Ladataan...

 

Ennen joulua törmäsin hyvinvointiviikonloppuun somessa kuin tilauksesta. Olin juuri miettinyt, että alkuvuosi tulisi itselläni sisältämään startin hyvinvointiin. Ehkä jokunen muukin mietti samaa :D Kriteereinä itselleni olivat hyvinvointitapahtuman monipuolisuus ja läheinen sijainti. Näin ollen Lifeness konsepti sopi minulle täydellisesti.

Vähän jopa jännitti lauantaiaamuna suunnata kohti Långvik hotellia. Mietitytti millaista porukkaa tapahtumaan oli ilmoittautunut. Itse olin tällä kertaa menossa yksin ja oletukseni oli, että moni tulisi varmasti tapahtumaan ystäväporukalla. Fiilishän tulee usein hyvästä jengistä, joten paljon oli tällä kertaa sattuman varassa sillä saralla.

 

 

Ensimmäinen päivä lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Mukana näytti olevan sekä naisporukoita että jokunen kaltaiseni yksin sportttaileva hyvinvoinnin etsijä. Lauantain ohjelma sisälsi hyvin monipuolista ohjelmaa moneen makuun. Illalla ei tarvinnut saunan ja illallisen jälkeen paljon unta odotella.

 • Bungy Pump - vastussauvatreeni Lånvikin luontopolulla  // Heidi Tainio 
 • Ravintoluento makeanhimosta // Leeni Viio
 • Boxing // Antti Latva - Kyyny
 • Make your own smoothie ja vitamiini tietoisku
 • Yoga & Relax // Jutta Janhonen
 • Spa 

 

 

Sunnuntai starttasi lempeästi venyttelyllä, jonka jälkeen pääsimme nauttimaan Långvikin herkullisesta brunssista. Porukka oli hieman jo tutustunut toisiinsa, joten juteltavaa riitti aina somen liika(överi)käytöstä treeni- ja joogamuotojen vertailuun. Lihaksissa tuntui edellisen päivän treeni, mutta vielä jaksoi hyvin ottaa pientä skabaa itsensä kanssa Power hour tunnilla. Voimapyörä ja eri vahvuiset kumpparit tulivat tutuiksi. 

 • Mindful balance yes girl // Kriselda ja Petra 
 • Uniluento // Anne Huutoniemi
 • Power hour Casall tools // Veera Malmivaara

Hyvin intensiivinen viikonloppu täynnä hyvinvointia ja samanhenkisiä ihmisiä. Suosittelen! Edes sunnuntain kurkkukipu ja pieni flunssan alku eivät pilanneet energistä fiilistä.

 

Anniina

Share

Ladataan...

Miltä kuulostaisi saada opiskelupaikka ensi syksyksi? 

Mikäli mielessäsi on ollut idea hakea tänä keväänä opiskelemaan niin ole tarkka hakuaikojen suhteen. Kaiken hakemiseen littyvän infon löydät hakupalvelusta opintopolku.fi

 

Vink! Muista myös tammikuun yhteishaku, jossa voit hakea Taideyliopiston koulutuksiin sekä opiskelemaan englannin kielellä Suomessa. Älä missaa kiinnostavia koulutuksia kuten esimerkiksi:

Korkeakoulujen kevään 2018 yhteishaun aikataulu

Hakuaika 1 9.−24.1.2018

 • Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskieliset koulutukset
 • Taideyliopiston koulutukset

Hakuaika 2 14.3.−28.3.2018

 • Ammattikorkeakoulujen suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset
 • Yliopistojen suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset

 

Tervetuoa seurailemaan myös somessa ajankohtaisia opiskeluun, työelämään ja hyvinvointiin liittyviä asioita:

Roundaboutcareer

@roundaboutcareer

Opopiste

 

Anniina

Share
Ladataan...

Ladataan...

Vuoden vaihtuessa on aika nostaa esiin vanha kunnon 8+8+8 sääntö. Välillä on hyvä muistutella itseä hyvän arjen koostumuksesta. Mikäli loppuvuosi oli kiireinen on palautettava balanssi elämään! Aina elämäntilanne ei anna tähän mahdollisuutta, mutta aina voi yrittä tehdä parannusta edes johonkin osa-alueeseen, koska se vaikuttaa kahteen muuhun tärkeään arjen hallintaan liityvään seikkaan.

8 TUNTIA TYÖTÄ

Käsi ylös kuinka monella tämä ylittyi viime vuonna? Ylittyikö se toistamiseen? Kahdeksan tuntia työtä/opiskelua, kahdeksan tuntia vapaata ja kahdeksan tuntia unta viitenä päivänä viikossa on vakiintunut yhteiskunnan sykkeeksi. Se ei kuitenkaan tarkoita välttämättä työtä, joka ajoittuu välille 8-16. Työtä on monenlaista ja sitä voi usein tehdä mihin aikaan vuorokaudesta haluaa ja missä haluaa. Tämä asettaakin haasteelliseksi sen, miten osaa ja muistaa rajata työaikaansa.

Helposti vastaan itsekin sähköposteihin pitkin päivää ja päivitän somea yömyöhään. Kun on hyvä draivi päällä tykkään välillä tehdä töitä myöhään illalla, joten työtunteja kertyy päivään näin helposti huomaamatta useita lisää. Ensi vuonna aion kuitenkin laskea paremmin työn tekemiseen käyttämääni kokonaisaikaa. Kiireisten aikojen jälkeen aion palata ruotuun. 

8 TUNTIA VAPAA-AIKAA

Vapaa-aika tarkoittaa ansiotyön, opiskelun tai muun päivän arkisen aherruksen ulkopuolista, etenkin rentoutumiseen ja virkistäytymiseen käytettävissä olevaa aikaa. Hmm....kahdeksan tuntia tuntuu paljolta. Siinähän ehtisi tehdä vaikka mitä! Niin, mihin tämä aika oikein kuluu. Muutaman tunnin viikossa vievät harrastukset eivät tätä ainakaan itsellä täytä, joten täytyykin pohtia miten vapaa-ajan jatkossa käytän. Käytänkö sen rentoutumiseen ja virkistäytymiseen vai johonkin ihan muuhun? Entä sinä?

8 TUNTIA UNTA

Auts! Tähän pyrin, mutta tämä on heikoin kohtani. Kymppiuutisten jälkeen nukkumaan. Klassikkolause, joka pitäisi (pitää) vielä toteuttaa käytännössä, heh.

 

Näillä eteenpäin:)

Anniina

 

Share

Pages