Ladataan...
Sadepisaroita

Sovittiin kaverin kanssa kahvitreffit. Se peruu ne edellisenä iltana, koska haluaakin mieluummin olla uuden miehensä kanssa.

Kysyin sitä keskustaan lounaalle kanssani. Ei mitenkään ehdi, koska just tänään on menossa miehen kanssa syömään ja sitten kaikki muut päivät on tosi kiireisiä.

Pyysin sitä ehdottamaan päivää, jolloin ehdittäisiin näkemään ja vaihtamaan kuulumisia, Se ehdottaa päivän, joka sopii minulle. Odottelin kahvilan edessä vartin ja pistin viestiä, että missä oot? Ei vastausta. Odottelin tunnin, enkä saanut mitään vastausta viesteihini, joten naputtelin sille viestin, että oon tässä nyt tunnin odottanut, sua ei näy, etkä vastaa, joten lähden nyt kotiin. Illalla tuli viesti, että hän oli koko päivän miehen asunnolla, sori.

Rakastuminen on ihan oikeasti tosi kivaa, mutta en ymmärrä tätä, että kun mies purjehtii kuvioon, niin sitten unohdetaan kaikki muut ympäriltä. Jäädään jumiin sinne vaaleanpunaiseen hattarakuplaan. Tämä mies vaikuttaa ihan fiksulta kaverilta, mikä on huima parannus kaverin entisiin ukkoihin verraten, mutta jokseenkin ärsyttää, että minä oon aina ollut se, jolle se on ensimmäisenä tullut itkemään kun miessuhteet karahtaa kiville. Sitten kuitenkin se unohtaa kaikki kaverinsa sillä sekunnilla kun uusi mies ilmestyy kuvioihin. Mut sitten jos tulee ryppyjä rakkauteen, niin kyllä äkkiä ollaan soittelemassa, että kerkeetkö nähdä. 

Otin yhteyksiä myös vanhoihin lapsuuskavereihin, että pitäiskö nähdä tässä joku kerta. Viesti on luettu, muttei siihen ole vastattu yhtään mitään. Tulin siihen tulokseen, että en jaksa tätä paskaa enää yhtään. Poistin kaikki lapsuuskavereiden numerot puhelimesta ja totesin, että Facebookin kautta saa yhteyden, jos kokee tarvitsevansa. Ei me olla tuonkaan porukan kanssa pidetty kunnolla yhteyksiä sen jälkeen kun muut porukasta pariutui, paitsi minä. Muutuin huonommaksi ihmiseksi silloin. Tai sain jonkun tarttuvan taudin, siltä se välillä tuntuu. Sinkkuspitaali?

Olisi kiva sanoa, että tällaiset on yksittäistapauksia, mutta ei. Entisen bestikseni kanssa välit viileni kokonaan sen jälkeen kun se alkoi seurustella. Ei ollut enää aikaa nähdä, puhua puhelimessa tai edes tekstailla. Aikani yritin välillä kysellä kuulumisia ja ehdotella treffejä, mutta hän kasvoi lantiosta kiinni siihen mieheensä ja erakoitui kaikista kavereistaan, joten lopulta luovutin. Sanoin, että saa itse ottaa sitten yhteyttä kun kokee, että sellaiselle on aikaa. Me ei olla oltu missään yhteyksissä vuosiin. Olisikohan siitä jo joku 6-8 vuotta? Mitä oon muilta kuullut, niin yhtä hyvää yhteydenpitoa on sinnekin päin harrastettu. 

Onneksi on kuitenkin sellaisiakin kavereita, jotka saa lapsia, menee naimisiin, pariutuu jne. mutta se yhteys säilyy edelleen. En ihan rehellisesti sanoen ymmärrä, että mikä siinä on niin vaikeaa? Se, että näet kerran tai pari viikossa kavereita sen miehen sijaan ei luulisi olevan hankalaa. Tai jos ei ehdi näkemään, niin vaihtaa vaikka kuulumisia tekstareilla tai somessa. Mutta ei niin ei. 

Share

Ladataan...
Sadepisaroita

Nelonen hakee osallistujia tosi-tv-sarjaan, jossa on mahdollisuus tehdä lapsi tuntemattoman ihmisen kanssa. Toki ohjelmaan haetaan myös esimerkiksi pariskuntia, kuten vaikka naispareja, jotka tahtovat omaa lasta.

Nelosen tuottaja kertoo ohjelmasta näin: "Yleensä reality-ohjelmat perustuvat jo olemassa olevaan ilmiöön. Esimerkiksi Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa pariutuminen ja sen vaikeus on oikea ongelma ja sitä on lähdetty ratkomaan ohjelman kautta. Tässä ohjelmassa ongelma on se, että syystä tai toisesta ei ole löydetty itselle romanttista kumppania, mutta lapsihaave on silti suuri. Ja välttämättä lasta ei haluaisi tehdä ihan yksin vaan kanssavanhemman kanssa. Ohjelman idea ponnistaa sieltä, että me yritetään etsiä ihmisiä ja antaa heille tämän ohjelman kautta mahdollisuus löytää itselleen, ei välttämättä parisuhdetta, vaan lapselle kumppanivanhempi, ja sitä kautta lähteä toteuttamaan lapsihaavetta."

