Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Olen kuvitellut mineraalimeikkien olevan vaikeita ja sottaavia tuotteita, joiden ympärillä on aivan omanlainen sisäpiiriryhmänsä. Sellainen tietynlainen lahkomaisuus. En tietenkään koskaan ole oikeasti tutustunut niihin, sillä aihe on tuntunut vaikeasti lähestyttävältä. Rehellisesti sanottuna meikkaaminen on ollut entistäkin hätäisempää Fridan synnyttyä, ja kasvoilleni on sipaistu vaihtelevia meikki- ja bb-voiteita Korresista Zuii:n ja Iroisiesta Mossaan. En silti jaksa käyttää useita tuotteita, vaan toivon saavuttavani halutun ja kestävän lopputuloksen maksimissaan kahdella tuotteella. Ehkä siksi Chanelin meikkipuuteri pysyi vuosia meikkipussini vakiovarusteena.

Kuukausi sitten menin ostamaan meikkivoidetta, mutta palasin lopulta mineraalimeikkipohjan kanssa. Mitä ihmettä tapahtui? 

 

 

Haluan tietyissä asioissa erityisen hyvää palvelua, jossa toiveisiini ja tarpeisiini vastataan etsimällä juuri minulle sopiva tuote. Kosmetiikka on yksi sellainen. En todellakaan osaa asettaa ihotyyppiäni tai sävyjäni asteikoille. Siksi otin hieman aikaa tälle meikki-asialle ollessani Turussa.

Sitten istuin Greenlips Beautyn meikkituolissa täydellisen kuultava, mutta kevyesti peittävä meikki kasvoillani. Valintaa ei tarvinnut miettiä. Oikeilla tarvikkeilla ja opastuksella on aika helppo meikata. Hyvän lopputuloksen lisäksi tämä meikkipohja saa kiitosta monipuolisuudestaan. Sama tuote nimittäin käy myös ihon virheiden peittämiseen. Parasta on, ettei meikki tunnu iholla, eikä sitä tarvitse lisätä päivän mittaan. 

 

 

Nyt kun olen tyytyväisenä sukeltanut tähän nimittämääni "mineraalimeikki-lahkoon", voin rohkaista muitakin kokeilemaan. Suosittelen kuitenkin hakeutumaan luotettavan ammattilaisen opastukseen, sillä tuotteilla ja käyttötavoilla on eroja. 

Barefaced Beautyn meikkipohja ja viimeistelypuuteri sisältävät 100% luonnollisia mineraaleja. Ne levitetään tarkoitukseen suunnitelluilla siveltimillä alaspäin suuntautuvin liikkein. Kerrostamalla saa peittävämmän lopputuloksen ja viimeistelypuuteri varmistaa tasaisen pinnan sekä meikin kestävyyden. 

 

 

Samalla kerralla päivitin myös hiusaineet ja sain arkea helpottavat käyttövinkit niihin. Esimerkiksi geeli, jonka avulla saan taiottua hieman rakennetta ja kiharaa yön aikana. Helppoutta, jota todellakin kaipaan aamuihini.

Ja mitä tuohon Greenlips Beautyn myymälään tulee, niin aivan huikean lämminhenkinen ja asiantunteva paikka. Sain kuulla niin uskomattoman upeita yksityiskohtia tuotteiden takaa, että aloin jo haaveilla uudesta urasta luonnonkosmetiikan parissa!

 

 

Haluatko olla kosmetiikkaostoksilla palveltavana vai testailetko tuotteita ennemmin itse? 

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

 

Syyskuu oli ensimmäinen täysi kuukausi töitä ja päiväkotia. Ensimmäisenä mieleen tulee toisen hääpäivän juhlaa ja tavallista arkea. Ihania hetkiä täynnä naurua ja onnellisista hetkistä kumpuavaa liikutusta, mutta myös väsymyksen kyyneleitä, sekä hengenahdistusta. Uusi arki vaatii vielä totuttelua. Syyskuu jäi mieleen ohikiitävänä aikana, jossa silti tapahtui ihan oikeaa elämää. Se näkyi myös kuukauden luetuimmissa jutuissa. 

 

Kuva: Jaakko Kahilaniemi

 

 

Naurua, itkua ja juoksuaskeleita aikaa vastaan. Fridan väsymys purkautui iltaisin kiukkukohtauksina, joiden voima puristui kasvoihini pienin sormin. Usein tunsin olevani valveilla unessa, jossa yrittää juosta, mutta ei pääse mihinkään. Pahimpina päivinä kiirehdin kyyneleet silmissä päiväkotiin, tykitin työpäivät ilman taukoja ja juoksin silti aikaa vastaan päiväkotiin. Siksi työmatkoilla oli ihan mukava levätäkin. Paras apu arkeen on silti lähellä. Onneksi on nimittäin mies, joka ei stressaa ja viljelee puujalkavitsejä, sekä lapsi, joka herättää havaitsemaan hetkiä.

Ja päivän tärkein tapaaminen päiväkodilla töiden jälkeen. Parasta päivässä.

