Ladataan...
Ripaus raakaa

Tässä herkullinen lisuke perunoista, joko jonkin kylkeen tarjottavaksi tai ihan pelkästäänkin hyvän dipin kanssa dippailtavaksi.

Yrttiperunat

Perunoita syöjien mukaan

Kunnollista oliiviöljyä

Mustapippuria

Hyvää suolaa (merisuolaa tai ruususuolaa)

Timjamia

Mieto chilipalko

Kuori perunat ja lohko niistä haluamasi kokoisia lankkuja. Pyörittele lohkot uunivuoassa reilussa määrässä oliiviöljyä ja mausteita. Kypsennä n. 175 asteisessa uunissa.

Vastaavan herkun saa, kun pyörittelee perunat pestossa. Itse tehty pesto on parasta, mutta toki purkkipestoissakin löytyy laadukkaita vaihtoehtoja. On kuulkaa edullista herkkua, perunoita ei ole hinnalla pilattu!

Ladataan...
Ripaus raakaa

Joskus jo kun tekee jotain ruokaa niin tietää, että tästä tulee hyvää! Näin kävi, kun testasin jälleen noita ihmelättyjä, tällä kertaa vohveliraudalla ja muunnellen reseptiä.

Alkuperäiseen reseptiini siis tuli 2 munaa, 1 banaani ja mausteeksi kanelia, vaniljaa ja kardemummaa.

Samalla pohjalla mentiin, mutta lisäsin seokseen myös hieman kaakaovoita, raakakaakaojauhetta ja lusikallisen mantelijauhoa. Ideana oli laittaa kookosjauhoa, mutta ajattelin, että en osta sitä ennen kuin mantelijauhe on käytetty.

Ja tällä kertaa tosiaan paistoin letut vohveliraudalla. Vähän turhan kovalla, myönnettäköön, ehdin juuri ja juuri hätiin ennen kuin pahaa-aavistamattomat plättyset olisivat palaneet, mutta ehdin kuitenkin.

Ja kuinkas sitten kävi? En malttanut olla syömättä niitä HETI ja kamera oli viimeinen asia mielessä. Ai että oli nannaa! Muistin toisen letun viimeistä kulmaa jäkertäessäni, että täytyyhän tästäkin kuva saada, kun on niin hyvää.

Mutta eikös parhaimmat herkut ole niitä, joita ei ehdi kuvailemaan, hih? En voi kuin ihailla oikeita ruokabloggareita, jotka eivät käy ruokaansa käsiksi heti, vaan asettelevat, sommittelevat, valottavat ja kuvaavat ja vasta sitten syövät. Vai tehdäänkö kunnon ruokablogeissa kaksi settiä, syötäväksi tarkoitettu ja valokuvattavaksi tarkoitettu? Todennäköisesti. Vaatii jälleen liikaa panostusta ja kärsivällisyyttä meikeläiseltä, joten täällä nähdään jatkossakin sekunnissa napsaistuja kuvia, pahoittelut.

Ja herkuin&huonoin kuvin -kombo jatkuu. Tässä toinen TODELLA herkullinen iltapala/jälkkäri/mikä lie. Tällä kertaa olisin ehtinyt ottaa kuvaa, mutta akku tilttasi ensimmäisen kuvan jälkeen.

Mutta resepti on tärkein:

Hurjan hyvä hempeä roosa

1 pakastettu banaani

n. 1 dl kohmeisia mansikoita

Ripaus raakakaakaojauhetta (tyyliin pieni 1 tl)

Liraus täyteläistä kookosmaitoa/kermaa (eli ei sitä vesiosuutta, vaan ehtaa, valkoista tavaraa, suosittelen Santa Marian Extra creamy coconut milkia, siinä on vähiten lisättyjä juttuja, kuten vettä tai lisäaineita ja pakkaus on parempi vaihtoehto kuin alumiinitölkit, joista liukenee ruokaan kuka tietää mitä kaikkea).

Sulata banskua (varo, sulaa todella nopeasti) ja mansikoita sen verran mikrossa (tai huoneenlämmössä jos ehdit), että ne hieman pehmenevät, mutta eivät liikaa. Soseuta ne ja lisää kaakaojauhe ja kookosmaitoa sen verran, että kokonaisuus on edelleen paksua ja pehmismäistä. 

ENJOY!!

Ladataan...
Ripaus raakaa

Tällä pelillä sitä hurrutellaan ihanat hedelmät ja vihannekset mehuiksi! Ei ole koolla pilattu, eikä välttämättä tehokkuudellakaan, mutta tämä 90-luvun alun kieppeiltä peräisin oleva mehustin ajaa asiansa. 

Yleensä teen combon porkkanasta ja appelsiineista. Lisäksi kourallinen tyrniä. Siinä perusvarma oranssi herkkujuoma. Selleriä menee myös usein, mutta ei nyt, kun saatavilla on vain ulkomaista, eikä luomua. Sellerihän oli listan kärjessä, kun puhutaan mitkä vihannekset kannattaa ostaa luomuna torjunta-ainejäämien vuoksi. Lehtikaali toimii myös loistavasti, samoin kaikki vihreä, kuten yhdisteltynä viinirypäle, vihreä omena, vihersalaatti ja selleri kera sitruunan tai limen.

 

Pages