Tiptoes memory lane: Siveltimet pitkän kaavan kautta

Saara Sarvas

 

Siveltimet. Mä RAKASTAN siveltimiä. Viimeisimmät ostokset tein Köpiksen lentokentällä ja kun koneessa hipelöin löytöjäni kuin Klonkku konsanaan, Anna totesi: ”Sä olet Sape hullu. Ei mulle oo MIKÄÄN mikrofoni tai muu samalla tavalla tärkeä kuin noi sudit sulle.” Maailmasta löytyy varmasti ihmisiä, jotka tekevät maskeeraamisesta taidetta pelkin sormin ja varpain, mutta minä en ole sellainen. Hyvillä sudeilla saa aikaan ihmeitä - huonoilla vain pahaa mieltä.

Tässä esittelyssä mulla tällä hetkellä käytössä olevat sudit. Merkkaan must have -versiot sydämellä (<3), koska olen niihin niin syvästi kiintynyt!

 

 

 

Tässä on muutamana variaationa klassinen luomivärisivellin. Tällaisella viedään värejä luomelle ja tehdään kevyttä häivytystä. Siveltimeien merkit ylhäältä alas:

Make Up For Ever 10 S

Joe Blasco PS1

Make Up Store 105

M.A.C. 239 (<3)

 

 

Tästä kuvasta näkyy, että alin sivellin on kaikista tiivein. Sillä saa minkä tahansa värin pigmentit oikein puristettua luomelle. Näitä kannattaa löytyä ainakin 1kpl!

 

 

 

Ja sitten mun suurimpaan rakkauteen, häivytyssiveltimiin! Toiset tykkäävät häivyttää pienellä, minä taas isolla. Häivytyssiveltimeni ovat suuria ja pehmeitä, ne muistuttavat vesivärisiveltimiä. Monet meikit heräävät henkiin vasta, kun luomet varjostaa kunnolla. Siveltimet ylhäältä alas:

 

Shu Uemura 8HR

M.A.C. 275

M.A.C. 217 x 2 (<3)

 

 

Varsinkin 217 uppoaa luomivakoon kuin nakutettu. Se on täydellinen kumppani kaikille savusilmien ystäville ja mun syvän rakkauden todistaa varmasti se, että näitä löytyy kaksin kappalein. Häivytyssiveltimiä kannattaa kaikilla olla ainakin yksi!

 

 

Tässä taas suurehko häivytyssivellin. Lainakäsi on tässä kuvassa havainnoillistamassa sudin kokoa. Tällä levitän yleensä nudemeikissä koko luomelle vaaleaa pohjaväriä. Jälki on pehmeää ja utuista. Ihana!

M.A.C. 227

 

 

PIKKUPULLAT :D Mikä on ollut mun idea tän kuvakulman kanssa?? Noh. Lisää häivytyssiveltimiä, mutta pyöreäpäisiä. On makuasia, tykkääkö käyttää tällaista, vai suurempaa. Mahtava varsinkin silmän sisä- ja ulkokulmiin ja selkeiden rajojen häivyttämiseen, kun suurermpi sivellin tekisi liian pehmeää jälkeä. Siveltimet vasemmalta oikealle:

Duroy

M.A.C. 219

Make Up For Ever 14 S (<3!! Näitäkin on oikeasti 2kpl)

 

 

Suurin sivellin on paras luomivaon työstämiseen. Valkoinen on hiukan jäykempi ja todella hyvä eyelinerin softaamiseen. Pienin musta muuten vain täydellinen<3. Tätä käytän eniten lisätessäni silmän sisänurkkaan vaaleita värejä ja muokatessani luomivärin ulkokulman muotoa.

 

 

 

Viistot ja muuten vaan pienet siveltimet. Tarkkaan työskentelyyn ja yksityiskohtien viilaamiseen. Kulmakarvoja on aika turha työstää ilman viistoa sivellintä ja alaluomen värit valahtavat helposti liian suurelle alueelle jos työväline on liian suuri. Siveltimet ylhäältä alas:

 

Make Up Store 110 (<3)

Joe Blasco PW

Joe Blasco UEM

Duroy

Duroy (<3)

 

 

Ylin MUSin sivellin on tarpeeksi ohut ja napakka ohuiden vetojen piirtämiseen. Paniikkitilanteessa tällä voi piirtää helposti myös eyeliner -rajat. Joe blascot ovat hieman paksumpia ja karvaisempia. Toimivat paremmin esim. ala- tai yläluomen rajaamiseen luomivärillä.

