Vadelma-suklaa raakakakku äideistä rakkaimmalle

Regina J.

Hyvää äitienpäivää vielä tätäkin kautta kaikille maailman ihanille mammoille! <3

Halusin tarjota äidilleni tänään jotakin makeaa ja suussasulavaa ja omilla kätösillä tehtyä. Perinteisen valkovuokkokimpun lisäksi vein siis kahvipöytään raakakakkusen, jossa yhdistyivät suklaan suussasulavuus, vadelmien hapokkuus sekä valkosuklaamainen kuorrute. Täytyy sanoa, että tämä kakku meni täysin nappiin ja napit poksuvatkin nyt housuista sen seurauksena. Puoli kakkua upposi napoihimme pikavauhtia. 

 

 

Suklaakerroksesta tuli ehkä hieman vahingossa upean moussemainen ja vaalea päälikerros oli ihanan kermainen. Vadelmat toimivat näiden kerrosten välissä täydellisesti, tuoden hapokkuutta ja marjaisuutta muuten melko makeaan kakkuun. Äidille maistui, niinkuin muullekkin perheelle. Me happy!

Kakkukahvit nautittiinkin ulkona terassilla, auringosta ja alkaneesta kesästä nauttien. Oli mukava myös ottaa pikku päikkärit terassilla isän kanssa lepolasseissa kakkutuokion jälkeen. Kisakatsomo pistettiin vielä iltapäivästä pystyyn ja voittohan sieltä hienosti tuli Suomen miehille. Loistava sunnuntai siis kaikin puolin perheen parissa. <3

 

 

Vadelma-suklaa raakakakku

Pohja:

Noin 9 taatelia

1,5 dl pähkinöitä (tässä saksanpähkinöitä)

Suklaamousse:

1,5 dl sulatettua kaakaovoita

2,5 dl jääkaappikylmää kookoskermaa

1,5 dl raakakaakaojauhetta

0,75 dl hunajaa

(psylliumia tarvittaessa)

vadelmia

Valkosuklaapäällys:

1,5 dl sulatettua kaakaovoita

2 dl jääkaappikylmää kookoskermaa

0,5 dl hunajaa

(psylliumia tarvittaessa)

 

Jauha pähkinät ensin blenderissä jauheeksi. Ota jauhot kulhoon talteen ja surauta tuoreet tai liotetut taatelit blenderissä, jonka jälkeen sekoita taatelit ja pähkinäjauheet massaksi. Painele pohja-aines leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (15 cm halkaisija). Sormien kostuttaminen kylmässä vedessä auttaa tahmean massan levittämistä. Laita pohja jääkaappiin odottelemaan.

Sekoita kaikki suklaakerroksen ainekset blenderissä, paitsi vadelmat. Valuta kookosmaidosta/-kermasta ensin ylimääräinen neste pois, jotta se ei vetistytä suklaamoussea. Mikäli täyte näyttää liian löysältä, saa tilanteen pelastettua vielä lisäämällä psylliumia teelusikallisen. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Lisää vadelmia joko sinne tänne suklaakerroksen päälle, tai täytä vaikka koko täytteen pinta, riippuen kuinka vadelmaisen kerroksen haluat. Laita kakku taas jääkaappiin odottelemaan.

Sitten taas valkosuklaakerroksen kaikki aineet vaan blenderiin ja surrur. Kaada massa vadelmakerroksen päälle ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 

Kruunasin kakun raakasuklaalla ja kuivatuilla vadelmilla. Nams.

 

 

Tätä kakkua tulee varmasti tehtyä uudestaankin. Kakku oli makea, muttei kuitenkaan liian tuhti. Tähän voisi toki kokeilla muitakin ihania marjoja väliin, esimerkiksi karhunvatukat tai mustaherukat voisivat toimia myös hyvin. Pitääkin ensi kerralla testata niitä. Ihanaa, kun näitä raakakakkuja voi varioida niin helposti!

 

- R -

Share

Kommentit

josha

Näyttääpä ihan superherkulliselta! Mulla tulee jotenkin ajatuksena raakakakusta mieleen jotain ei-niin-kovin-herkullista, mutta tämä näky kyllä muutti sen ajatuksen aika hyvin :D

Regina J.

Kiitos Josha!

Raakakakku sanana ei tosiaan tuo ehkä mieleen mitään kovin herkullista, mutta kun näitä on maistanut, ei sokeripommeihin ole paluuta!  :) Suosittelen kokeilemaan!

Kommentoi