinko nyt energisempi, jos kuuntelisinkin 'viikonloppufiilis'-listaa, soittaisin ystävälle tai lähtisin synkkään sadeilmaan lenkille kivuista huolimatta? En kuitenkaan voi olla ajattelematta alkuperäisten alakulon syiden kertaantumista aina, kun tietoisesti työntelen niitä taka-alalle. Olisiko järkevämpää vain kohdata ja hyväksyä tämä olotila nyt ja antaa väsymyksen tullen mahdollisuus vielä vaikka päiväunille.

Ehkä tämä oli kuitenkin vain vuoden 2018 shokkialoitus - vuoden, josta päätin jo marraskuussa tulevan niin paljon parempi kuin edeltäjänsä ja kaikki ei lähtenytkään rullaamaan niin helposti. Onneksi on vielä 51 viikkoa aikaa korjata asia.

-Noora

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Loma lähestyy ja torstaina starttaan Thaimaahan. Aika parin kuukauden takaisesta varauksesta tähän hetkeen on lentänyt siivillä. En oikein osaa vieläkään aloittaa pakkaamista, epätodellinen olo, että lähden.

Olen käynyt Thaimaassa muutaman kerran, aina eri paikoissa. Tällä kertaa suuntaan Koh Changin saarelle, Kambotzan rajalle. Koh Chang on luonnonsuojelualuetta, viidakkoinen pieni saari, jonka luonnossa voi nähdä niin vesiputouksia kuin apinoitakin. Ihana jännitys kutkusttaa jo vatsan pohjaa.

Miksi taas Thaimaa, ovat monet kyselleet.

thaimassa on ihania paikkoja; rantoja, saaria, kirkkaita sukellusvesiä ja aina lämmin

thaimassa on hyvää ruokaa; odotan jo punaista currya tofulla, pad thaita ilman pähkinää ja tuoretta kookosvettä.

thaimaassa on maailman parhaat (smoothie)hedelmät; tuoreet ja makeat ananakset, vesimelonit ja papaijat odottavat. Aah papaijaa on ollut niin ikävä!

 

thaimaassa on ystävällisiä ihmisiä; aina saa apua ja kaikki hoituu, vaikkei ymmärtäisikään itse hommista mitään

 

Syitä palata maahan on niin monia. Tämän postauksen kirjoittaminen nostaa vähitellen matkakuumettani - oi joko saa mennä? Ehkä nyt suuntaan pakkaamaan. Säätiedotus lupaili lomalleni lämpöä ja juuri saapumispävästäni alkavaa paistetta.

 

Thaimaa tietää, että olen tulossa.

 

-Noora

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Usein löydän itseni miettimästä käytänkö hetket elämässäni oikein. Elänkö niin, etten vanhana kadu tekemättä jäteettyä. Muistanko olla onnellinen jokaisesta päivästä. Murehdinko liikaa tulevaa. Viime vuosi on ollut poikkeuksellisen muutosrikasta aikaa ja laittanut uusiksi monia ajatuksiani tulevaisuudestani.

Viimeisen vuoden aikana olen

muuttanut

eronnut

tanssinut hopeaa

saanut lisää vastuuta töissä

konmarittanut kotona ja elämässä

tavannut mun idolin

oppinut käyttämään huulipunaa

löytänyt jaksamiseni rajat

juossut maratonin

tavannut uusia ihmisiä

saanut uuden ystävän

tullut läheisemmäksi vanhojen ystävien kanssa

havahtunut sukulaisteni huolenpitoon

suunnitellut muuttoa ulkomaille

suunnitellut pakoa

kerännyt rohkeutta

opetellut olemaan tekemättä mitään

matkustanut New Yorkissa, Lontoossa, Tallinnassa, Tukholmassa, Berliinissä, Santorinilla ja Mallorcalla

 

Elämäni on muuttunut paljon ja toisaalta ei hirveästi. Olen oppinut itsestäni valtavasti asioita, joita ilman yllä olevia tapahtumia en olisi ikinä joutunut katsomaan silmiin. Niihin liittyy käyttäytymismalleja, itsetunnon rakentamista, henkistä kasvua ja kropan tapoja kertoa mulle fyysisestä olotilastani erilaisia asioita.

Näiden hetkien temmellyksessä bloggaaminen jäi, vaikka rakastan edelleen kirjoittamista. Nyt haluan herättää homman henkiin pienin askelin. Opettelen olemaan vaatimatta itseltäni liikoja ja siksi pyrin pitämään kynnyksen kirjoittamiseen matalalla. Yritän pitää ajatukset avoinna ja kirjoittaa vähän kaikesta, pohtimatta liikaa sitä mitä muut musta ajattelevat tai kuka mut näistä teksteistä tunnistaa.

Tervetuloa lukemaan!

 

-Noora

Share
Ladataan...

Pages