 

 

 

Vaikka syyskuussa käytössä oli selvästi hieman rajallisemmat voimavarat, onnistuimme osallistumaan muutamaan kivaan tapahtumaankin. Ystävän puutarhajuhlat ja Habitare olivat mieleenpainuvimpia. Syksyä ja talvea varten varustautuminen alkoi Fridasta ja täytyy myöntää, että työpäivät osittain mahdollistivat hankintoja. Kauppoihin lähteminen ja kiertely lapsen kanssa olikin jo vähän haastavaa hoitovapaalla.

Kuukauden luetuimpien postausten perusteella olette ollet mukana arjessa ja juhlassa. On kiva huomata, että monipuoliset aihepiirit kiinnostavat, ja viime talvenkin juttu nousi kärkeen (kiitos SEO). Syyskuun luetuimmat TOP 3:

1. Toinen hääpäivä

2. Mummulta mukulalle: norjalaismyssy (ohje)

3. Ammatin plussat ja miinukset: visuaalisen markkinoinnin vastaava

 

 

Frida 2v 1kk. Yhtäkkiä meillä asuu papupata, joka puhua pälpättää sekä ymmärrettävästi, että aivan tuulesta temmatuilla sanayhdistelmillä. Hellyyttävimpiä ovat tunteiden osoitukset kuten "Tiia takattaa äitiä monta keetaa" ja "haamittaa". Päiväkodissa on opittu ilmauksia, kuten "tuuppa tänne", "katoppa" ja "hei, hei, huomiseen, t(s)emppiä!". Syyskuu romutti lopulta kaikki opitut taidot nukkumiseen liittyen. Erityisesti pinnasängyn laidan irroittaminen vaikutti siihen, että illat venyivät. Frida on selvästi tyyppi, joka reagoi herkemmin muutoksiin, eikä kerran opitut taidot pysy mukana. Lokakuu aloitettiinkin uusilla unitavoilla, sillä omat voimavarat alkoivat jo ehtyä iltamenoissa. Numero-innostus on kasvanut nyt yhtäkkiä myös kirjaimiin ja tuttujen nimien alkukirjaimia etsitäänkin jatkuvasti ympärillä olevista asioista. Kuukauden paras juttu Fridan mielestä oli varmasti uinti, jossa alkoi taas uusi kausi. Huomasimme pienen uimarin pulikoivan jo aika itsevarmasti, mutta uimaopettajaa hän ujostelee vielä kolmen kauden jälkeenkin. 

 

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

 

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Kuva: Ateljee

 

Olen seurannut jo vuoden Ateljeen mallistoja, eivätkä aavistukseni ole menneet hukkaan. Olen ihastunut. Ateljeen tuotteita on nimittäin esillä Arelan myymälässä kolmen viikon ajan, ja nyt kerron miksi sinunkin kannattaisi tutustua merkkiin.

 

1. Suomalaisessa omistuksessa, mutta San Franciscosta peräisin oleva lastenvaatemerkki kuulostaa virkistävältä. Lopputulos onkin hieno yhdistelmä kalifornialaista henkeä ja skandinaavista tyyliä.

2. Tuotteet on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa.

3. Tuotteet ovat ihanan pehmeitä. Ne valmistetaan kestävämmän kehityksen periaatteilla, käyttäen laadukkaita (G.O.T.S.-sertifioituja) luomumateriaaleja ja digitaalista painantaa, sekä paikallista ompelimoa.

4. Muun muassa Vimmallekin printtejä tehnyt Minni Havas, on tehnyt printtejä myös Ateljeelle.

5. Ateljee huokuu iloa sukupuoleen katsomatta.

 

+Ateljeen pop up sijaitsee aivan ihanassa ja inspiroivassa Arelan myymälässä. Vielä tällä viikolla esillä oli myös Marianne Huotarin Colored Landscapes -keramiikkatuotesarja ja Natalia Ritarin Aurora valaisin.

 

 

Ateljee SF Pop Up - Arela store (Uudenmaankatu 26)

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Työpaikka tuntuu jatkavan polttavana puheenaiheena myös mukulan jutuissa. Viime perjantaina olin kertonut hakevani Fridan päiväkodista, mutta kellon lähestyessä neljää jouduin pyytämään Allua hakemaan hänet. Deadline oli vastassa ja tietokone temppuili, eli oiva lopetus viikolle. Kun kaksi tuntia myöhemmin saavuin kotiin pahoitellen tapahtunutta, 2-vuotiaani sanoi pahastuneena:

"Äiti koko ajan pomon kanssa."

 

 

Tuli hyvä opetus, ettei niitä sopimuksia niin vain mennä vaihtelemaan. Rakkaiden äiti-ystävien ryhmässä muistuteltiin silti armollisuudenkin perään. Onneksi. 

