Maskifriikin lempisarja: Face Off

Saara Sarvas

Mun on tunnustettava, että musta ei ole kuulunut keskiviikon jälkeen mitään, koska päätin postata perjantaina isosti ja sitten jäinkin nolosti TV-koukkuun :D Ihan älytöntä, mutta kohta te varmasti ymmärrätte.

Tuttuni vinkkasi minulle realitysarjasta, missä joukko erikoisefektitaiteilijoita taistelee keskenään aivan älyttömissä haasteissa ja tiukoilla aikatauluilla. NIIIIIN HIENOA!!!!!

Moni kauneusalalla työskentelevä on varmasti joskus kokenut duuninsa jollain tapaa aliarvostetuksi.. Tai ei välttämättä työtään, vaan itsensä, joka jää työn varjoon! Ihmiset huomaavat upeat maskit ja teokset oli kyse sitten leffoista, sarjoista, lehdistä. Lukemattomat hahmot tekevät teihin vaikutuksen erilaisissa yhteyksissä, mutta kuinka monta lempihahmojanne maskeerannutta henkilöä osaisitte nimetä? Omakin listani on hävettävän lyhyt..

Sen lisäksi, että nämä taiteilijat tekevät älyttömiä ja inspiroivia teoksia, maskeeraajat osaavat olla aika loistavia persoonallisuuksia, eikä draamalta ja sekoilulta voida välttyä!

 

Tuomaristossa vaikuttaa ryhmä kunnioitettavia maskeeraajia, joiden kädenjälkiin kuuluu mm. Pirates Of The Caribbean, The Hook, Heroes, Buffy vampyyrintappaja, Hunger Games, Independence day, X-Files jne. 

 

Jokaisessa jaksossa on päähaaste, joka saattaa viedä koko lähetysajan, sillä tekemistä on niin paljon. Hahmojen suunnitteluun kulutetaan tosielämässä moninkertainen aika ja valmista hahmoa muokataan useita kertoja. Haasteena voi olla satuhahmojen uudelleenluominen, zombiet, kauhuelokuvat, bodypainting, eläinhahmot, avaruusoliot tai oikeastaan ihan mitä tahansa.

Kilpailijoilla on yleensä 3 työpäivää haasteen toteuttamiseen ja kolmannen päivän lopuksi sen täytyy olla valmis. 

Ideana on siis täysin uniikin, rajoja rikkovan, innovatiivisen, teknisesti upeasti toteutetun ja onnistuneesti maskeeratun kokonaisen työn toteuttaminen kolmessa päivässä. En tiedä, kuulostaako tämä teidän mielestänne paljolta, mutta voin kertoa että se ei ole.

 

Sain juuri ensimmäisen kauden pakettiin ja harvoinpa olen oikeasti ääneen kironnut jonkun ihmisen putoamista, tai jonkun kisassa säilymistä! Hienoja töitä oli todella monia, mutta useassa jaksossa sai todistaa myös totaalikatastrofeja. 

Suurin osa kilpailijoista on koulutettuja, mutta mukaan mahtuu myös kotikemistejä ja itsenäisiä taiteilijoita. Erot korostuvat monesti erilaisten tekniikoiden ja materiaalien käytössä ja käsittelyssä. Jos joku on valanut erilaisia lateksiosia 20 vuotta, niin se kyllä näkyy.. Tai jos joku tekee elämänsä ensimmäistä silikoniosaa tai bodypaintia, niin sekin saattaa näkyä..

Jos jokin juttu menee pieleen, tai suunnitelma ei ole tarpeeksi hyvä, ei aikaa sen korjaamiseen vain ole. Nopealla älyllä ja lateksilla korjaa paljon, mutta ei kaikkea :B

 

Parasta antia mun silmissä on eri työskentelyvaiheiden näkeminen, mutta niitä saisi näyttää enemmän ja paljon yksityiskohtaisemmin. Ymmärrän kyllä, että kaikkia kikkoja ei voi näyttää ;)

Myös työn kasaantuminen ideasta ja layoutista kokonaisuudeksi on jännittävää. Jonkun loistava idea ei välttämättä toimikaan käytännössä, tai joskus aivan älyttömältä ja mahdottomalta kuulostanut riskinotto kannattaa ja lopputulos on tajunnanräjäyttävän upea.

