Ladataan...

Tässä ohje herkulliseen kasvislautaseen, jota tein eräänä päivänä illalliseksi. Aivan ihania makuja, väreistä puhumattakaan! Tällainen iloisen värikäs ruoka tekee hyvää niin keholle kuin mielelle. Lisäksi tämä ruoka menee todella kivasti tällaisenaan "samassa muodossa" pienelle sormiruokailijalle, mikä tekee ruokailuhetkestä helppoa. Ruoan toteuttamine on muutenkin helppoa. Raaka-aineita voi vaihdella oman mielen mukaan, ja lautaselle voi valita mitä milloinkin kaapista sattuu löytymään. :)

KASVISLAUTASEEN TARVITSET:

1 punajuuri

2 porkkanaa

1 pieni palsternakka

kourallinen parsakaalin nuppuja

kourallinen herkkusieniä

muutama retiisi

paprikaa (esim. keltainen ja punainen)

pieni kourallinen ituja

pala kurkkua

 

HERNE-PINAATTITAHNA:

1pss pakasteherneitä (sulatettuna)

1/2 sitruunan mehu

1-2 valkosipulin kynttä

1/2dl oliiviöljyä

kourallinen pinaattia

suolaa

pippuria

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Pese ja kuori juurekset. Paloittele juurekset, parsakaali, herkkusienet ja retiisit haluamaasi muotoon.Laita uunipellille omiin osioihinsa ja mausta halutessasi. Paahda juureksia uunissa noin 20-30min, tai kunnes ovat kypsiä.

Sillä välin leikkaa paprikat ja kurkku tikuiksi, ja laita lautaselle valmiiksi odottamaan. Tee herne-pinaattitahna surauttamalla kaikki ohjeen aineet sekaisin tehosekoittimella. Maista ja mausta lisää tarvittaessa. Kun juurekset ovat kypsiä, kasaa kauniin värikkäät kasvikset ja idut lautaselle ja nauti herne-pinaattidipin kera.

Makoisaa viikkoa kaikille!

<3:llä Pauliina

 

Share

Ladataan...

Taatelit ovat kuuluneet jo pitkään jääkaappini vakiovarusteisiin. Ne säilyvät pitkään, ja toimivat luonnollisena makeuttajana esimerkiksi smoothieissa ja leivonnassa. Ne ovat herkkua sellaisenaankin popsittuna, mutta superhyviä klassikkoherkkuja niistä tulee, kun poistaa kiven ja täyttää taatelin joko sinihomejuustolla, tai maapähkinävoilla. Ahh<3 Makean nälkä katoaa kyllä taatusti :)

Tänään löysin ruokakaupasta luomulaatuista raakalakritsijauhetta. Se on tullut vastaan muutamissa ruokaohjeissa aikaisemminkin, joten ostin purkin kokeilumielessä. Kaapistani löytyi taateleita, joten päätin kokeilla niitä yhdessä. Kokeilun tulos: super herkullinen ja toimiva yhdistelmä! Tämä kahden aineen superhelppo herkku on niin yksinkertainen, ettei erillistä ohjetta tarvita. Poistin vain taateleista kivet, ja pyörittelin raakalakritsijauheessa. Mmmm... herkkua! <3

<3:llä Pauliina

 

Share

Ladataan...

Kesään on vielä monta kuukautta aikaa, mutta usein tässä kohtaa aletaan jo suunnittelemaan kesän bikinikuntoa, ja miten päästä siihen. Aikaisemmista vuosista poiketen, en koe tarvitsevani ihmeempiä muutoksia, että voisin kulkea bikineissä ja tuntea oloni hyväksi. Vaikka painankin ainakin yhtä paljon kuin aikaisempina vuosina ;) En tietenkään laittaisi pahakseni, vaikka joistain kohdista olisin hieman kiinteämpi, :D koen silti olevani hyvä juuri näin.

 On ollut vuosia, varsinkin nuorempana, kun olen ollut kovin epävarma itsestäni ja erityisesti kehostani. Toki välillä vieläkin olen, mutta olen oppinut rakastamaan itseäni, ja olemaan lempeä omaa vartaloani kohtaan. Ajatukset kehostani ovat muuttuneet paljolti äitiyden myötä. Onnistunut raskaus ja synnytys nostivat suuresti oman kehoni arvostusta.

Raskauden aikana aloin kunnioittamaan omaa kehoani entistä enemmän. Olin niin kiitollinen siitä, miten pieni lapsi kasvoi ja kehittyi sisälläni, ja miten hienosti kaikki sujui. Kaikki arvoni olivat hyvät, ja jaksoin käydä töissä loppuun saakka. Kehoni jaksoi raskauden hienosti, ja jalkani kantoivat meitä molempia. Kiitos.<3

Synnytys jännitti etukäteen kovasti, mutta kehoni ei pettänyt silloinkaan. Se viestitti supistuksilla, milloin oli aika lähteä sairaalaan. Kaikki siitä eteenpäinkin meni kovin luonnollisen tuntuisesti omalla painollaan. Lopulta 20 tunnin päästä meille syntyi ihana, terve poikavauva.<3

Minut valtasi suuri ilo, ja onnellisuus uudesta perheenjäsenestä, mutta samalla olin kiitollinen keholleni, ja kovin ylpeä sen ponnistuksista. Imetsy lähti myös hyvin käyntiin ja sujui koko sen ajan. Se tunne on aivan uskomaton, kun oma keho osaa tuottaa kaiken vauvan tarvitseman ravinnon ihan itsestään. Niin ainutlaatuista ja hienoa! 

Raskaus ja synnytys jättivät luonnollisesti myös pienet jälkensä kehooni, mutta en osaa enään murehtia niitä. Niiden synnyllä on ollut tärkeä tarkoituksensa. Loppupeleissä olen vain äärettömän onnellinen ja kiitollinen keholleni, enkä voi kuin olla sille lempeä ja rakastaa. Mitä sitten jos vatsa on vähän löysä, tai allit heiluvat? :)

Rakastan kehoani. Rakasta sinäkin omaasi <3<3<3

<3:llä Pauliina

Share

Pages