Syksyn kestosuosikki - mausteinen linssikeitto

Regina J.

Joka ikinen syksy kaivan tämän reseptin esiin ja hetken päästä kodin valtaa ihana tuoksu. Valkosipuli, curry, korianteri, chili. Mmm. Tämä toistuu syksyjen ja talvien aikana todella useasti. Keitto on todella helppo tehdä ja ihanan maukas. Joka kerta tuotoksesta tulee hieman erimakuinen, riippuen kuinka ronskilla otteella mausteita käyttää. Tällä kertaa korianterijauhetta niinsanotusti kaatui hieman ajateltua enemmän. Mutta maku sen kuin parani. Ei ole niin justiinsa, kun on kyse Teijan keittiöstä.

En vielä muutama vuosi sitten osannut edes tehdä linsseistä minkäänlaista ruokaa. Nykyään ainakin yhtä sorttia. Tätä kyseistä herkullista keittoa nimittäin. Laitetaanpa sisi ohjetta kehiin, niin tekin pääsette sitä testaamaan!

 

 

Mausteinen linssikeitto

1 iso valkosipulin (itse käytän yksikyntisiä)

1 sipuli

1-2 tl punaista currytahnaa

oliiviöljyä

korianterijauhetta

(chiliä oman maun mukaan)

1 tölkki tomaattimurskaa

1,5 tölkkiä vettä

2 dl punaisia linssejä

2 dl kookosmaitoa

suolaa ja pippuria

 

Ota esiin iso kattila. Pilko sipuli ja valkosipuli ja laita ne kattilaan. Kaada loraus jos toinenkin oliviiöljyä sekaan ja leisi päälle. Lisää reilu teelusikallinen tai oman maun mukaan punaista currytahnaa sekaan, samoin korinterijauhetta. Sekoittele ja anna sipuleiden kuullottua hetki.Jos haluat tulisempaa, lisää tuoretta chiliä sekaan. (Nyt jo tuoksuu ihanalta!)

Kaada tomaattimurska sipuleiden sekaan ja heti perään samalla tölkillä kuumaa vettä lisäksi. Seuraavaksi linssit sekaan. Anna kiehua niin kauan, kunnes linssit ovat kypsiä eli linsseistä riippuen noin 10 minuuttia.

Kun linssit ovat kypsiä, lisää kookosmaito ja ota katttila hetkeksi pois liedeltä. Soseuta kattilassa sauvasekoittimella kaikki soseeksi. Lisää suolaa ja pippuria ja testaa maku. Kiehauta vielä nopeasti ja keitto on valmis.

Keiton sekaan voi lautaselle heittää vaikka erilaisia siemeniä, lorauksen oliiviöljyä ja esimerkiksi tuoretta korianteria. YUMMY!

 

 

Maistuuko? :)

 

- R -

Share

Kommentoi