Ladataan...
BY RACHEL

Lumiset huomenet! Ihailin eilen instagramin fiidissä muiden lumisia kuvia, ja tänä aamuna sain itekin liittyä lumikuvien kerhoon! Yön aikana oli satanu ihanasti lunta ja ainakin täällä se oli todella kaivattu piriste, täytyy lähteä tänään iltapäiväksi lasten kanssa rakentamaan lumilinnoja ja -ukkoja. Tai todennäkösesti rakennetaan lumiyksisarvisia, jos eskarilaiselta kysytään ;) Valkean maan vuoksi tämän päiväinen toiveasu rakentui Guccin iiiiiihanien talvinilkkureiden ympärille. Noissa jokin vaan viehättää, vaikka yleensä mä en noin rouhevien kenkien ystävä olekaan. Nilkkureiden kanssa The Rown simppelit vaaleat housut, Alexander Mcqueenin ihanan värinen poolo ja Acnen ihanaakin ihanampi teddytakki. Asusteiksi Fendin logokorvikset ja.... ihana Guccin laukku. Sanoinko tarpeeksi monta kertaa ihana?

Hauskaa päivää :)

 

Share

Ladataan...
BY RACHEL

Hienoista ja trendikkäistä sanoista huolimatta, health and wellness koostuu ihan arkisista, jokapäiväisistä asioista; levon, ravinnon ja liikunnan sopivasta yhdistelmästä, jotka jokainen asettaa omannäköiseen tärkeysjärjestykseen. Kun lepää hyvin ja nukkuu riittävästi, on helpompi tehdä hyviä valintoja ravitsemuksen suhteen, on energiaa liikkua ja olla aktiivinen. Kun perusteet on kunnossa, pystyy haastamman itseään, selviytyy vastoinkäymisistä, ja kykenee antamaan itsestään enemmän muille.

Hyvinvointi ei kuitenkaan oo pelkkiä hyvin nukuttuja öitä, salaattikulhoja ja kuntosalitreeniä vaan kokonaisvaltainen tila, jossa tunnemme itsemme onnellisiksi. Tila, jossa koemme iloa ja onnellisuutta itsestä, muista ihmisistä ja elämästä ylipäänsä. Kun huolehtii näistä eri osa-alueista säännöllisin väliajoin, voi parantaa elämänlaatua huomattavasti, nauttia tasapainoisesta elämästä, pitää hauskaa ja lisätä sen kautta onnellisuutta ja hyvinvointia ihan jokaiseen päivään. 

1. Aloita aamusi hyvin.

Oon puhunu aiemmin paljon aamujen merkityksestä ja siitä, miten aamurutiineilla on mahdollisuus vaikutta ratkaisevasti omaan asenteeseen, päivien kulkuun, sekä ylipäänsä omaan onnellisuuteen ja hyvinvointiin. Pyri aloittamaan aamusi hyvällä energialla ja positiivisilla ajatuksilla - etsi ja luo sellaisia rutiineja, joiden avulla pääse virittäytymään päivään parhaalla mahdollisella tavalla. Hyvään aamuun voi kuulua terveellistä aamupalaa, virkistävää juotavaa, lempeää liikettä, hikitreeniä, meditointia, mietelauseita, mieltä nostattavaa musiikkia, kirjoittamista, lukemista, laittautumista.. Sellaisia asioita, jotka tekee siitä itselleen hyvän ja mieluisan, ja joiden vuoksi on mukava nousta aamulla sängystä. 

2. Pysy aktiivisena ja liiku.

Liikuta kehoa aktiivisesti, monipuolisesti ja säännöllisesti. Etsi sellaisia liikuntamuotoja, joista pidät ja nautit, ja joiden pariin on mukava palata kerta toisensa jälkeen. Sillä ei ole väliä mitä kaveri tekee, mitä naapurin Liisa tekee, tai mitä naistenlehden kansikuvamalli tekee - vain sillä on merkitystä, että jokainen liikkuu hymyssä suin, sopivia haasteita unohtamatta :) 

