Naked Truth

Saara Sarvas

Blogeissa on viime päivinä pyörinyt Veeran inspiroimana haaste ladata itsestään kuva, missä ei ole meikkiä, photoshopia tai mitään muutakaan vilunkipeliä. Tässä meitsikin nyt olisi ns. aamunraikkaana (lue: aamun sängyssä makoillen töitä tehneenä). Unohdin oikean kamerani kotiin ja olenkin loppuviikon pokkarin varassa. Tämän takia satuin saamaan hieman blurrausta huonon laadun takia, eikä jokainen ihohuokonen erotu ;)

Mulle kynnys tällaisen kuvan julkaisemiseen ei ollut kovinkaan korkea, sillä te näätte mut monien videoiden ja meikkitestausten yhteydessä ihan luonnontilassa - ja vastapainona myös supertällättynä.

Kaikki kuvani käyvät kyllä läpi pienen muokkauksen ennen blogiin päätymistä, mutta se tarkoittaa lähinnä värien ja kontrastien säätämistä, kuvan rajaamista ja mahdollisien järkyttävien stressifinnien kumittamista. 

Mielestäni tämä idea on silti suuremmassa mittakaavassa loistava. 

Joskus musta nimittäin tuntuu, että monella nuorella ja ei enään niin nuorella naispuolisella bloggaajalla on oikeasti paine siitä, millaisen kuvan itsestään ulospäin antaa. Jos joku on vaikka vähän väsyneen näköinen, niin johan kommenttiboksista kuuluu, että: "Ei taida olla elämä niin ruusuilla tanssimista, kuin annat ymmärtää!!".

Ei muuten varmasti olekaan. Ei kukaan halua blogissaan jakaa ihan kaikkea.

Mitä hanakammin anonyymit ja muuten vain kärkkäät kommentoijat kyttäävät jokaista pientä virhettä, sitä kovemmat muurit bloggaaja hiljalleen ympärilleen rakentaa ja sitä etäisemmäksi homma muuttuu.

Eikös tässä kuitenkin ole jollain tapaa kyse juuri siitä, että voi samaistua ihan normaaleihin ihmisiin?

Toki, monet meistä saattavat tehdä jotain mielenkiintoisen oloista työtä, omistautua muodille, kauneudenhoidolle, musiikille, ruoalle, kirjoille tai mille tahansa tai olla muuten vain niin sekaisin päästään, että näitä juttuja on hauska lukea! (huom.: Viimeisessä kohdassa viittasin ennen kaikkea Tiitiin.)

Ei siis ole kyse vain yhdestä meikittömästä kuvasta per blogi, vaan siitä, että mietitään kaikki, mihin tämä koko touhu on oikein mennyt.

Itse saan olla täällä pehmeän pörröisessä Lilyssä melko rauhassa. Kaikki te lukijani vaikutatte pelottavankin fiksulta porukalta ja silmäpussini saavat olla todella pahassa kuosissa, ennen kuin joku alkaa niistä mainita.

Enemmän tämä onkin tsemppihuuto kaikille muille bloggaajille siitä, että pitäkää itsestänne kiinni, älkääkä peitelkö virheitänne liiallisuuksiin asti!

Ihmisiä me kaikki ollaan ja täydellisyys on pidemmän päälle tasapaksua ja tylsää. Paitsi ruoassa.. Ruoka saa olla täydellistä aina :)

Kommentit

Pire (Ei varmistettu)

Hyvä Saara! Hienoa että joku uskaltaa olla naturelli ja luonnollisen kaunis :)

miiajohanna
miiajohanna

Aivan ihana postaus. Ja Saara, oot TOSI kaunis. 

tiiti
ite puin

Hahaha :D Mullapa on melkein kaikki kuvat ilman meikkiä, mutta otan ne niin kaukaa, ettei kukaan huomaisi eroa, vaikka yrittäisi.

Mitä tulee tähän meikittömyys-shoppaamattomuusblogitempaukseen, näin niinkuin vanhana kuivikkaan tantan monotonisena jorinana toivoisin ylipäätään, että pienet ja suuremmatkin ihmiset yrittäisivät tehdä mahdollisimman paljon asioita ihan vain omaksi ilokseen, oli se sitten meikkaus tai piirrettyjen katselu. Lisäksi sitä toivoisi, ettei sen oman naaman ja olemuksen tuijotteluun kukaan käyttäisi ihan tolkuttomia aikoja, tuli se blogiin tai ei. Se oikeasti kiva, hauska ja palkitseva elämä etenee kuitenkin tuolla ulkona sillä aikaa, kun itse istuu piilottamassa Photoshopilla olemattomia naururyppyjään sellaisilta ihmisiltä, joita ei koskaan todennäköisesti tapaa.