 

 

Kaikki aiemmin kuvatut siveltimet ovat luonnonkarvaa. Synteettiset siveltimet, kuten nämä tässä, ovat muovia. Niitä ei juurikaan käytetä luomivärien (paitsi voidemaisten) levittämiseen. Kaikki voidemaiset ja rasvaiset tuotteet levittyvät parhaasti näillä, sillä jälki on tarpeeksi napakkaa. Luonnonkarva muuttuu kastuessaan löysäksi, joten sillä on vaikeampaa työskennellä. Ylhäältä alas:Duroy

Shu Uemura 10

M.A.C. 194 (<3)

Shu Uemura 6M

Duroy

Duroy

 

 

Suuremmat siveltimet ovat parhaita voidemaisten luomivärien ja valokynien levittämiseen. Kapeat pitkäkarvaiset huulipunien levittämiseen ja alimmat pienet töpöt peiteaineiden levittämiseen. Yksi suurehko napakka sivellin riittää arkimeikkaajan käyttöön!

 

Ripsiväriviuhka ja taivutettu rajaussivellin. Rajaukseen käytän usein suurehkoa lötköä sivellintä, mutta tämä tulee hyvänä kakkosena. Taivutus tekee käden asennosta miellyttävämmän ja omaa silmää meikatessa sitä on helpompaa käyttää. Viuhkasiveltimellä ei arkimeikkaajalla ole juurikaan käyttöä. Ripsiväri on kuitenkin levitettävä hygieenisesti ja mahdollisimman lähelle tyveä, eikä se minulle ole mahdollista pyöröharjalla. Vasemmalta oikealle:

Make Up For Ever 45N

Duroy

 

HAMMASHARJA!! <3<3 Täydellinen kulmakarvojen ja viiksien siistimiseen. Suhaus lakkaa tai hoitoainetta ja sukimaan.

Make Up For Ever

 

Pyöröharjoilla on kuitenkin paljon käyttöä. Kun ripsari on levitetty, saataa siellä olla paakkuja enemmän tai vähemmän. Nopea sipaisu tällaisella ja kaikki on taas hyvin. Vasemmalta oikealle:

Xtreme Lashes

Duroy

Duroy

 

 

Kuten kuvasta näkyy, Xtremen harja on kaikista tiivein. Siksi se onkin niin hyvä varsinkin kestoripsien harjaamiseen.

 

 

 

Lisää synteettistä menoa. Meikkivoidesiveltimiä. Mä levitän pohjan joko airbrushilla tai kahden siveltimen kombolla. Ensin meikkivoide pintaan tällaisella ja sitten häivytetään se ihoon seuraavan kuvan kavereilla. Nämä eroavat toisistaan paksuuden ja jäykkyyden vuoksi. Näillä voi meikkivoiteen lisäksi levitellä mm. valokynää ja voidemaisia poskipunia. Ylhäältä alas:

M.A.C. 192

Make Up For Ever 25N (<3)

Duroy

 

 

 

Maailman rumin kuva jälleen!! :D Meikkivoiteen saa uppoamaan ihoon täydellisesti näiden rakkauspakkauksien avulla. Kevyttä pyörivää liikettä ja iho kiittää. Vasemmalta oikealle:

M.A.C. 130 (<3)

M.A.C. 131 (<3) Tämä on tarkoitettu ennemminkin mineraalimaisten jauhemaisten tuotteiden käyttöön

M.A.C. numero haalistunut :(

 

 

Yhdistelmä mustaa luonnonkarvaa ja valkoista synteettistä luo täydellisen combon. Yhdistelmä kulkee nimellä skunkki tai airbrush -sivellin. Viuhkamaisella siveltimellä saa silmänalusten peiteaineet levittymään kevyesti ja ylimääräiset luomivärihiput irti ihosta.