Nykyään liikunta nähdää usein pari kolme kertaa viikossa tapahtuvana täsmäliikuntana, mutta se, mitä me tehdään noiden harjoitusten välissä on itseasiassa paljon merkittävämpää terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Pyri ajattelemaan, että kaikki liike on liikuntaa ja mitä monipuolisempaa liikkumista, sen parempi. Hyvä peruskunto ja -kestävyys on tärkeää lukuisten elintoimintojen kannalta, mutta luo pohjaa myös kaikelle muulle tekemiselle; jaksamme paremmin arjessa ja kestämme stressiä paremmin. Lihaskuntotreeniä suosittelen sen lukuisten terveyshyötyjen vuoksi ihan kaikille, jonka lisäksi oon henkilökohtasesti sitä mieltä, että kaikkien tulisi kokeilla jotain mind-body-lajia ainakin kerran. Myös liikkuvuusharjoittelu on tärkeää mm. kehon optimaalisen toimitakyvyn ylläpitämiseksi ja vammojen ehkäisemiseksi. Meille jokaiselle on annettu yksi keho käyttöömme - arvosta, kunnioita ja huolehdi siis siitä! Kun huolehdit kehostasi ja kohtelet sitä hyvin, se palvelee sua entistä paremmin. 

3. Syö hyvin.

Riittävä, laadukas ravinto on yksi hyvinvoinnin lähtökohdista. Ruokailussa tärkeimpiä asioita on monipuolisuus, ravinteikkuus, sallivuus, nautinto sekä tasainen ateriarytmi. On monta tapaa syödä oikein, hyvin ja laadukkaasti, ja jokaisen tulee etsiä ja kokeilla sitä tapaa, mikä tekee hyvää itselle ja tuntuu parhaimmalta. Kun syö pääsääntöisesti hyvää ja terveellistä ruokaa, voi silloin tällöin herkutella myös hyvällä omallatunnolla. Äärimmäisyyksiin meneminen, kieltolistojen noudattaminen, kalorien laskeminen tai muotidieettien seuraaminen ei ole suositeltavaa, vaan tavoitteena on rakentaa itselle sopiva, hyviin valintoihin perustuva laadukas ruokavalio. 

4. Juo tarpeeksi vettä.

Nesteytä kehoasi! Kehosi tarvitsee vettämm. ruoansulatukseen, kuona-aineiden poishuuhtomiseen, ihon kuntoon ja lihaksiin. Veden juonti auttaa myös kontrolloimaan painoa ja ylläpitämään hyvää energiatasoa. Erityisesti aamulla kannattaa juoda pari isoa lasillista vettä nesteyttämään kehoa yöunien jälkeen. Hyvä tapa oppia nauttimaan veden juonnista on maustaa sitä sitruunalla, appelsiinilla, inkiväärillä, marjoilla, yrteillä.. 

5. Vietä aikaa tärkeiden ihmisten kanssa.

Hyvät ihmissuhteet on elämän suola. Ystävyyssuhteilla on merkittävä vaikutus paitsi henkisen hyvinvoinnin mutta myös fyysisen terveyden kannalta. Läheisten ja ystävien kanssa vietetty aika parantaa mielialaa, lievittää stressiä, rentouttaa ja rauhoittaa. Se auttaa meitä ymmärtämään itseämme ja elämäämme, näkemään asioita eri perspektiivistä, sekä lisää elämän merkityksellisyyden tunnetta. Keskustele, kysele, kuuntele, ja ole kiinnostunut läheisten ihmisten tekemisistä - mitä enemmän annat, sitä enemmän saat<3 

6. Suunnittele ja valmistaudu.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, myös ajankäytössä. Suunnittele, kirjoita ylös ja aikatauluta päivän/viikon menot ja tapahtumat, niin asiat selkiintyvät, saat suunnitelmallisuutta ja järjesystä elämään ja lisäät omaa hallinnantunnetta. Mä nyt oon aikatauluttamisen ja listojen kirjottamisen intohimoinen puolestapuhuja, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa että edellämainitut asiat auttaa hiljentämään mun apinamieltä (lisää alempana), keskittymään tärkeämpiin asioihin täysillä, ja no, to get shit done. 

7. Hiljennä

Oman hyvinvoinnin parantamiseksi on tärkeää oppia pysähtymään, rauhoittamaan mieltä ja olemaan läsnä, sillä meillä kaikilla on perustavanlaatuinen tarve rauhoittua. Nykymaailman ärsykkeiden määrä asettaa tälle haasteita, jonka lisäski kiire, suorituspaineet ja menestyksen tavoittelu saa monet hautaamaan rauhoittumisen taka-alalle. Suorituskeskeisessä yhteiskunnassa (tai suorituskeskeinen ihmisenä) pysähtyminen ja rauhoittuminen voi tuntua ajan tuhlaamiselta ja laiskottelulta. 

