Sony NEX-F3 - Oodi kameralleni

Saara Sarvas

Kun kaikki blogimaailmassa fiilistelee Olympuksen PEN-kameroita, mun on pakko vähän poiketa blogin tavallisesta teemasta ja boostata omaani. Jotenkin vaan tuntuu siltä, että mun täytyy kertoa, miten paljon mä bloggaajana kameraani rakastan! 

Mulla meni viime kesänä hermo tän blogin kuvien laatuun, eikä treeniblogin kuvaaminenkaan onnistunut senhetkisellä kalustolla.  Päätin tarttua toimeen marssin kaikkitänneheti-ihmisenä suorinta tietä Verkkokauppa.com:iin ja selitin tarpeeni myyjälle, joka oli onnekseni ihan uskomaton kameratietopankki. 

Muutamien testailujen kautta myyjä totesi, että mun kannattaisi ehkä odottaa muutama viikko, sillä Sonyn NEX-sarja oli uudistumassa ja uutena ominaisuutena on kääntyvä näyttö. Sehän vasta on meikkibloggaajalle (ja galtsuteinille) valtava bonus!

Kääntyvä näyttö mahdollistaa laadukkaammat "self shotit" ilman kymmentä yritystä, sekä todella monipuolisen kuvakulmien etsimisen. Lapsia, eläimiä ja muita matalalla viilettäviä objekteja on helpompi kuvata, kun kameran voi laskea heidän tasolleen, ilman että joutuu itse kyykistymään.

Tämän lisäksi kameran kuvanlaatu on päivänvalossa älytön ja yllättävän hyvä myös hämärässä korkeillakin ISO-asetuksilla. Käyttö taas on niin simppeliä, että hätäisesti räpsityistäkin kuvista löytyy usein käyttiksiä! 

Erityisbonusta siitä, että "älykäs automaatti" säätää asetukset varsinkin päivänvalossa niin kohdilleen, ettei manuaalia tarvitse käyttää - ellei siis itse halua.

Kädet innostuksesta täristen lähdin kotiin odottamaan uuden mallin julkaisua.

Pahoitteluni kuitenkin, Verkkokauppa.com, päädyin nimittäin lopulta tilaamaan kamerani Scandinavian Photolta, koska siellä oli tarjolla kahden objektiivin paketti, mitä teiltä ei löytynyt! Kameralle tuli hintaa 665e + postikulut, eikä  sijoitus ole harmittanut sekuntiakaan. 

Suosittelenkin tätä kameraa todella lämpimästi kaikille, jotka miettivät upgradea pokkarista, eivät jaksa raahata järkkäriä mukanaan ja kaipaavat muutenkin loistavaa, helppoa ja toimivaa kokonaisuutta!

Niin ja tämäkään ei muuten ole maksettu mainos :D

 

Mulla on kameraan tällä hetkellä kameraan kolme objektiivia, joilla pärjään mainiosti. Lasit ovat:

  • Peruskitistäkin löytyvä 18-55 peruszoomi,
  • 16mm superkompakti "pannukakku"-laajis, mihin muuten löytyy myös superhauska ultralaajakuvakonvertteri
  • Uusin tulokas - 30mm macro! 

Macro oli joululahja itselleni, blogille ja teille, koska nyt saan kuvattua kunnollisia fiilistelytuotekuvia ja niin tarkkoja meikkikuvia, että yksittäiset ripsetkin on mahdollista laskea.. Tai siis ainakin mulla on mahdollisuus siihen, kunhan opettelen paremmaksi kuvaajaksi vielä hetken verran :D

Lupaan, etten laske kameraa koko jouluna kädestäni ja saatte arvailla mitä pukki toi, kun kaikki on kuvattu 5cm etäisyydeltä! Tässä muutama yöpöydän lampun valossa napattu kuva tältä illalta.

