Ladataan...

Eilen oli ihanan aurinkoinen päivä, ja toivoin samanlaista tälle päivälle, sillä oltiin sovittu kavereiden kanssa kävely- ja lounastreffit. Ilma ei ihan niin hyvä ollut, sillä loppupäivästä sateli vettä, mutta se ei meitä estänyt. Otimme suunnaksi pyynikin ja lopulta päädyimme Cafe Pispalaan lounaalle. Kävelymatka oli mukavan mäkinen, joka sai hyvin sykkeen nousemaan lastenvaunuja työnnellessä :)

Cafe Pispalassa vierailu oli ensimmäiseni ja positiivinen kokemus. Ruoka oli hyvää ja palvelu todella ystävällistä. Paikka on pieni, mutta mahduimme sisään kaksien vaunujen kanssa. Itse tilasin combo annoksen, johon sisältyi batattikeittoa ja possuleipiä. Jälkiruuaksi otin vielä teetä ja pekaanipähkinä-kinuskikermakakkua. Tee tuli suurissa kupeissa, ja tarjoilija tuli vielä erikseen tarjoamaan täydennystä. Pisteet tästä!

Ravintolasta löytyy myös terassi, mikä on varmasti aivan ihana aurinkoisina päivinä! Cafe Pispalan viikonloppubrunssi on kovin suosittu ja kehuttu, ja tarjoilija kehottikin tekemään pöytävarauksen jopa viikkoa aikaisemmin, mikäli sinne mielii. Sitä täytyy seuraavaksi testata!

<3:llä Pauliina

 

Share

Ladataan...

Kokeilin ensimmäistä kertaa lehtikaali-linssipastaa, ja siitä tuli niin herkullista, että halusin laittaa ohjeen tännekkin. Ohje on vegaaninen, ja gluteenittoman siitä saa helposti vaihtamalla täysjyväpastan esim. kikhernepastaan.

Lehtikaali-linssipasta:

neljälle

200g täysjyväpastaa

2rkl hyvää oliiviöljyä

3kpl valkosipulinkynttä

1tl harissa-tahnaa

150g lehtikaalia

1tl suolaa

mustapippuria

tölkillinen kypsiä linssejä

2rkl ravintohiivahiutaleita (oluthiivahiutaleita)

Laita pasta kiehuvaan, suolattuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 9min.). Mursakaa valkosipulinkynnet. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja suikaloi pieneksi.

Laita paistinpannulle oliiviljyä, valkosipulimurska ja harissa-tahna. Kuullota hetki, ja lisää sitten lehtikaali. Anna lehtikaalin pehmetä pannulla, ja lisää suola ja pippuri.

Huuhtele ja valuta linssit, ja lisää ne pannulle.

Testaa pastan kypsyys, valuta vesi pois, ja lisää pannulle lehtikaalin joukkoon. Lisää lopuksi ravintohiivahiutaleet ja tarvittaessa oliiviöljyä. Kääntele kaikki ainekset sekaisin ja tarjoile!

 

Alkuperäinen resepti: Paula Heinonen, Vegeä (Readme.fi 2016)

<3:llä Pauliina

 

Share

Ladataan...

 

Positiivista ajattelua ei ole koskaan liikaa. Tykkään kirjoittaa ylös asioita, joista tulen onnelliseksi ja jotka tuovat iloa arkeeni. Tämä lisää myös omaa positiivista ajatteluani ja onnellisuudentunnetta. Tässä osa tämän viikon ilonaiheista.

-vapaa viikonloppu, ja yhteensä kolme vapaapäivää tällä viikolla

-sain tilaamani raakaruokakirjan postissa, odotan innolla, että pääsen kokeilemaan reseptejä siitä

-aurinkoiset kevätpäivät viikolla

-meillä oli ensimmäinen vasu päiväködissa, jossa kuultiin miten hyvin Hugolla on mennyt

-kylpyläreissu Edeniin perheen kesken

-tyttöjen ilta rakkaan äitini kanssa

-ihanan rentouttava ja stressiä purkava korva-akupunktiohoito

-Hugon kehityksen seuraaminen päivittäin

-onnistuneet raakaleivokset

-verikokeiden tulokset, jotka kertoivat kilpirauhasarvoni olevan nyt kohdillaan

-uudet supermukavat vapaa-ajan kengät

-lyhensin ruusupensaita pihallamme, ja laitoin muutaman oksan sisälle maljakkoon. On ollut ilo seurata, miten niihin kovaa vauhtia on alkanut ilmestymään vihreitä silmuja ja pian lehtiä.

Millaiset asiat teidän arjestanne tekevät onnelista?

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

<3:llä Pauliina

 

Share

Pages