Ladataan...
Rêverie

 

Sillä aikaa kun paistattelin Rivieran auringon alla irti muun maailman menosta, ensi vuoden resort-mallistot hyppäsivät jälleen ison askeleen eteenpäin. Heräsin tähän vasta Pariisiin palatessani, ja nyt olisikin luvassa hieman alkukesän muoti-inspiraatiota kevään 2017 lomamallistoista. Vaikka kyseessä onkin siis vasta tulevan vuoden collectionit, kannattaa niiden ihastuttavimmat ideat ottaa käyttöön jo nyt!

 

While I was relaxing under the hot Riviera sun, the resort collections took a big step forward. I only noticed this when returning back home (and to my computer) in Paris, so now, here is some summery fashion inspiration from next year’s cruise collections. Even though these represent the next year’s collections, it might be worth it to adopt some of the best dressing-up-ideas already this summer!  

 

 

Chanelin Kuubassa esitellyssä resort-mallistossa luotetaan maksimekkoihin ja kerrospukeutumiseen. Ohuen pitsitopin alle puetaan hulmuavahihainen kauluspaita ja kesäinen sortsiasu täydennetään skarpilla jakulla. Hattu pelastaa paahtavalta auringolta, ja maskuliinisten ja feminiinisten vaatekappaleiden yhdistely on aina hyvä idea.

 

Chanel’s resort show in the sunny Cuba was all about maxi dresses and layering. A sheer black lace top is paired with a flowy white shirt whereas a summery shorts look is completed with a smart jacket. A chic hat is the best protection from the burning midday sun, and mixing feminine with masculine is always a great idea.

 

 

Rochas’n tyttömäinen mallisto ihastutti minut kepeillä mekoillaan ja huolettomalla ilmeellään. Sukat ja sandaalit -yhdistelmä on syystäkin suomalaisen paras kaveri, sillä sen avulla voi helposti pidentää muuten niin lyhyttä sandaalikautta muutaman askeleen pidemmälle. Kannattaa kuitenkin varmistaa että sukat matchaavat kenkien ja muun asun kanssa, ja kokonaisuus näyttää jos ei elegantilta, niin ainakin coolilta.

 

The girly Rochas collection enchanted me with its cute dresses and effortless atmosphere. Socks and sandals might the best summer solution especially for the colder countries, since it can make the sandal season last at least a little while longer. Make sure that your socks match your shoes and the rest of the outfit, and that the combination is if not elegant, then at least cool. 

 

 

Jenni Kaynen resort-malliston minimalistisista asuista voisin heti vetää päälleni minkä tahansa. Ah, mitä ajattomuutta, tyylikkyyttä ja rentoa eleganssia! Musta–valko–harmaa-väriskaala toimii myös kesällä, kunhan hiukset saavat hulmuta vapaina ja asun fiilis pysyy helpon huolettomana.

 

I would happily wear each and every one of these minimalistic Jenni Kayne resort outfits. Such style, timelessness and easy elegance! The black and white colour scheme can work also during the summer, as long as you let your hair flow wild and keep the look easy and effortless. 

 

 

Jil Sanderin yksinkertainen eleganssi jaksaa ihastuttaa. Vaatteet ovat simppeleitä, tyylikkäitä ja helposti yhdisteltäviä, ja ne toimivat niin toimistossa kun kesälaitumillakin. Mekon ja housujen liitto on oivallinen keksintö myös Suomen haastavaan kesäsäähän, etenkin silloin kun ei voi olla ihan varma tuleeko lunta vai auringonpaistetta.

 

Jil Sander’s simple elegance is always amazing. The minimalistic clothes are chic and easy to wear, and you can make them work both in office and on holiday. Wearing a dress over a pair of trousers is a brilliant idea for the colder summer days, when you’re not quite sure if you’ll make it with just your bear legs. 

 

 

Fendin resort-mallistossa kiinnostaa vaatteiden volyymi ja rento siluetti. Culottes-trendi ei näytä olevan menossa minnekään vielä ensikään vuonna, joten vielä ehtii investoida näihin vajaamittaisina liehuviin leveisiin lahkeisiin. Jotain istuvaa, jotain liehuvaa säännön voi unohtaa: kesälomalla saa näyttää ja tuntua rennolta!

 

In Fendi’s resort collection I am drawn to the volume of the clothes and the relaxed silhouette. The culottes trend doesn’t seem to be going anywhere even next year, so now might be the time to invest in these wide-legged, midi cut trousers. And remember, you don’t have to mix something loose with something fitted: during the summer time it is more than ok to feel and look relaxed!

 

All pics courtesy of the brands, via Vogue.