 

 

Poskipuna ja varjostussiveltimet. Love! Tässä toimenkuvassa mun työskentelytapa vaihtelee fiiliksen mukaan. Toisinaan tykkään käyttää todella lötköjä suteja, joilla värin saa levitettyä kevyesti ja tavallaan kerroksittain. Toisinaan taas haluan oikein painaa ja puskea värin ihoon, jolloin valitsen tiiviimmän vaihtoehdon. Ylhäältä alas:

M.A.C. 109 (<3)

Shu Uemura 17 (<3)

Shu Uemura 14H (<3)

 

 

Kuten kuvasta huomaa, on 14H viisto. Mulla oli valitettavasti mukana vain yksi viisto sivellin, mutta ne ovat täydellisiä varjostamiseen. Tämän lisäksi toinen rakkaussiveltimeni varjostukseen on M.A.C. 168. Nämä Shun siveltimet ovat niitä lötkön kaltaisia ja M.A.C.:in taas kiinteitä ja napakoita. Napakkuus on tarpeen esim. kuultotuotteiden käsittelyssä. Ne on hyvä saada tiiviisti ihon pintaan!

 

Samaa sarjaa edelleen, hieman eri muodossa. Suurempi sivellin on pesty hetki ennen kuvan kuvaamista ja siksi hieman oudon näköinen. Nämä ovat oikeastaan puuterisivellin ja meikkivoidesivellin, mutta minun käytössäni ne toimivat varjostuksessa ja kasvojen yleishäivytyksessä. Vasemmalta oikealle:

Shu Uemura 27 (<3) Tämä on itseasiassa jo toinen tällainen siveltimeni ja sen reilu 60e hinta ei kirpaissut läheskään yhtä paljon, kuin tieto siitä, etten voisi sitä käyttää.

Shu Uemura 18

 

 

Suuri suti ei pelkästään sulata kaikkea kasvoilla yhdeksi, vaan tuntuu myös taivaalliselta. Voisin vain maata sohvalla tuntikaupalla, jos joku paijaisi kasvojani. Pienempi suti on jälleen kerran täydellinen mineraalimeikkien sekä helmiäiskuultoisten kasvotuotteiden käsittelyyn. Napakkuus estää kiiltävien hitusten lentelyn sinne tänne.

 

 

 

Ja kun nyt kerran päästiin tähän mukavuusalueelle, kerrottakoon, että ostin tämän siveltimen vain koska se tuntuu niin mukavalta. Se on sittemmin osoittanut tarpeellisuutensa irtojauheiden poistajana.

Make Up For Ever

 

Jos lähtee ostamaan omia suteja (kuten jokaisen ehdottomasti pitäisi), kannattaa muistaa, että panostaminen palkitaan. Laadukkaat siveltimet ovat oikein kohdeltuina ystäviäsi vuosikymmeniä. Todella hyvä (joskin ei se halvin :() aloituscombo voisi olla:

M.A.C. 239

-Luomivärin levitys ja häivytys

M.A.C. 217

-Luomivärin häivytys

Make Up Store 101

-Kulmakarvat ja alaluomi

Duroyn synteettisiä meikkivoidesivellin, keskikokoinen kapea sivellin sekä rajaussivellin

-Meikkipohja, huulipunan levitys ja rajaus

Pyöröharja

-Ripsien ja kulmien harjaamiseen

M.A.C. 168

-Varjostukseen

M.A.C. 116

-Poskipunalle (109 ei saa suomesta)

 

Siveltimiä tulee hoitaa ja huoltaa kuin rakkaimpia aarteita. Arkimeikkaajan käytössä tärkeintä on synteettisten siveltimien säännöllinen, mieluiten joka käyttökerran jälkeinen pesu. Voidemaisissa tuotteissa on hyvä kasvualusta bakteereille (ripsarit, meikkivoiteet, huulipunat jne.), joten likaiset sudit saastuttavat tuotteen ja aiheuttavat pahimmillaan tulehdusrumban. Jauhemaisissa tuotteissa bakteerit eivät pesi, mutta  pesemätön mustassa uitettu luomivärisivellin sottaa kyllä seuraavana päivänä käytetyn valkoisen luomivärinapin..

 

Hoito-ohjeet!

Siveltimet pestään marseilles-saippualla. Sivellin kastellaan viileässä vedessä läpikotaisin ja sillä ”maalataan” saippuan pintaan muutama veto, minkä jälkeen sitä pyöritetään toisen kämmenen pohjassa ja nämä vaiheet toistetaan, kunnes väriä ei enää irtoa. Sen jälkeen se huuhdellaan, puristetaan kuivaksi ja asetetaan lappeelleen kuivumaan. Jos sivellin kuivatetaan pystyasennossa pääsee karvojen kiinnityskohtaan kosteutta, joka heikentää niiden pysyvyyttä. Todella rasvaiset siveltimet (synteettiset) voi pestä kriisitilanteissa myös Fairylla, sillä se poistaa rasvaa tehokkaammin.

