Hyppymaton kesytys

Rakkautta & Mamarkiaa

Niin koitti aika, kun takkihullujen vanhempien piti etsiä vaatehuoneesta riittävästi tilaa vaatteilleen, ja antaa vilkkaalle taaperolleen lisää leikkitilaa. Tai ehkä he halusivat olohuoneeseen enemmän tilaa ja vähemmän leluja. Ilman kompromisseja ei selvitty, sillä vaaterekki toimi aiemmin makuuhuoneen tilanjakajana ja pinnasänky muutti nyt lähemmäs vanhempien sänkyä. Sitten piti kesyttää vielä matto.

 

Tämä tarina oli arvatenkin meidän kodista. Järjestelyjen ja kompromissien jälkeen muodostunut leikkitila tarvitsi vielä maton. Tai koko makuuhuone tarvitsi mattoa, sillä edellisen reuna oli taittunut vauhdikkaassa menossa tavalla, jota ei enää saanut pelastettua. Vaaterekin hävittäminen huoneesta paljasti niin paljon lattiatilaa, että mattokaupoille oli pakko myöntyä. Lisäksi ajatus paljaasta ja kovasta lattiasta herhiläisen vauhdissa vähän hirvitti. Etenkin, kun Frida hyppii usein suoraan pyllylleen. 

Löysin Krunan Olo-huone second hand & lifestyle -liikkeestä pitkän räsymaton edullisesti, mutta L-muotoinen alue tarvitsi vielä mattoa erityisesti leikkien alle. Meillä on tällä hetkellä periaatteellinen ajatus olla ostamatta kotiin mitään isoa, sillä valmistaudumme jo (ainakin ajatustasolla) muuttamiseen lähitulevaisuudessa. H&M Homen lastenhuoneen matoissa on todella hyvä liukueste, joka on tavallaan maalattu puuvillamaton nurjalle puolelle, joten tarkastelin valikoimaa aluksi sieltä. Onneksi Allu ei muistanut töiden jälkeen käydä ostoksilla, sillä samana iltana bongasin norjalaisen Kaos-merkin Hopscotch -maton Pikkuotuksen nettikaupasta. Kyllä, se maksoi tuplasti enemmän kuin H&M:n matot, mutta en voinut vastustaa kiusausta hyppyruutu-matosta. Sen kokokin oli täydellinen tilaan. 

 

 

Erittäin hyvien, realististen tuotekuvien perusteella tiesin jo tilatessa, ettei matto tule pysymään lattiassa kiinni. Ohut, erikoisen muotoinen puuvillamatto liukuu ja aaltoilee pienestäkin tönäisystä. Unelmoin löytäväni jotain nestemäistä, siveltimellä levitettävää liukuestettä, mutta googlettamisen jälkeen päädyin lopulta Clas Ohlsonille tavallisille liukuestematto-ostoksille. Ostoskoriini päätyi leikattavan liukuestematon lisäksi karheaa liukuesteteippiä.

Ensin matto piti tietysti silittää.

 

 

Höyryttämisen ja silittämisen jälkeen leikkasin liukuestematosta sopivat palat ja kiinnitin ne mattoon liukuesteteipillä. Kokemus kertoo, että liukuestematto ei ole riittävä kevyiden mattojen kanssa. Pesin lattian vielä juuri ennen maton levittämistä, sillä muovisen liukuesteen teho heikkenee pölystä. Kokeileva yhdistelmäni toimi ja matto vaikutti heti jäävän tukevasti lattiaan. JES!

 

 

Lopuksi viimeistely höyryttimellä. Maton kulmat piti painaa litteämmäksi, jotta yleisilme olisi siistimpi ja toisaalta matto jäisi lähemmäs lattiaa koko matkaltaan. Frida jaksoi odottaa työn valmistumista.

Kohta voidaan hyppiä!

 

 

Ja kyllä, hyvin pysyy!

Olen kuullut, että äiti-pisteitä saa myös kekseliäisyydestä. Ja lapsen kanssa hyppimisestä. 

 

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Kommentit

Tiuku00 (Ei varmistettu)

Ihan nerokas kesytys!

Täällä pitäisi toteuttaa sama, mutta miehen kanssa kiistellään siitä naarmuttaako tuo teippi lattiaa kun on lattiaa vasten. Oletko huomannut mitään jälkeä lattiassa?

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Homma toimii edelleen hyvin! En oo huomannut lattiassa jälkiä, mutta toki lattiasta (ja taistelusta) riippuen luulen, että joku muukin teippi riittää. Jos kangas- tai muulla vastaavalla teipillä saa kiinnitettyä liukuestematon, niin uskon kesyttävän tarpeeksi. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.