Maan mainiot paprikat

Ripaus raakaa

Täytetyt paprikat

4 isoa paprikaa

400 grammaa kalkkunanjauhelijaa

1 sipuli

½ dl mustia oliiveja viipaloituna

½ aurajuustosta

1 tl paprikajauhetta

1 tl chilihiutaleita

Mustapippuria ja Herbamare yrttisuolaa (parasta!)

(pieni puolikas punakaalia)

(2dl puuroriisiä keitettynä)

Paista sipuli, punakaali ja jauheliha pannulla, lisää aurajuusto ja mausteet. Täytä paprikat ja pujauta uuniin 200 astetta 20 minuuttia.

Punakaali ei ole pakollinen, lisäsin sitä, kun sattui jääkaapissa olemaan. Riisi sattui olemaan puuroriisiä, sillä iski vielä sen verran jouluinen olo aamulla, että tekaisin loppiaisen kunniaksi riisipuurot, mutta toki muukin käytetty riisi käy, eikä riisiä välttämättä tarvitse ollenkaan, vaan tilalle voi laittaa esimerkiksi kesäkurpitsaa, tomaattia tai munakoisoa. Yrttejä tuon täytteen joukkoon voi silputa yltäkylläisesti.

 

Viikonlopun (vaikka tänään tosin on maanantai) kunniaksi lisukkeena oli oikein maitopohjaista juttua (yritän tosiaan välttää maitotuotteita, sillä se näkyy nopeasti ihossani) eli seuraava:

Purkki luomukermaviiliä

5cm pala kurkkua raastettuna

Silputtua persiljaa ja basilikaa

Kalkkunanjauhelihaa käytän siksi, että en juuri syö punaista lihaa, mutta lintua ja kalaa syön. Jos syön possua tai nautaa, on se luomua, mutta mitä pidemmän aikaa olen ollut ilman, sitä enemmän se maistuu epämiellyttävältä ja liian "lihaisalta". Kalkkunanjauhelihan maku on paljon miedompi ja toki myös terveellisempää. 

Share

Kommentoi