Eines-lounaiden kova kärki

Ladataan...

Randolfin hipat välttelee kokkaamista viimeiseen asti. Ruoan valmistaminen on pitkästyttävää ja päättyy useimmiten kiroiluun ja kattilalliseen pahuutta. Keräsimme iloksenne eineslounaiden ja pikapikaa valmistuvien hätäruokien parhaimmat palat tähän reseptipostaukseen!

1. Viiden minsan pasta

Lidlin ollessa Hippojen lempikauppa, on sen eineksistä tullut kehiteltyä yksi jos toinenkin “resepti”. Tämän ruoan valmistaminen kestää n. 5 minuuttia ja tätä on lähes mahdoton sössiä.

2 annosta
1 pkt Litukan tuorepastaa
1 prk Litukan eeppisen hyvää Nonna Mia -tuorepestoa
1 rs Litukan pikkutomaatteja
1 pkt Litukan mozzarellapallukoita

1. Puolita pikkutomaatit.
2. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.
3. Lisää pastan sekaan tuorepesto, mozzapallot ja puolitetut tomaatit.

Sie sind fertig!

Pahemman puutteessa berliininmunkkikin käy lounaasta. Tai illallisesta.

2. Tomaattinen tuorepasta

Tämä pasta noudattaa helpoksi havaittua tuorepastalinjaa, mutta vaatii noin kahden minuutin verran enemmän aikaa.

2 annosta
1 pkt tortellinejä
1 pkt tomaattimurskaa
1 sipuli
valkosipulia
1 pkt mozzarellapalleroita
tuoretta basilikaa

1. Kuori ja pilko sipulit, kuullota hetki öljyssä pannulla.
2. Lisää sekaan tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Keitä tortellinit paketin ohjeen mukaan.
4. Yhdistä tomaattikastike, mozzapallot ja tortellinit, silppua päälle basilikaa.

3. Mannapuuro ja mehukeitto

Tämä on helppouden ja tuttuuden ylistys! Lapsena koulussa mannapuuropäivinä sai myös palan ruisleipää ja sen päälle juusto- ja kinkkuviipaleet.

1 annos
1 paketti Saarioisten mannapuuroa
1 tölkki mehukeittoa

1. Lämmitä puuro mikrossa ja hulauta sekaan mehukeittoa.
2. Hörppää loput keitosta välipalana iltapäivällä.

4. Finduksen Falafel Marrakech

Pari vuotta sitten vietetyn vegaanisen tammikuun aikaan vege-eineksiä oli vielä aika hankala löytää (jopa Punavuoresta, jossa silloin tein töitä!) ja Fafa’sin vegaanipitat tulivatkin tutuiksi. Falafel Marrakech löysi silloin tiensä ostoskoriini ja siellä se on pysynyt siitä lähtien.

Paistetusta ötkystä on mahdotonta saada kuvaa, sillä se on niin hyvää, ettei paljoo malta odotella.

5. Kokkikartanon tomaatti-vuohenjuustokeitto

Koska suhtaudun epäilevästi eineksiin, söin ensimmäisen työvuoteni aikana useasti lounaaksi karjalanpiirakoita ja kaikenlaisia jogurtteja (en suosittele). Ystävän rohkaisemana ostin Kokkikartanon tomaatti-vuohenjuustokeittoa, ja kyllä kannatti ottaa riski. Keitto maistuu oikeasti ihanalle juustolle ja on kermaista herkkua. Kerran ostin saman valmistajan kalakeittoa, joka ei kyllä mennyt jatkoon ainakaan tällaisella kalastajan avovaimolla.

6. Einesklassikoiden klassikko: Ötky

Jos työpaikallasi sattuu olemaan uuni tai nautit kotitoimiston arjesta, niin mikäpä parempi eineslounas kuin best of the best, crème de la crème, kaikkien suolannälkäisten sankari: Dr. Oetkerin mozzarellapizza. Tämä on noussut jo teini-ikäisenä ruokaympyräni oleelliseksi osaksi eikä toivottavasti häviä koskaan. Mozzarellapizza ja valkosipulidippi, ruokaympyräni on täydellinen! Jos haluat vähän hienostella, niin kannattaa heittää ötkyn päälle rucolaa. Näyttää ihan ravintolakelpoiselta. Ötky sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen työpaikalta kotibileisiin. Pro tip: tässä asiassa kannattaa olla merkkiuskovainen, sillä Litukan versio mozza-Ötkystä on vain kalpea kopio aidosta.

Kyllä kai jallukin lasketaan eineslounaaksi?

Mitä eineksiä ruudun sillä puolen syödään? Parhaat vinkit jakoon!

<3: Mertta & Laura

Share

Kommentit

maireliini (Ei varmistettu)

Myös Pirkan kiviuunipitsat ja erityisesti niistä tonnikala ansaitsee kunniamaininnan. Samoin kun Hoviruoan vihikset. Valmisruoka best.

randolfinhipat

Olet täysin oikeassa! Mutta myöskään Pirkan kiviuunimozzarella ei yllä esikuvansa tasolle. Mutta tonnikala rlz!

Kommentoi

Ladataan...