Kehon ja mielen hyvinvointi kulkee kuitenkin käsikädessä. Voidakseen hyvin, on otettava hetkiä ja löydettävä tapoja hiljentää vauhtia, pysähtyä ja rahoittua arjessa. Se voi olla meditointia tai syvähengittämistä, se voi olla hetken oman mielen ja kehon tarkkailemista, tai ihan vain keskittyämistä siihen, mitä ympärillä tapahtuu juuri nyt. Aina ei tarvitse olla tavoitettavissa, tai tietoinen ympärillä (tai somessa) tapahtuvista asioista. On tärkeä osata irrottautua sosiaalisesta mediasta, jatkuvista ärsykkeistä ja tekemättömistä töistä, ja tarjota säännöllisiä hengähdystaukoja mielelle.

8. Ota aikaa itsellesi.

Ota aikaa itsellesi, ihan joka päivä. Oli se sitten miten pieni hetki tahansa - 5 minuuttia tai 5 tuntia - niin on tärkeää panostaa itseensä päivittäin. Oman ajan ottaminen ja itsensä asettaminen etusijalle ei ole itsekästä eikä tee susta huonompaa ihmistä vaan päinvastoin - silloin voit paremmin ja sulla on enemmän energiaa, jolloin pystyy panostamaan muihinkin enemmän. Tee sellaisia asioita, joista nautit ja joista tulee hyvä olo. Sellaisia, jotka saa sut inspiroitumaan ja tuntemaan sisäistä iloa. Suosittelen kirjaamaan nämä hetket ihan konkreettisesti kalenteriin, koska positiivisen asian odotus lisää innostusta ja antaa voimavaroja arjen pyöritykseen :)

9. Ulkoile päivittäin.

Raitis ulkoilma on yksi tehokkaimpia, helpoimpia ja halvimpia tapoja nostattaa mieltä, virkistää ajatuksia ja lisätä energisyyttä. Luonnon läheisyys ja luonnossa liikkuminen myös mm. vähentää sairastuvuutta ja lisää onnellisuutta! Ulkoilulla on niin paljon positiivisia terveysvaikutuksia aina fyysisestä terveydestä henkiseen hyvinvointiin, että sitä suosittelen ihan kaikille, edes ihan pienen hetken verran päivittäin :) Suomessa se on välillä vähän haastavaa, koska sinne sateeseen, pimeyteen tai loskaan ei ole aina kiva lähteä, mutta lupaan (!) että se on aina lopulta sen arvoista. 

10. Vaali unta ja lepoa.

Viimeisenä vaan ei missään nimessä vähäisempänä, yksi hyvinvoinnin ehdottomasti tärkeimmistä tekijöistä on riittävä ja laadukas uni. Musta tuntuu että tästä puhutaan edelleen ihan liian vähän, ja monesti terveydessä ja hyvinvoinnissa keskitytään enemmän ravinto- ja treenipuoleen. Tavallista on myös se, että kun tekemistä riittää tai on muuta tärkempää menoa niin yöunista pihistetään ensimmäisenä ja ajatellaan, että pärjätään hyvin vähemmällä tai korvataan menetetyt tunnit sitten viikonloppuna.. 

Hyvin nukutun yön jälkeen olo on energinen, mieli virkeä ja keho levännyt, ja olemme valmiita lähtemään liikkelle kohti uutta päivää. Riittävä uni auttaa jaksamaan paremmin työssä ja arjessa, parantaa liikuntasuorituksia, sekä osallistuu myös mm. oppimiseen, luovuuteen, muistiin, strenssinsietokykyyn, aineenvaihduntaan, immuniteettiin ja hormonitoimintaan, eli ihan kaikkialle terveyteen ja hyvinvointiin. Hyvin levänneenä on myös helpompi tehdä hyviä valintoja päivän aikana, joten pidä kiinni mahdollisimman tasaisesta unirytmistä, nuku riittävästi ja vaali unta.

Share

Ladataan...
BY RACHEL

Ihmiset on erilaisia, moninaisia ja monimutkaisia olentoja, mutta joidenkin asioiden suhteen on olemassa vain kahdenlaisia ihmisiä. Monista eroistaan huolimatta, ihmiset kuuluu tietyissä asioissa vaan jompaan kumpaan leiriin. Checkaa kumpaan kategoriaan sinä kuulut :D Entä tuleeko mielen muita yhtä merkittäviä, ihmisiä erottavia tekijöitä?

- On sellaisia ihmisiä, jotka syö ensin kuorrutteen ja sellaisia, jotka säästää piirakan parhaan osan viimiseksi. 

