Ladataan...
Rönsy

Joo, tyhjensin erilaiset Google-hakuhistoriani, mutta olisin voinut olla tyhjentämättäkin.

Ei haittaa, että saan kohdennettuja mainoksia, päinvastoin, jos kerran mainoksia joka tapauksessa tulee. Toivottavasti Google oppii mahdollisimman nopeasti, että olen superälykäs ja huippusivistynyt, ja alkaa pian tarjota minulle arvoisiani mainoksia.

Niin tyhmä en ainakaan ole, että diilaisin huumeita tai laittomia aseita kirjautuneena omalla nimelläni yhtään mihinkään, tai edes omalla tietokoneellani. Niin kauan kuin en tee rikoksia enkä käytä nettiä aivan epätavallisen naurettavien perversioiden toteuttamiseen, klikkailuissani ei ole mitään, mikä ei kestäisi päivänvaloa. (Ja jos olisikin, niin tietenkin tutkivan journalistin ominaisuudessa kattelin, työtarkoituksiin vain.)

Ajatus siitä, että yksityisyyttäni on suojeltava päivänvalolta, perustuu osittain ajatukseen, että yksityisyyteni olisi tosi kiinnostava. Ikävä pettymys: ei se ole. En ole uniikki, olen todella tavallinen ja yhtä tylsä kuin 99,8 prosenttia ihmisistä, vaikka mulla onkin tämä blogi ja Facebookissa sata naamakuvaa itestäni ja niissä kavereiden tykkäyksiä.

Yksikään Googlen työntekijä ei tule koskaan käsin poimimaan ja tarkastelemaan juuri minun tietojani, etsimään kotiosoitettani ja soittamaan ovikelloani. Ja vaikka tulisikin, niin mitäs sitten. En minä sitä tyyppiä tunne, ajatelkoon minusta mitä haluaa.

Ja vaikka nyt kieltäisin yrityksiä yhdistelemästä eri hakuhistorioitani, varsin kattavat datat niillä jo on yhdistelemättäkin. En ole todellakaan tietoturva-asiantuntija, mutta yksi sellainen sanoi juuri täällä, että tämä G-käyttäjäsopimusmuutos on amerikkalaista sopimusjuridiikkaa vailla suurta käytännön merkitystä.

Tykkään Googlesta. Käytän sitä varmaan enemmän kuin puhun puhelimessa. Katselen Youtubea enemmän kuin telkkaria. Ja Facebook, no, en osaa enää kuvitella elämää ilman sitä (tiedän joo, sitä varmasti on).

Näitä kaikkia käytän aivan ilmaiseksi. Kuinka pahasti minun kannattaa loukkaantua, jos ne pyrkivät rahoittamaan toimintansa jollakin järkevällä ja ilmeisesti laillisella tavalla? Paljonko olisin valmis maksamaan omasta lompakostani jokaisesta Google-haustani? Ennen kuin alan yhtään urputtaa, olisi varmaan kohtuullista vähintään siirtää jo valtavaksi paisunut sähköpostini johonkin maksulliseen palveluun.

Ladataan...

Ladataan...
Rönsy

Minut kutsuttiin tässä hiljan papaseulontaan. Taas. (Ei tarvitse pelästyä, en mene yksityiskohtiin.)

Papaseulonta on yksi sympaattisimpia asioita hyvinvointivaltiossa. Menepä johonkin Afrikkaan ja yritä selittää se siellä ihmisille: Meillä Suomessa naiset saavat viiden vuoden välein kotiin kirjeen, että hei, kunnan laskuun otettais vähän näytteitä sun pimpistä, ollaan varattu aika, tulethan.

Ja sinne ne suomalaisnaiset auliisti menevät, niitä istuu joukoittain yksityisen terveyspalveluyrityksen (Helsingissä) pelkästään seulonnoille varaamassa odotusaulassa. Tai oikeammin: yksi odotusaula on varattu pimppitutkimuksille, käytävän toisessa päässä on toinen tissitutkimuksille (mammografiaseulontaan). Miehiä ei seulota.

Neljän, viiden eri huoneen ovi käy parin minuutin välein, ja aina uusi sukunimi huudetaan huoneeseen. Päivää saanko esitietolomakkeen voit mennä verhon taakse ottamaan housut pois istu tuohon ole hyvä tule vähän lähemmäksi tuolin laitaa tämä voi nipistää hieman noin hyvä voi tulla vähän tiputteluvuotoa siellä verhon takana korissa on pikkuhousunsuojia tulos tulee kirjeitse kotiin 6—8 viikon kuluttua kiitos heihei. Ja seuraava.

Suomen valtio on aika kiva. Ja niin on toki Ruotsin valtiokin: En ollut ehtinyt asua Ruotsissa kuin muutaman kuukauden, kun jo sain sielläkin kutsun papaseulontaan. Olin maassa kirjoilla vajaan vuoden, eikä minusta tainnut jäädä Ruotsin valtiolle muuta dataa kuin jalkovälistä lastalla otettu.

Se onkin ruumiini ainoa kohta, josta sekä Suomi että Ruotsi ovat aktiivisesti ja säännöllisesti huolehtineet kouluterveydenhuollosta päästyäni. Mutta eikö tätä mainiota systeemiä voisi laajentaa esimerkiksi hammashoitoon? Tulisi jonot purettua ja kalliit juurihoidot ja muut vähenisivät, jos suomalaisten hampaat seulottaisiin parin vuoden välein.

Kun en millään jaksaisi huolehtia itse itsestäni. Hyvinvointivaltio, tulisit nyt holhoamaan muutakin kuin synnyttimiäni.

 

Ladataan...

Ladataan...
Rönsy

Maanantaina Imagen artikkelitoimittaja haastatteli suosittua kirjailijaa etelähelsinkiläisessä trendikahvilassa.

Kun haastateltava siemaili itse ostamaansa puolen litran Spriteä pullon suusta, taustamusiikkina soi muun muassa Christina Perrin Jar of Hearts, U2:n One ja Adam Lambertin What Do You Want from Me. Liekö tullut Voicelta vai Metrolta. Paikan muut asiakkaat ostivat lähinnä bensaa eivätkä kiinnittäneet tunnettuun kirjailijaan liiemmin huomiota.

Jos yhdellä sanalla pitäisi kuvata tapaamista, se sana olisi varmaankin kunnioitus. Molemminpuolinen. Haastateltava avasi fiiliksiään näin:

"Jos suostun haastatteluun, niin kunnioitan sunkin työtä sillä lailla, että annan sen kunniallisesti enkä vittuile sulle."

Tässä vielä haastateltava viileässä kuvassa.

Pages