Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Ensinnäkin, tissit eivät kuuluneet ennen sanavarastooni. Ainakaan kovin usein. Nykyään rallattelen tissitissitissiä ja otatko vielä tissiä -kysymystä vähintään kerran päivässä. 

Jatketaan siis imetysasentojen jälkeen tissien parissa.

Olen huomannut, että imetystisseissä on paljon sellaista mihin en ollut varautunut. Tai tullut ajatelleeksi. 

Olen niitä naisia, jotka riisuvat rintaliivinsä heti kotiin päästyään. Pidän siitä vapauden tunteesta, kun mikään ei ole tiukasti ihoa vasten. Käytän mahdollisimman ohuita, toppaamattomia liivejä, jotka eivät korosta rintoja. Ystäväni nimittää niitä vitsikkäästi ensiliiveiksi. Viimeiset kahdeksan kuukautta todellisuus on ollut aivan toinen.

Imetystissit eivät koe vapautta. Vuorokaudessa ei juuri suihkussakäyntiä lukuunottamatta ole hetkeäkään ilman liivejä.  

Imetystissejä ei voi laittaa kevyisiin naruolkaimellisiin toppeihin, eikä imetystissejä voi laittaa off shoulder -puseroihin. Nämä asiat eivät ole häirinneet talvella, mutta kevät/kesä -mallistoja ihastellessa todellisuus räjähti kasvoille. Pieni lohtu sentään on, että naruolkaimellisia toppeja voi käyttää trendikkäästi t-paitojen tai neuleiden päällä. Ellei se haittaa imetystä.

Imetystissit korostuvat missä tahansa liiveissä. Missä tahansa puseroissa. Missä tahansa.

Imetystissit saattavat pysäyttää, jos sattuu kohtaamaan peilin matkalla vaatehuoneeseen. Ai niin, tältä minä näytän.

 

Onneksi löysin imetysliivit, joissa ei haittaa, vaikka toppi olisi hieman läpinäkyvä. Helpottaa rajoituksia imetystissien kanssa edes hieman. Eikä tarvitse klipsutella klipsien kanssa. 

Off shoulder puserot jäävät silti tänä kesänä todella pienelle käytölle. Huoh.

 

2-pakkaus imetysrintaliivit, Lindex

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Suunnitelmallinen, aina tehokkaimpia toimintamalleja etsivä pariskunta ei osannut valmistautua ensimmäiseen perhematkaansa ajoissa. Lapsiperheessä ei kannata jättää pakkaamista viimeiseen päivään. Ei tullut yllätyksenä, mutta oli pakko silti mennä perse edeltä puuhun. Välillä kiristi, välillä tanssittiin ja hassuteltiin. Välillä otettiin päikkäreitä ja käytiin myös kevään viimeisessä vauvauinnissa. 

Tein sentään listoja, mutta katsoin niitä vasta hulinan rauhoittuessa. Klo 1.00 yöllä. Seuraavaan listaan kirjoitan mitä tulee tehdä paremmin. Aloita ajoissa.

Rinkat selässä kohti lentokenttää.

 

Stokke Prampackin käyttö harjoiteltiin jo kotona.

 

Boom! Valmiina lennolle!

Berliini, täältä tullaan!

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Kävimme 8kk neuvolassa tällä viikolla. Tarkastelun alla oli ilmeisesti kehityksen virstanpylväät, ääntely, oman tahdon kehittyminen ja motoriset taidot. Käynti oli nopea. In and out. 

Tästä eteenpäin neuvolakäynnit harvenee ja ajat pitää varata itse. Huomasin kysyväni hieman ivallisesti, että kukas se meidän oma terveydenhoitaja onkaan, sillä olemme tavanneet hänet vain kerran. Yhtä monta kertaa, kuin muitakin hoitajia. Toisaalta se ei haittaa, vaikka onkin tietysti harmillista. 

 

 

"Frida on touhukas, vilkas tyttö. Motorisesti hienosti kehittynyt. Levottomuutta öisin. Kasvaa tasaisesti. Iho kaunis. Asiat hyvin!"

Frida 8kk:

7875g

71cm

 

 

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Marimekko lopetti monen lastenmalliston tuotteen valmistuksen selkeyttäessään mallistojensa laajuutta. Lastenastiat myytiin joulualessa ja luulin jo, että menetin mahdollisuudet saada Karkuteillä -settiä. 

Nyt niitä, Unikkoa ja Bo Boota kuitenkin saa Marimekon Ystävämyynneistä! Ja vielä irtona! Ja -30%! Kakkoslaatua, mutta ei haittaa.

 

Kuva Herttoniemen Tehtaanmyymälästä tänään.

 

Ihan koko settiä en ostanut, mutta kulhoja ostin kaksi. Ihania ja juuri sopivan kokoisia!

 

Maritorin lounaalla ihastelin marimekkolaisten tyylejä. Yllättäviä kuosiyhdistelmiä ja eleetöntä linjakkuutta, klassista ja modernia. Minut yllätti taas kaipuu omalle työpaikalleni, jossa olen tyylikkäiden ihmisten ympäröimänä ja muodin inspiroimana. Jäin tuijottamaan naista, joka odotti hissiä kolmen kahvikupin kanssa. Päällään hänellä oli rennot, vaaleat Mom farkut ja iso, mutta istuva valkoinen kauluspaita ja iso vihreä pilotti. Lyhyet, täydellisesti leikatut hiukset ja ryhdikäs, iloinen olemus. Ihailen naisia, joiden tyyli ei rakennu yksittäisten vaatekappaleiden varaan, ja näyttävät aina pysäyttäviltä.

 

Frida sai myös uuden lelupussin Muija -kankaasta. En voinut vastustaa kiusausta. En pussista, enkä Fridan laittamisesta sinne sisälle.

 

Ihanaa viikonloppua!

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Klo 22.14 selvisi, ettei Allu tulekaan vielä tänään kotiin työmatkalta. Seurasi romahdus, perhekalentereiden googlettamista, viestejä ja lopulta ihan ok olo.

Viime yönä ainoa toivo oli, että seuraavana yönä saisin apua Allulta, jos en jaksaisi enää yrittää saada Fridaa rauhoittumaan. Makasin puolitoista tuntia lattialla toinen käsi pinnasängyssä, kunnes viimein aamuyöstä nostin tytön viereeni.

Kukapa olisi väsyneenä parhaimmillaan. 

Sillä, missä kohtaa, ja kummalla työmatkan todellinen kesto oli sekoittunut, ei ollut mitään väliä. Mutta kuinka selviäisin seuraavasta yöstä rauhallisena? 

Haasteen edessä on löydettävä ratkaisuja. Perhekalenteri. Millainen se Kanelimaan Perhekalenteri olikaan? Todellisuudessa luulin, että kalenterille olisi käyttöä vasta äitiysloman jälkeen, mutta nähtävästi kommunikointimme on saanut vauvan kokoisia kolhuja.

Rakas ystävä kirjoitti, että omat periaatteet menevät jossain vaiheessa romukoppaan, ja että pikkuiset oppivat varmasti nukkumaan ennen pitkään. "Tee vain kaikki helpoksi itselle, turha yksin on kärvistellä."

Allun kanssa viestittely meni hassutteluksi ja viimeiseksi sain vielä rohkaisevia ja rakastavia sanoja.

Klo 23.10 olo oli jo ihan ok.

Menen nukkumaan rauhassa.

Onhan minulla vertaistukea ja järkkymätöntä rakkautta.

 

Kuva: Weecos

Pages