- Niitä, jotka tykkää lämpimän värisistä jouluvaloista ja niitä, jotka suosii kylmän sävyisiä. Ja okei. Kolmanteen kategoriaan kuuluu vielä ne, joiden mielestä värikkäät valot on the way to go.

- Ihmisiä, jotka taittelee kuulokkeet ja piuhat käytön jälkeen nätisti rullalle. Ja niitä, jotka sulloo ne taskuun ja tappelee solmujen kanssa sitten myöhemmin.

- Niitä, jotka asettaa yhden, ja vain yhden herätyksen. Ja niitä, jotka asettaa vähintään 5, jotta voi torkuttaa pidempään. On myös aamuihmisiä. Ja niitä, joiden tekisi mieli lähettää kaikki ennen kello kymmentä heräävät ihmiset toiselle planeetalle.

- Niitä, jotka syö suklaalevystä yhden palan kerrallaan ja sitten niitä, jotka haukkaa suoraan levystä suun kokoisia palasia.

- Ihmisiä, jotka ostaa tonnikalan vedessä ja ihmisiä, jotka ostaa tonninkalan öljyssä.

- Niitä, jotka lukee lehden oikeaoppisesti etukannesta takakanteen ja niitä, jotka selailee lehden väärään suuntaan. 

- Ihmisiä, jotka järjestää kirjahyllynsä loogiseen järjestykseen esimerkiksi kirjojen koon tai värin perusteella. Ja niitä, jotka no - kunhan se kirja on hyllyllä niin kaikki on hyvin. 

- Sellaisia ihmisiä, joilla on aina kaapissa uusia vessapaperirullia ja sellaisia, jotka lähtee vasta siinä vaiheessa ostamaan lisää kun kaikki talouspaperit ja servetitkin on käytetty. 

- Ihmisiä, jotka kuorii mandariinit puhtaaksi viimeistä valkoista aluskuorennöyhtää myöden. Ja sitten niitä, joita ei haittaa vaikka mandariini näyttäisikin lumipallolta.

- Niitä, jotka syö pitsan reunat ja niitä, joiden mielestä reunat ei ole syötäväksi tarkoitettu.

- Ihmisiä, joiden appit pursuaa ilmoituksia/lukemattomia viestejä. Ja niitä, joilla appit on aina päivitetty. 

Omat vastaukset: säästän pullasta keskiosan, kuulokkeet on aina solmussa, en torkuta, tonnikalat öljyssä maistuu paremmalle, ja mulla on tällä hetkellä mm. 13 068 lukematonta sähköpostiviestiä, 23 aplikaatiopäivitystä odottamassa ja 10 uutta podcastia kuuntelematta. Okei, kaikki noi sähköpostit on oikeesti roskaposteja :D

Isomman ladyn päivän asuna toimii voimisteluasu, äidin korkkarit ja frozen-laastari <3

Share

Ladataan...
BY RACHEL

Happy Friday! Ajattelin, että tällaisen sateisen perjantain kunniaksi voisin vain koota mielessä pyörineitä ajatuksia sekä muita mainitsemisen arvoisia mietteitä viikon varrelta :)

Oon viime päivinä suunnitellu joulukalenteria blogiin, ja oon tästä niin innoissaan! Tulossa on ainakin pukeutumisinspistä pikkujouluihin, iso kasa jouluisia reseptejä (raakaherkkuja, salaatteja ja bataattia), joululahjavinkkejä ja juttua stressittömyydestä, ehkä heitan myös pari joulutreeniä jonnekin väliin.. Muutama luukku on vielä suunnittelematta, niin jos tiellä on jotain ehdotuksia niin toteutan ne enemmän kuin mielelläni!

Oon muutenkin alkanu jo fiilistelemään joulua.. Aamusin aamutouhuja tehdessä ollaan laitettu joululaulut soimaan, ollaan poltettu iltasin kynttilöitä ja saatoin myös kantaa tällä viikolla joulukoristelaatikon sisälle :D Täytyy käydä se läpi ja katsoa mitä kaikkea sieltä löytyykään, kun me vietetään pitkästä aikaa joulua kotona. Ollaan vietetty useammat joulut Kanadassa mun perheen luona ja viime joulu meni Floridan auringon alla, niin tänä vuonna on kivaa saada laittaa joulua vähän enemmän ja tehä kaikkia suomalaisia joulujuttuja! Kuinka aikasin joulukuusen saa laittaa?