 

Lue myös:

Mukulan suusta: Vaimo

Mukulan suusta: Äiti työpaikka

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Käyn Latviassa ja Liettuassa työmatkoilla joka kuukausi vähintään kaksi kertaa. Yleensä matkat ovat aika napakkaa siirtymistä paikasta toiseen, mutta iltaisin olen pyrkinyt nauttimaan omasta rauhasta. 30 tuntia kestänyt matkani Vilnassa näytti lukuina tältä:

 

1 käsinkirjoitettu taksikuitti, jonka kuski pyysi pyöristämään ylöspäin.

1 hotellihuoneen liukuvan peilin taakse piiloutunut lisätila, joka jostain syystä hieman ahdisti yksinäistä iltaani

38,4 C° kuume, joka nousi Fridalle samana iltana, kun lähdin työmatkalle

1 hämähäkki, joka laskeutui katosta sängyn yläpuolelle

38€ liettualaiseen luonnolliseen tuorekosmetiikkaan (5 tuotetta)

1 epäterveellinen iltapala syötynä sängyssä peiton alla

9 lähetettyä video-terveistä kodin ja Vilnan välillä

4l vettä muovipulloissa, joiden heittäminen tavalliseen roskikseen tuntuu aina pahalta

2 kahvia, jotka maksoivat yhtä paljon kuin Suomessa (ruoka on edullisempaa, mutta kahvi ei?)

3 asetettua herätysaikaa tiedostaen hallitsemattoman, väsymyksestä ylivirittyneen kooma-unen

45min torkutusta jokaiselle asetetulle herätysajalle

7h unta 

18 luettua sivua Puuseppä vai puutarhuri? -kirjaa

1 epäonnistunut fiilis siitä, että unohdimme ilmoittaa ajoissa päiväkodille uudesta sairaslomapäivästä

1 päiväkodin lähettämä sähköposti lasten vanhemmille, jossa muistutettiin käytännöistä osuvasti meidän suuntaan, ja josta tuli vielä pahempi olo. 

7 pussia hedelmäherkkuja tuliaisiksi pienelle potilaalle

6h konkreettista, sijainnista riippuvaista työtä

5h 45min sijainnista riippumatonta työtä hotellihuoneessa ja lentokentällä

1 hyvä (ja melko kiireetön) lounas Briusly-ravintolassa

1 päänsärky, joka alkaa aina lentokentällä ennen kotiinpaluuta

38,80 € taksimatka lentokentältä kotiin, jotta ehtisin nähdä Fridan ennen nukahtamista

 

+2h nukuttamista, eli repivän ja potkivan tytön rauhoittelua kotona työmatkan päätteeksi

 

 

 

Lue myös:

Ensimmäinen viikko uutta arkea lukuina

Ensimmäinen opiskeluviikko lukuina

Työmatkalla ulkomailla: tunteita äitiysloman jälkeen

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Olen nyt antanut otsahiusteni kasvaa. Talven pipokausi pakottaisi pitämään mitan lyhyenä, eikä ajan järjestäminen otsatukan leikkuuttamiseen kolmen viikon välein tunnu onnistuvan. Täysin harmitonta kasvattaminen ei kuitenkaan ole. Jos olet koskaan ryhtynyt samaan, tiedät varmasti mistä puhun. En usko, että kukaan on selvinnyt asiasta ärsyyntymättä.

 

 

Lyhyt otsa ei anna etumatkaa. Eli hiusrajan hiukset eivät ylety mihinkään, vaikka otsis olisi jo silmien edessä. Joutuu odottamaan, kunnes lyhimmät hiukset yltävät poskipäihin. En siis todellakaan kuulu heihin, jotka voivat otsatukan leikattuaan silti valita etuhiustensa kampauksen. Olen useasti jopa saanut kuulla otsani olevan niin naurettavan lyhyt, että minun kuuluisi ehdottomasti peittää se otsatukalla. Ei muuten auta pahimmassa kasvatusvaiheessa pyristelevää herkkistä yhtään. 

Muutut Lika-Leenaksi. Otsis rasvoittuu päivän mittaan koskettelusta ja otsan ihosta, mikä tekee olosta ahdistuneen ja epävarman. Seuraa lisää etuhiusten haromista ja kierre on valmis. Tämä on juuri se pituus, jossa pullasuti on jo liian pitkä näkyvyyden kannalta, mutta törröttää silti hallitsemattomasti eteenpäin ylettymättä muuallekaan.

Täydellistä ajoitusta ei ole olemassa. Maailmankaikkeus ei tiedä vähäpätöisestä otsatukan kasvattamisesta, joten yllättäen kalenteriin tulee tilaisuuksia, joissa olisi ihan kiva näyttää hyvältä. Oikeastaan kaikki tallenteille menevä on pahinta tälle vaiheelle. Myöhemmin on mukava katsella perhekuvia ja ajatella, etteikö tuollekin roipakkeelle voinut tehdä mitään. Toisaalta tuntuisi myös tyhmälle kieltäytyä kivoista mahdollisuuksista pelkän otsatukan kamaluuden takia. 

 

Löytyisikö vertaistukea kasvatusoperaatioon? 

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Pages