Viileää vettä käytetään, koska se sulkee luonnonkarvan päällimmäisen suomukerroksen, eikä siveltimestä tule pörröinen. Anna siveltimen myös kuivua täydellisesti, ennen kuin kuljetat sitä minnekään tai laitat sen sivellinkoteloon. Jos karvat taittuvat märkinä ja kuivuvat ko. asentoon, saattaa tuho olla ikuista.

Pyörivä ja kaunis pesuliike on tärkeä, sillä jos hinkkaat sutia kuin 4-vuotias aggressiivinen eskarilainen vesivärinappia, alkavat karvat harottaa suuntaan jos toiseen - EI HYVÄ!!

Kohdelkaa siveltimiä niiden arvon mukaisesti ja seotkaa yhtä totaalisesti kuin minä. Siveltimet ovat parasta huumetta<3

 

XoXo,

Brushlover88

 

p.s. En muista puolienkaan siveltimien hintaa. Ne vaihtelevat yleensä n.5e ja 80e välillä. M.A.C.:in siveltimet ovat hintaluokkaa 20-55e, duroyt 5-25e, Shut 30-70e ja MUFEt 20-70e. Käyttäkää googlea ja kyselkää myyjiltä lisäneuvoja! :)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää oli hyvä ja hyödyllinen postaus, kiitti! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ois kivaa jos voisit tehdä postaukset rajauksista silmissä ! Vaikka videoo tai muuta miten ois helppoa tehdä nätit rajaukset. Kissamaiset haluaisin oppia ! Olet söppänä !

n (Ei varmistettu)

Oiii mä muistan nämä molemmat vanhat postaukset, lisää näitä ! :) Ootko testaillu joskus bodyshopin siveltimiä, mitä ajatuksia/ kokemuksia niistä?

Jun (Ei varmistettu)

Mulla on tää ollu ilmestymisestä asti kirjanmerkeissä :) jotain näistä löytyy multa itseltä myös ja osa ainakin ostettu tää postaus mielessä. Osalla näistä on tosiaan hintaa reilumminkin, mutta yhdenkään ostoa en oo katunut. Kiitos suosituksista siis :)

Onks mitään uusia suosikkeja muuta kun esim se Raili Hulkkosen meikkivoidesivellin?

Vierailija (Ei varmistettu)

Mua häiritsee edelleenkin toi "4-vuotias eskarilainen" :D Jumaperkele ku ne on kuusvuotiaita :D

Susu80 (Ei varmistettu)

Kiitos, tästä oli apua. Ostin edullisen sarjan synteettisiä siveltimiä eikä hajuakaan mitä niillä kaikilla tehdään mutta nyt ehkä jotain hajua :)

Vaikka luulenkin olevani täysin kaikkitietävä meikkijumala niin aina oppii uutta! Koskaan ennen kuullutkaan mitä esim. tuollaisella viuhkalla tehään. Kanssa nuo isot (pitkulaiset) häivytyssiveltimet lähellä sydäntä ja kuolattavien joskus-mahd-pian hankittavien toiveiden listalla kärkipäässä, samoin skunkki :) (ja tottakai suosittelemasi parsakaaliseerumi ja pommist ;) ).

Tää oli aika ihku ja hyödykäs, mainitsinkin jo vieraskirjassa kuinka rakkaus tulevaan toiveammattiin roihahti liekkiin uudestaan näitä sun läppiä lukiessa :) Danke!

Pita (Ei varmistettu) http://ppitas.blogspot.fi/

Moi! Mulla olis vielä pari kysymystä tähän aiheeseen. Kuinka usein siveltimiä pitää pestä? Ja käykö saippuaksi joku muukin kun toi marseilles? Sain miekkoselta joululahkaksi kaks Make up for everin luomiväreille sopivaa sivellintä. Ne on mun ensimmaiset ja yritän varjella niitä parhaani mukaan, että säilyis pitkään. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

kuvat ei näy. :(

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.