Niin ja sori, etten päässyt bloggaamaan aiemmin, mutta annoin itselleni luvan objektiivin testaamiseen vasta, kun olohuone ja keittiö on siivottu ;)

 

Kommentit

marsku (Ei varmistettu) http://marsqn.blogspot.com

kuulostaapa hyvältä tuo kamera!:) Itsekin oon kattonu noita sonyn nex-kameroita ja näyttävät pärjänneen hyvin vertailuissa..

maimai (Ei varmistettu)

Hei kiva, että joku kehuu nexiäkin! Ostin juuri NEX5N:n itselleni joululahjaksi, mutta vielä en ole päässyt testailemaan :)

elisse (Ei varmistettu) http://elisse-cheers2that.blogspot.fi/

Oih, ihania kuvia! Hyvä ostos!

Vierailija (Ei varmistettu)

Näin hieman asiasta poketen, mitä suosittelisit aknearpien hoitoon? arvet oavt melko pinnallisia, mutta niitä on kuitenkin paljon ja ovat n.2 vuotta vanhoja. Esim. mikrohierontahan on aika kakspiippuinen juttu, kun toisilla ei kuulema auta lähes ollenkaan tai ei ole mitään huomattavaa eroa:/

CristiinaM (Ei varmistettu) http://cristiinam.blogspot.com

Itse kokeilen aknearpien hoitoon tällä hetkellä Bio-oilia! Ainakin sitä on kovasti kehuttu, saa sitten nähdä..

Vierailija (Ei varmistettu)

Mullakin on NEX, ja on kyllä ihan huippu. Kameraliikkeen myyjä suositteli Olympoksen PEN:ien sijaan. Harkitsen itsekin lisäobjektiivien ostoa, olisi mielenkiintoista kuulla käyttökokemuksista!

Vierailija (Ei varmistettu)

tietäisitköhän jotain kotitekoisia reseptejä tehdä noita "repäisy"naamioita?
Tai missä sellaisia myydään pääkaupunki seudulla?

Vierailija (Ei varmistettu)

Aknearpien hoitoon vinkkejä kyselevä: googlaa ihon mikroneulaus/micro needling. Oman kokemuksen mukaan ainoa tehokas hoito, laserhoitojen lisäksi. Laserhoidot ovat vain todella kalliita.. En oikein ymmärrä, miten bio-oililla voisi olla vaikutusta akne-arpiin. Arvet ovat vauroita dermiksessä, jonne mikään öljy ei imeydy.

Vierailija (Ei varmistettu)

No hitto, minäkin tahdon tuollaisen kääntyvän näytön! :( mulla siis on NEXin 5-mallin kamera, oisko joku muutaman vuoden vanha. Tota ennen mulla oli ollut vain Canonin pokkareita. Toki siinä alussa oli hieman opettelua, kun kuvausasetukset oli valikoissa sen tutun säätökiekon sijaan mutta kai kaikkeen tottuu, jopa siihen "kuvanottoräpsäykseen". :) tosi kivaa jälkeähän tuolla kyllä saa, etenkin jos alkaa noilla linsseillä leikkimään (ite en oo saanu aikaseks mitään hankittua, kun lähinnä peruskäytössä ollut tähän asti).

Hei nyt on pakko kysya aivan asian vieresta kun sulla on tuossa noita m.a.c.in peitevareja (eiko olekin?), etta tiedatko miksi ne haisee niin jarkyttavan pahalle? Niissa on jotenkin todella kemiallinen haju ja joka kerta miettii kun kayttaa, etta mitahan maalia sita on naamaansa laittamassa. Onko ne silti ihan ok? Muuten tykkaan kylla tuotteesta, mita nyt liikaa annosteleva pumppu arsyttaa :)

Naan (Ei varmistettu)

Heyy viittitkö kertoo mitä tollanen makro-linssi maksaa? Sen tuskin saa valita kameran mukaan...?

Töppö (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta Saara, menin tänään tilaamaan tommosen kameran. sinne sujahti 500e taivaaseen XDD

eepeli (Ei varmistettu)

Hei kiitos suosituksesta! Tää kamera lähti kans mun mukaan. Osaatko kertoo miten saan sen itselaukasimen pois kun ottaa itsestään kuvan?:D haha. en hirveenä oman naaman kuvaamista harrasta mut silti vähän ärsyttävä ominaisuus:D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.