Nykytaide meets pelipaita

Rönsy

Gabon

Urheilumerkki Puman alajaosto PUMA Creative on toteuttanut hauskan puolitaiteellisen projektin. Pyysivät afrikkalaisia nykytaiteilijoita, muun muassa muutamaa Ars 11 -tuttuamme, suunnittelemaan Puman sponsoroimille afrikkalaisille jalkapallomaajoukkueille uudet pelipaidat. Paidoista on myös muutaman viikon ajan näyttely Lontoon Design Museumissa.

Paidoissa haettiin inspiraatiota kunkin maan kulttuuriperinnöstä ja perinteistä.

Burkina Faso

Ilmeisesti kovin vapaita käsiä ei taiteilijoille kuitenkaan annettu. Slimmi, supertekninen ja yksivärinen pelipaita tuskin on haettu yhdenkään Afrikan maan kulttuuriperinnöstä.

Norsunluurannikko

Mutta hauska projekti silti. Oma suosikkini on leijona, tietty. (Tietty siksikin, että mulla on henkilökohtainen ja hyvin omituinen suhde sen suunnittelijaan.)

Kamerun

Tai rohkea kukkakuvio.

Namibia

Tämän tekijä Samba Fall on myös Ars 11:ssä esillä. Ja paidassa on baobab-puu, muistan senegalilaisystäväni Diopin puhuneen niistä.

Senegal

Algerian paidan suunnitellut taiteilija Zineb Sedira (nainen!) kertoo käyttäneensä tässä islamin geometrisia kuvioita, joita näkee Algeriassa uskonnollisissa rakennuksissa.

Algeria

(kuvat: Puma)

Kommentit

PAnderson (Ei varmistettu)

Oih, tykkään! Nyt ei muutako Puma myymään noita.

Hosuli
Hömppäblogi

En ole asiantuntija, mutta ei tuo yksivärisyys tosiaan kovin afrikkalaiselta vaikuta. :) Ja paidat on varmaan valmistettu Bangladeshissa... Mutta leijona ja baobab on ihania, samoin afrikkalaisten taiteilijoiden huomioiminen.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Ei nyt varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta luethan Joanna sen Zlatan-elämäkerran ja raportoit siitä täällä. Joo! Itse saatan olla liian laiska lukemaan sitä, ainakaan ruotsiksi.

Joanna Palmén
Rönsy

Just eilen tilasin sen! Joo!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.