Ladataan...
ROSA (H)

Tuoreimmassa muistissa viilettää vielä pieni 4 päivän matka Kööpenhaminaan viime kesänä. Olen viime aikoina tehnyt lähinnä kaupunkimatkoja keikkojen perässä - näistä viimeisempänä Köpis, sitä edellinen matka sijoittui Tukholmaan Adelen perässä. 

Kuten jokaisella 21 vuotiaalla, minulla on täysin sama musiikkimaku vanhempieni kanssa. Joten nämäkin matkat toteutettiin heidän kanssaan. Kööpenhamina valikoitui matkakohteeksi meidän perheen ikuisen ykkösen, Bruce Springsteenin perässä. Täytyy myöntää, että Kööpenhamina ei täysin auennut neljän päivän aikana mutta jätti silti hyvän fiiliksen. Köpikseen täytyy ehdottomasti päästä uudestaan. Meidän päiville osui myös sopivasti kesän ensimmäinen kunnon hellepäivä, mihin en todellakaan ollut valmistautunut vaan poltin selkäni ja kärsin koko kotimatkan, sillä matkustin ainoastaan käsimatkatavaroilla reppu selässä.

Kööpenhaminasta jäi elävästi mieleen se, miten arkkitehtuuri muuttui toisella puolella kaupunkia. Hotellimme sijaitsi ihan Kööpenhaminan keskustassa, missä arkkitehtuuri oli värikästä ja "Tanskalaista" - juuri sellaista mikä ensimmäiseksi tulee mieleen kun ajatellaan Tanskaa ja Kööpenhaminaa. Kuitenkin viimeisenä päivänä kun kävelimme katsomaan kuuluisaa Pientä merenneitoa, arkkitehtuuri muuttui todella keskieurooppalaiseksi. Kööpenhamina on siis todella monipuolinen, jos jaksaa kävellä pidemmälle keskustasta.

Long story short: Kööpenhamina oli todella turvallisen oloinen, mukava, helppo kaupunki, johon on helppo ihastua. Riippuen ihmisestä, kaikki on kävelymatkan päässä (tai tee niinkuin Tanskalaiset, pyöräile. Kööpenhaminassa on omat pyöräkaistat ja liikennevalot pyörille ja siellä kaikki pyöräilevät) - itse kävelimme katsomaan Pientä merenneitoa, joka sijaitsi n. 5km päässä hotellistamme. Eli päivän mittaan tuli käveltyä varmasti yli 10km mikä on aika perus meille, jotka kävelemme joka paikkaan :D Tarvitsee varmaan olla useampi kymmen kilometriä suuntaasa, ennenkun suostun kulkemaan julkisilla.

Kööpenhaminassa käytyäsi, haluat ostaa uuden pyörän ja siihen koriksi vanhan viinilaatikon ja hymyilet kaikille vastaantuleville, sillä niin Tanskalaisetkin tekevät - siis ihan kaikki. 

Share

Ladataan...
ROSA (H)

Jostain syystä meidän siivouspäivä osuu usein perjantaille. Ja niin se tänäänkin. Meidän kodin siivoamisesta tekee välillä hankalaksi se, että asutaan vanhassa talossa jossa on n. miljoona rakoa ja on kahdessa kerroksessa. Mutta nyt puurtamisen jälkeen onkin taas ihanaa istua puhtaassa kodissa, kasvitkin näyttävät vihreämmiltä ja onnellisemmilta ja viikonlopun voi viettää rauhassa, eikä tarvitse miettiä pyykkikasoja ja imurointia.

Hyvää viikonloppua! Mä lähden vielä myöhäisillan tanssitreeneihin ja palautumiseen ajattelin syödä herkkuja - joka perjantainen traditio.

 

Share

Ladataan...
ROSA (H)

Jos musta oltais otettu tänä talvena joka päivä kuva, olisin näyttänyt tältä jokaikisessä kuvassa. Panostin tänä talvena ensimmäistä kertaa ikinä kunnon talvitakkiin ja olen myös pitänyt sitä melkein joka päivä ulos astuessani. Olen ruvennut arvostamaan pukeutumisessa laatua ja mukavuutta. Eikä minua kuulkaas ole edes haitannut näyttää samalta joka päivä. Tätä voisi kutsua jonkinnäköiseksi aikuistumiseksi. Ja sitä että kulkee toppautuneena, hyvä että nenä näkyy ja kauhistelee teinejä jotka kulkevat nilkat paljaana pakkasessa.

Share

Pages