Lakritsifudge

Regina J.

Kun on ollut yhdeksän kuukautta miltei täysin ilman lakritsia ja salmiakkia, haluaa niitä tunkea sen jälkeen ihan joka paikkaan. Muistuikin mieleen sitten sellainen lakuherkku, joka syntyy nopeasti ja vähän liiankin vaivattomasti. Ja on tietenkin hyvin epäterveellistä. 

Tiedättekö ne englannin fudget, joita myydään kaikilla markkinoilla ja varsinkin näin joulun alla niitä näkee myynnissä siellä sun täällä. No, tässä on todellinen haastaja niille. Fudgepohjana voi käyttää tosiaan reseptin aineksia ja lisätä mauksi sitten melkein taas mitä tahtoo. Kerran tein pikkujouluihin piparminttuversioita lisäämällä piparminttuaromia ja ripottelemalla koristeeksi muskattuja punavalkoisia piparminttukarkkikeppejä. Nekin olivat hitti. Tällä kertaa tosiaan päärooliin pääsi lakritsi. Eräs kommentoi näitä laittoman hyviksi.

 

 

Lakritsifudge

n. 50-60 pientä palaa

  • 1 purkki kondensoitua maitoa
  • 500 g valkosuklaata
  • 200-300 g lakritsia
  • (4 rkl sitruunamehua)

 

Pilko lakritsit pieniksi paloiksi.

Kaada kondensoitu maito kattilaan ja pilko valkosuklaat sekaan. Lämmitä kattilaa miedolla lämmöllä ja sekoittele seosta, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. 

Lisää 3/4 lakritsipaloista ja halutessasi sitruunamehu, sekoita. Kaada seos leivinpaperin päälle, suorakulmioiseen vuokaan (n. 25 cm x 25 cm). Ripottele loput lakritsipalat päälle. 

Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi kovettumaan ja kuivahtamaan. Pilko haluamasi kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä. 

Valmista tuli!

 

 

Sitruuna hitusen tasoittaa makeutta, muttei maistu kuitenkaan erityisemmin. Halutessaan voi laittaa enemmänkin sitruunamehua tai vaikkapa sitruunan raastettua kuorta, mikäli haluaa raikkaamman lopputuloksen. Todella makeaahan tämä fudge muuten onkin.

Katsotaan mitä mieltä tämän illan kyläilijät ja maistelijat ovat. :)

Mukavaa talvista tiistaita! 

 

 - R -

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.