 

Share

Ladataan...
Rêverie

 

Tällä viikolla jätän Pariisin hetkeksi taakseni ja suuntaan muutamaksi päiväksi rantalomalle Nizzaan! Minulla oli Ranskaan muuttaessani pitkä lista paikoista, joissa ehdottomasti haluan täällä asuessani vierailla, ja Riviera on alusta alkaen keikkunut listani korkeimmilla paikoilla. Nyt kun lämpötilat alkavat pikkuhiljaa näyttää kesäisiä lukemia (ja gradukin etenee lupaava vauhtia), on hyvä aika ottaa pikku breikki ja suunnata kohti etelän aurinkoa! Alla hieman fiilistelyä siitä, miltä haluaisin näyttää kuljeskellessani sinisenä hohtavan Välimeren rannoilla.

 

 

This week I’m going to leave Paris for a moment, and head for a mini holiday in Nice! Moving to France I had a long list of places where I’d like to visit while living here, and the French Riviera has always been on the top of my list. Now that the weather is starting to be a bit more summery (and even my theses is progressing little by little), it is time to take a tiny little break and head south towards the sun! Here’s a little preview of how I would love to look like, strolling down the beach boulevard next to the shimmering Mediterranean Sea.

 

Pictures: Shirt H&MSwimming suit & Other StoriesBag LindexHat & Other StoriesShoes Esprit/Zalando.

 

Share

Ladataan...
Rêverie

 

 

Viikko sitten sunnuntaina teimme pienen road tripin Alsacen viinialueelle, jonka paikalliset tuntevat nimellä Route des Vins. Tämän pienen pohjois-ranskalaisen maalaistien varrelle sijoittuu lukuisia pieniä ja toinen toistaan valokuvauksellisempia kyliä, jotka ovat tuottaneet paikallisia viinejä jo vuosisatojen ajan. Näistä värikkäistä ja historiallista tunnelmaa huokuvista keskiaikaisista kylistä voi edelleenkin löytää paikallisia viinintuottajia, joiden viinejä voi maistella ja ostaa joko kaupunkien toreilta ja terasseilta, tai jopa viinintekijöiden omista kellareista. Kylien päätiet ovat aikalailla turistien hallinnassa, mutta kapeimmille kujille poiketessa saattoi löytää melko piilotettujakin viinikellareita, joissa maistella paikallisia valkoviinejä omistajien opastuksella.

 

 

Ranskalaiset ovat syystäkin ylpeitä viineistään ja tietävät tarkkaan, minkä ruuan kanssa mikäkin rypäle sopii. Itse opin viinikierrokseltamme sen, että aperitiiviviiniksi sopii makea Muscat tai erittäin vaikeasti lausuttavan nimen omaava Gewurztraminer, kun taas seafoodin ja siipikarjan kanssa suositaan kepeää Rieslingiä tai Pinot Blancia. Lihan kanssa ranskalaiset juovat Pinot Gris’tä tai perinteistä Pinot Noiria, salaattien ohella puolestaan Pinot Blancia tai Sylvaneria. Mietojen juustojen kanssa suositellaan Pinot Blancia, vahvemmille taas makeaa Gewurztramineria tai punaista Pinot Noiria, mutta vuohenjuusto kulautetaan alas lasillisella Rieslingiä. Jälkiruuan kanssa nautitaan Gewurztraminerin lisäksi omaa lemppariani, Crémant d’Alsace -kuoharia tai loppukauden täyteläisiä Vendanges Tardives -rypäleitä.

 

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

 

 

Last Sunday we did a little road trip to the Alsace wine region, known locally as the Route des Vins. By this small countryside road in the northern France there are dozens of tiny and extremely photogenic villages that have been producing local wines for centuries. In these cute and colourful medieval villages there are still many wine producers, whose wines you can try and buy either on the city squares and terraces, or even from the secretive cellars of the local wine-makers. The main streets of these little villages can be pretty touristic, but on the smaller alleys you might be able to find some of the more hidden wine cellars, where you can have a small wine tasting under the guidance of the owners. Some French language skills, or a interpreter, are required though!

 

 

The French are pretty proud of their great wines, and they know exactly which grapes to mix with each type of food. What I learned on our little wine trip is that the sweet Muscat or the impossible-to-pronounce Gewurztraminer are great for an appetizer, where as Riesling or Pinot Blanc go well with both seafood and poultry. With red meat the French like to drink some Pinot Gris or the traditional Pinot Noir, while the salads are usually paired with Pinot Blanc or Sylvaner. Milder cheeses are mixed with Pinot Blanc and goat cheese with Riesling, while some stronger cheeses are eaten with the sweet Gewurztraminer or the red Pinot Noir. Dessert is often enjoyed with a glass of Gewurztraminer, or my personal favourite, the sparkling and light Crémant d’Alsace.

 

Have a nice Sunday, everybody!

 

 

Pics taken by me in Alsace.

 

Share

Pages