Jos tässä vielä iltapalaksi katsoisi tuon kakkoskauden ekan jakson... Näyttäisi nimittäin siltä, että treenikauden jälkeen panokset ovat todella kovassa nostossa...... Huomenna postaan jostain muusta - lupaan!

Jos joku kiinnostui, googlehaku sanoilla: "watch face off" saattaa tuoda helpotusta ^_^

Kommentit

RiinaM (Ei varmistettu)

Mäkin tykkään tästä sarjasta ihan mielettömästi! Ihan huikeita jotkut noista töistä, ja tosi mielenkiintoista katsoa miten noi hahmot valmistuu.

Sannddra (Ei varmistettu)

vitsi, project runwayn ja topmodelien fanina koukutuin tietysti tähänkin sarjaan heti... :p

Erika // http://nude.costume.fi/ (Ei varmistettu) http://nude.costume.fi/

wow! pistinkin heti googlen laulamaan. kiitti vinkistä! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei saara! Olen miettinyt sen biothermin hoitoseerumin hankkimista, onko sille joku "ikäraja"? Voikos sitä käyttää ihan kosteusvoiteen kaverina?

Niin ja kiitos vinkkauksesta, pitääkin heti tsekata tuo kyseinen ohjelma :)

Maano (Ei varmistettu) http://ownspecialplace.blogspot.com

Toi on kyl hiton hyvä sarja. Ite just sain katottua kaikki 3 kautta ja innolla ootan neljättä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

meikä kans kakkoskauden lopussa, taitaa olla enää finaali katsomatta. aivan mahtava sarja, tähän jää NIIN koukkuun!! ja tosiaan työskentelyvaiheet on sitä kaikkein kiinnostavinta antia :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei Saara, en ole koskaan oppinut häivyttämään silmämeikkiä ja mietin, voinko korostaa silmiä vain yhdellä luomivärillä ja rajauskynällä ja saavuttaa silti siistin lopputuloksen?

Osaatko suositella hyvää kiiltosuihketta hiuksille?

Vierailija (Ei varmistettu)

Näkeekö tuota sarjaa jostain ilman maksuja ? Yritin googlella etsiä mutta maksuamaksuamaksua vaan tarjoavat =/

^ Samaa mietin ylläolevan vierailijan kanssa! Kulutin useamman tunnin etsiessäni jotain sivua mistä olisi löytynyt edes muutamia jaksoja! Youtubestakaan ei löytynyt 5 minuuttia pidempiä klippejä.

asetonihuuruja (Ei varmistettu) http://asetonihuuruja.wordpress.com

Wow! Ihan pakko varmaan kattoo, koska katon kaikkia mahollisia tosi-tv-sarjoja, jotka on luokkaa mallit/muoti/kauneus:D

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi, tää menee kyllä niin katsontalistalle!

Saksassa pyöri muutama vuosi sitten kampaajien realitysarja Top Cut, mitä ite tapitin innolla. Harmi ettei tuo ole tainnut päätyä Suomeen vaikka lähes kaikki muut realityt on jo nähty. :( Noilla oli välillä kans ihan absurdeja tehtäviä tyyliin 'tossa on puutarhasakset, tee jotain'. :D

Saara S.
Saara Sarvas

Tässä esimerkiksi toimiva linkki ensimmäisen kauden ensimmäiseen jaksoon :) Tuo tuli mulla ensimmäisen googlehaun ensimmäisen linkin takaa muutaman klikkauksen päästä!

Tarviiko sinne rekisteröityä?

Saara S.
Saara Sarvas

Ei ainakaan mun tarvinnut :)

Vvv (Ei varmistettu)

Oi joijoijoi ! Katoin just eilen kolmannen eli uusimman tuotantokauden vikan jakson. Ihan huippu!!

Hate the living

Eka tuottari katsottu yhdessä illassa jännityksestä jäykkänä. Kiitos ihan tuhannesti tämän sarjan inffoilusta, on nimittäin eka reality-ohjelma-kilpailu-asia jota oikeasti jaksoin seurata.

a.
Lusikoita kiitos.

ooh pitikin heti laittaa jaksoja latautuun (:

Vierailija (Ei varmistettu)

http://watchseries.eu/serie/face_off

vinkkinä että täältä löytyy ihan tajuttomasti sarjoja ja kaikki niiden tuotantokaudet, myös tämän kysyeisen Face Offin ;) sivu on ilmainen, eikä vaadi rekisteröitymistä

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.