Halina (Ei varmistettu)

Normit rulez!:)) on todellaki kiva nähä mitä meikki vaikuttaa LUONNOLLISEEN pärstään, kuin mitä mitä meikillä saa aikaan jo valmiiksi sphotoshopatulle naamalle. Kontrasti on säväyttävämpi, right? Ja esim. juuri meikkauksessa se hienous on just siinä miten saat lähtötilanteesta muokattua halutun näköistä tulosta:))

Vierailija (Ei varmistettu)

Olipa hieno ja inspiroiva kirjoitus!!

EmmiKki (Ei varmistettu)

Oot ihana! Koko jutun kruunas toi loppu "ruoka saa olla täydellistä aina!" haha! :))) tätä blogia on aina yhtä kiva tulla lukemaan!

Moi (Ei varmistettu)

Tätä blogia on tosi kiva lukea, aina tulee niin hyvä mieli! Oot jotenkin niin positiivinen ihminen! Hei sitä mun piti vielä kysellä että miks sulla on kaks kämppää? :D
Ja että kadutko sitä että oot ottanu naamaan lävistyksen, ja jos saisit mennä ajassa taakse päin ottaisiks sen vai jättäisitkö väliin?(:

Saara S.
Saara Sarvas

Pire, Kyllä mä uskon, että suurin osa meistä uskaltaa, ei se ole kovin ihmeellistä! :)

 

miiajohanna, Haha, ai ihan capslockien arvoisesti? Kiitos paljon!

 

tiiti, No sitäpä sitä, eipä tuohon ole kauheasti lisättävää! Tosin mun mielestä elämä rullaa kaikista mukavimmin klo 23-05 öisin, kun istuu sohvalla ja pelaa Residen Evil 6:sta....

 

Halina, No sehän meikkauksessa kyllä on hauskaa ^_^ Pienellä vaivalla saa korostettua parhaita puoliaan ja kunnon session jälkeen kukaan ei tunnistakaan sinua :D

 

Vierailija, Kiitoksia! Suosittelen surffailemaan ja etsimään muiden postauksia. Sieltä löytyy paljon hienompiakin tekstejä ^_^

 

EmmiKki, Tätä on onneksi myös melko mukava kirjoittaa!

 

Moi, Positiivisuudella saa musta paljon enemmän aikaan, vaikka kyllä niitä negahetkiä löytyy ihan yhtä lailla :B Kahden kämpän salaisuus on täällä Tampereella elävä harvinainen lemmikkini, joka ei ainakaan toistaiseksi voi majoittua muualle ;)

Ja läväreitä en kyllä kadu, vaikka ne välillä vähän naurattavatkin ja ihoni on sellaista, että reiät näkyvät varmaan ikuisesti.. Ne olivat iso osa senhetkistä elämää ja varsinkin 18-vuotiaana otettuun huulilävistykseen liittyi monta superpositiivista oman itseni löytämistä ja omien rajojen rikkomista ^_^

miiajohanna
miiajohanna

Jep! Vaikka ihan capslockien ;) Ole hyva! :) Lahdin tahan itsekin muuten mukaan itsekin, tosin tuolla toisen blogini puolella.

Dark Shadows :D (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta blogistasi, olen saanut tätä kautta tuhat hyvää vinkkiä kosmetiikasta ja kauneudenhoidosta! :)

Voisitko neuvoa superpeittävän tuotteen tummille silmänalusille? Kiitos perintötekijöiden, minulla on todella tummat, loisteputkivalossa lähes sinertävänlilat (kuulostaa pahalta :D) silmänaluset, turvotusta ei niinkään. Olen penkonut Lumenet, Maybellinet, jopa MACin peitevärit läpi, mutta mikään tuote ei sisällä tarpeeksi pigmenttiä, jotta lopputuloksesta tulisi täydellinen. Olen valmis kokeilemaan jopa teatterimeikkejä, mutta Tampereella ei ole tullut niitä vastaan Grimasta lukuunottamatta, eikä sekään oikein suonut tyydyttävää lopputulosta.

Kaipaan apua, koska ympärivuotinen Halloweenin viettäminen alkaa kyllästyttää. :D

-Eve

AnnaSt (Ei varmistettu)

Tulikohan mun anelupostini perille..?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.