Nyt maistuu: Quarnpannukakku

Rakkautta & Mamarkiaa

Yhteistyössä: Seita Shop 

 

Fridan maitoallergia on vaikuttanut koko perheen ruokailuun nyt, kun syömme kaikki samaa ruokaa. Ruuanlaitossa maitovalmisteiden käyttö on istunut tiukimmin. Silti maidon vähentäminen entisestään ei ole kyllä haitannut yhtään. Vaikka allergiaa ei olisikaan, en opettaisi Fridaa juomaan maitoa. Kalsiumin saannin varmistamiseksi pyrin lisäämään ruokiin kasvimaitoa, johon kalsium on lisätty. Yleensä se on kaurajuomaa. 

Yhdeksi niin Fridan, kuin minunkin suosikiksi on noussut quarnpannukakku. Maistuu päivästä riippuen lounaalla, välipalalla tai iltapalalla. Pannukakku on nopea tehdä ja siitä riittää syötävää kaikille pariksi päiväksi. Viime sunnuntaina tein pannukakun ennen vauvauintia ja lämmin pikalounas odotti nälkäisiä uimareita uunissa.

Käytän itse vain gluteenittomia viljoja ja suosin siksi Fridankin ruokavaliossa ravinteikkaita viljoja ja kasveja. Onneksi vatsani kestää jo kauraa. Gluteenittomat jauhoseokset sisältävät paljon lisäaineita, joten pyrin välttämään niitä etenkin silloin, kun valmistan ruokaa meille kaikille. Pannukakkuun käytän yleensä gluteenitonta kaurajauhoa, riisijauhoa, kvinoajauhoa ja kaurapuuteria. 

 

Design Letters aterimet, lautanen ja ruokailualusta on saatu lahjaksi Seita Shopista

 

 

QUARNPANNUKAKKU

 

3 munaa

7 dl kaurajuomaa

1,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa

0,5 dl Puhtikaura kaurapuuteria

1 dl riisijauhoa

1 dl kvinoajauhoa

1tl leivinjauhetta

(ripaus suolaa)

0,5 dl öljyä

1-2 porkkanaa raasteena

pieni pala kesäkurpitsaa raasteena

2 dl quarn-rouhetta

 

Kaurajuoman sekaan voi lisätä kasvikermaa, jos sitä on jäänyt ruuanlaitosta yli. Se antaa pannukakkuun hieman lisää rakennetta. Kasvikset voi jättää pois ja tarjoilla ne lisukkeena, pannukakku toimii hienosti myös pelkällä quarn-rouheella. 

Koska valmisteluaikaa on harvoin 10 minuuttia enempää, ripottelen quarn-rouheen pellille ja sulattelen sitä hetken uunissa. Muuten kaikki ainekset vain sekaisin (leivinjauhe ensin jauhoihin) ja paista 225 asteessa 30-40 minuuttia.

Pellin toiseen päähän raastin vegaanista juustoa. Juustoinen puoli on enemmän meille Allun kanssa, mutta koska juusto on vegaanista, niin ei haittaa vaikka Fridan palaan päätyisikin sitä. Vaikka Violifen juusto onkin pitkän listan "-ton", eikä ainesosia ole montaa, niin suolaa siinä silti on melko reippaasti. Siksi annan sitä Fridalle vain kohtuudella.

 

Body ja housut: Mainio

 

Ruokalautasen lisäksi Fridan levylautasella on uusi hitti, joka pistää tytön hyppimään tasajalkaa:

 

 

Psst! Design Letters nokkamukin kansia saa Seita Shopista nyt myös mustana ja valkoisena! 

 

Share

Kommentoi