Sofin kirjan nettisivut

Rönsy

Eilisen uutisia: Sofi Oksasen seuraava romaani julkaistaan elokuun lopussa Liken kustantamana, ja kirjalle on julkaistu nettisivut, joilla "seurataan romaanin tuotantoprosessia". Erittäin hyvä! Erittäin oikein ja, krhm, suorastaan muodikasta ottaa yleisöä mukaan, kertoa reaaliajassa tuotannosta, työstä ja sen herättämistä tunteista. Ehkä jopa ottaa yleisön ajatuksia huomioon työssä, tai ainakin kommentoida niitä?

Sattuneesta syystä olen itse miettinyt samoja yleisö- ja työpäiväkirja-asioita viime aikoina paljon. Aidosti kiinnostuneena klikkasin siis eilen kyyhkyset.fi-sivulle. Mutta siellä ei ollutkaan mitään. Vain kirjan julkaisupäivämäärä ja kolme boksia, joihin kuulemma tulee tulevina kuukausina sisältöä, kolmessa erässä, yksi per kuukausi.

Ja tämän päivän paperi-Hesarissa Sofi sanoo, että "olen jättänyt käsikirjoituksen kustantajalle. Se on nyt leikkauspöydällä".  Eli kirja ei ole aivan valmis, mutta se lukijan kannalta ehkä kiinnostavin vaihe meni jo. Tuotantoprosessia pääsemme kuitenkin seuraamaan vasta toukokuussa, kun nettisivun kakkosboksi avautuu.

En tietenkään tiedä vielä, mitä sieltä toukokuussa paljastuu, mutta näin äkkiseltään sivusto vaikuttaa kääntyvän aika perinteisten lakien markkinoinniksi: kun kirja on viittä vaille valmis, kerrotaan menneessä aikamuodossa, miten se syntyi. Kommentointimahdollisuutta tai muuta interaktiota ei ainakaan vielä ole.

Toivottavasti olen ihan väärässä. Mutta kirja-ala, toivoisin lisää rohkeutta nettiprojekteihin! Ei se mitään, vaikkei kirjan julkaisupäivä ja nimi olisi vielä tiedossa, tai vaikka koko käsikirjoitus heitettäisiin lopulta roskiin. Sehän juuri onkin mielenkiintoista.

(Ja toisin kuin joku voisi Rönsystä päätellä, Tuomas Kyrö -juttuni ei ole lentänyt roskakoriin. En ole vain ehtinyt ajatellakaan sitä noin kuukauteen. Kohta pitää taas ehtiä.)

Tämän sanottuani klikkasin Sofin Facebook-sivulle, näyttäisi että sinne saattaa tulla työprosessitietoa hieman useammin kuin neljänä kuukausipakettina. Vaikkakin vain prosessin loppuvaiheista.

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Varmastikin olisi mielenkiintoista, mutta luulen että aika monelle kirjailijalle, itseni mukaanlukien, olisi kauhistuttava ajatus antaa edes pieniä osia puolivalmiista käsikirjoituksesta jonnekin ruodittavaksi, yleensä sitä kun ei halua antaa kenellekään paitsi kustannustoimittajalle, huonoina päivinä ei edes sille. Kommentointiosuus kuulostaa ihan painajaismaiselta :) Toinen juttu olisi sitten itse työskentelyn seuraaminen. Jos oma lempikirjailijani kertoisi esim. kerran viikossa tai kahdessa fiiliksiä ja ajatuksia kirjan kirjoittamisesta, ja ehkä siinä sivussa jotain pientä myös kirjasta, olisin kovin kiinnostunut. Mutta yleensä kirjoittaminen vaatii sellaista keskittynyttä rauhaa ja toivoa/pelkoa/stressiä/intoa siitä että kirja joskus ehkä on valmis, ettei kauheasti riitä energiaa tai halua jakaa sitä kenenkään kanssa.

Joanna Palmén
Rönsy

Joo en ajatellutkaan ensisijaisesti osia käsikirjoituksesta vaan kaikkea muuta siihen projektiin liittyvää. Ja tietty kaikki semmoinen on ylimääräistä vaivaa ja työtä (itse kullekin), mutta siis JOS nyt tälle linjalle lähdetään ja mietitään, miten kaikkea digiä voisi hyödyksi käyttää. Tietysti voi myös sanoa, että ei, kirjoitan kirjani ja sillä hyvä. Ja se on sitten sillä hyvä.

Helmi K
sivulauseita

Aivan joo, totta. Jos lähdetään niin mennään sitten kunnolla. Ja sillä hyvä.

Jenni S.

Täysin samaa mieltä! Ihmettelin itse ihan samaa ja meinasin kirjoittaakin asiasta. Nyt ei tarvi. :)  Luulin, että kirjan nettisivuilla avattaisiin kirjantekoa ja teemoja, mutta ei, mainostetaan matkapaketteja. Niitä on mainostettu jo muuallakin, joten en ymmärrä, mitä lisäarvoa noista sivuista on. Paitsi tietenkin ylimääräinen mainostus, kun ihmiset näin puhuvat asiasta.;)

Joanna Palmén
Rönsy

Hyvä että joku muukin ihmetteli :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.