Tajusin eilen, että mulla on enää viikko äitiyslomaa jäljellä. Mihin tää aika on menny!! Mammaloman alussa tuntu siltä, että 9 kuukautta on pieni ikuisuus, mutta näin jälkikäteen ajateltuna enemmänkin siltä, että pari hassua (huonosti nukuttua ;)) yötä - ja se on ohi. Aion olla tämän vuoden loppuun asti kotona, mutta sitten lähden jatkamaan opiskeluja, niin toinen tärkeä asia tehtävälistalla onkin etsiä bebelle osa-aikainen hoitaja.

Tajusin myös, että kahden vuoden päästä ollaan jo kolkuttelemassa vuoden 2020 ovea!!! 2020!!! Tuntuu, että vuosituhannen vaihtuminen tapahtui vasta eilen. Now I feel old.

Mulla on ens viikolla tiedossa jotain ihan uutta ja mielenkiintosta! Meille saapuu kotiin camera crew ja kuvataan yhdelle pienelle kanavalle energisoiva smoothie ja mehu tähän pikkujoulutäyteiseen aikaan. Ajattelinkin kuluttaa viikonlopun opiskelemalla mitä tänään syötäisiin -tyylisiä ohjelmia, että aineisten pilkkominen ja kameralle puhuminen luonnistuisi edes jotenkin päin eikä päättyisi siihen, että leikkaan vahingossa koko peukalon irti.

Mulle tulee syksyisin aina kova tarve tehdä jotain käsilläni, ja nytkin mulla olisi liuta erilaisia projekteja odottamassa niiden toteuttamista. Kävin eilen Kärkkäisellä hakemassa vähän tarvikkeita näiden projektien tekoon, ja huomasin viihtyväni vähän liian hyvin siellä lankakerien ja siveltimien välissä :D Ensimmäisena listalla onkin muhkean huivin neulominen, sitten pari pitkään odotellutta maalausproggista. Mulla olisi myös iso, avaamaton savikuutio kaapissa odottamassa. Oikeesti mä haaveilen yhdestä kokonaisesta päivästä, jolloin voisin laittaa podcastit täysille volyymille ja muovailla koko päivän savesta erinäisiä asioita..

Ollaan oon pyöritelly koko netin ylösalaisin tutkien eri matkavaihtoehtoja. Mä oon aika perusteellinen tällaisten asioiden kanssa, enkä valehtele yhtään jos sanon että oon kuluttanu vähintään 20 tuntia tähän hommaan :D Halutaan lähteä siis tammikuun paikkeilla koko perheen kanssa lomalle, ja kriteereinä on aurinko, helppous ja rentoutuminen. Eli lapsiperheille sopiva kohde, mielellään täysi- tai ainakin puolihoito, ja se lämpö. Tällä hetkellä todennäköisimmät vaihtoehdot pyörii Espanja - Dubai - Kap Verde -akselilla, niin jos teillä on jotain vinkkiä antaa ne otetaan enemmän kuin mielelläni vastaan. Espanjassa kiinnostaa sporttihotelli, Dubaissa varma aurinko ja täysihoito, ja Kap Verde olisi taas vähän eksoottisempi kohde. Mulla taitaa mennä toiset 20 tuntia, ennen kuin saan tehtyä päätöksen :D

Viikonloppuja! :)

takki Aritzia / farkut ja kengät Zara

Share

Ladataan...
BY RACHEL

Täältä ne vihdoin tulee, nimittäin sm-finaalissa valmistamani smoothie ja mehu resepteineen! Ei valitettavasti videon muodossa (vaikka niin vähän lupailinkin) vaan ihan kuvina ja ohjeina, mutta kyllä mä videoiden pariin vielä pääsen! Smoothiekulhossa lähdin soveltamaan yhtä mun lempparia, mustikkapiirakkasmoothieta, ja siitä tuli loppujen lopuksi tosi kiva, terveellinen herkkukulho. On meinaa taateleiden ja kookossokerin ansiosta suhteellisen makea ja menee ehdottomasti terveellisestä jälkkäristä! Mehu puolestaan on ihanan virkistävä, ja sisältää myskikurpitsan lisäksi hedelmiä ja inkivääriä. Testatkaa ja kertokaa mitä tykkäsitte :)

 

Makea mustikkainen smoothiebowl

1dl mustikoita

1dl cashew pähkinöitä (liotettuna 4h)

puolikas avokado

1 luumu

4 taatelia

1 rkl kookossokeria (tai enemmän oman maun mukaan)

1/2-1 tl raastettua inkivääriä

mantelimaitoa

 

 

Virkistävä myskikurpitsamehu

1/2 myskikurpitsa

1 appelsiini

1 omena

1 päärynä

1-2 cm pala inkivääriä

Share

Pages