Ensimmäinen reaktio minulla (ja uutisten perusteella myös monella muulla) oli MITÄ HELVETTIÄ?! Sitten mietin sitä toiselta kannalta, lähinnä itseäni ajatellen. Minäkin haluan lapsen, ehdottomasti. Jos alkaa näyttää siltä, että sitä sopivaa miestä ei löydy, turvaudun todennäköisesti hedelmöityshoitoon tai johonkin friends with benefits and a baby -taktiikkaan. Jälkimmäinen ei eroa siitä kumppanuusvanhemmuudesta mitenkään ja hedelmöityshoidossahan se lapsen isä ei joka tapauksessa ole kuviossa. Just oli jossain Cosmossa tai K&T-lehdessä juttua lapsen hankkimisesta yksin ja siellä oli listattu hintoja, että inseminaatio on tonnin laaki ja hedelmöityshoito n. 15 000e kerta. Jos tuossa tilanteessa tuotantoyhtiö maksaisi viulut sillä ehdolla, että saavat kuvata raskautta ja vaikka vauvan ensimmäisiä kuukausia / ekaa vuotta, niin se on hyvin halpa diili vauvasta.

Lueskelin niitä ihmisten perusteluja sille, että miksi tämä on ihan paskaa, ja musta ne perustelut oli ihan paskoja. Monet vetosi siihen, että ensin tuhottiin avioliitto instituutiona Ensitreffien avulla ja nyt sitten kasvatetaan vielä sukupolvi traumatisoituneita lapsia. Eihän ne avioliitossa / parisuhteessa syntyneet lapset ole välttämättä sen onnellisempia kuin kumppanuusvanhemmuudesta syntyneet lapset. Monet myös vetosi siihen, että kumppanuusvanhemmuudessa ne vanhemmat ei ole yhdessä tai sitten ne eroaa heti, mutta eihän se avioliittokaan takaa sitä, ettei koskaan erottaisi. Ihan samanlaisia muksuja sieltä kasvaa, oli sitten yh-vanhempi tai perhe.

Se on sitten eri asia, että mitä mieltä on tällaisen televisioinnista. Toisaalta se on ihan hyväkin juttu, se ehkä tuo esille sitä, että Suomessa on paljon sellaisia ihmisiä, jotka on ihan fiksuja, normaaleja, kunnollisia ihmisiä, mutta eivät syystä tai toisesta kohtaa sitä toista osapuolta. Nähtiinhän se jo Ensitreffeissäkin, ihan tavallisia ihmisiä nekin oli. Treffikulttuuri on muuttunut ehkä nopeatempoisemmaksi, kertakäyttöisemmäksi ja ulkonäkökeskeisemmäksi, mikä sitten omalta osaltaan hankaloittaa parinmuodostusta ja sellaisen vakavamman suhteen luomista.

Ehkä sitten näissä perhebarometreissä ja muissa kannanotoissa keskityttäisiin enemmän siihen, että ihmiset ei enää kohtaa niin helposti kuin ennen (sekä tietty työmarkkinoiden ja rahatilanteen epävarmuuteen) eikä vain syytettäisi tätä 25-30-vuotiaiden ikäryhmää siitä, että ne on itsekkäitä paskiaisia, jotka vain tahtoo lomailla, eikä siittää meille lisää veronmaksajia.

Share

Ladataan...
Sadepisaroita

Meillä oli tuossa jokin aika sitten työpaikan pikkujoulut. Oon aina vähän karsastanut näitä perinteisiä pikkujoulu-uutisia siitä, miten työpaikan pikkujouluissa lähtee lapasesta ja kaikista muuttuu suunnilleen estottomia eläimiä, jotka panee mitä tahansa kahdella jalalla kulkevaa. Noh. Meidän pikkujoulut oli yksityistilaisuus klubilla, paljon hämyisiä nurkkia ja aika reilusti alkoholia.

Istuskelin sohvalla miespuolisen työkaverin kanssa ja juteltiin sen kanssa niitä näitä. Molemmat juotiin ihan sivistyneesti, ettei oltu kaatokännissä tai muutenkaan sekaisin. Oltiin lähekkäin ja laitoin (vai se veti?) mun käden sen reidelle ja juteltiin ihan normaalisti. Sitten se alkoi yllättäen ihan oudoksi. Se jotenkin ahdistui ja mumisi, että ei sais olla tälleen, tää on huono juttu. Hämmästyin ja otin sitten vaistomaisesti käteni pois siitä sen reideltä, mutta se veti sen siihen takaisin. 

Huomasin siinä sitten, että sillä oli stondis ja se sitä varmaan ahdistikin, sillä se on naimisissa. Yritin siinä sitten jotenkin olla ihan kasuaalisti, enkä tehdä asiasta minkäänlaista kohtausta. Jatkoin juttua ja lopulta se mumisi, että käy tuolla vessassa. Hain sille odotellessa juoman, sekä itselleni tietty, ja loppuilta menikiin ihan normaalisti. 

En kysynyt, enkä ajatellut kysyäkään, että oliko stondis vahinko vai onko sillä esimerkiksi jotain tunteentapaisia minua kohtaan. Onhan se hyvännäköinen ja mukava työkaveri, tullaan hyvin toimeen keskenämme, joten ei mua yhtään haittaisi, jos mulla olisi tuollainen mies. En kuitenkaan ala tietoisesti rikkomaan kenenkään avioliittoa tai parisuhdetta. Oon ihan tyytyväinen, että se ei edes yrittänyt mitään pikkujoulupanoa. Fiksu kaveri.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Sadepisaroita

Kökötän koneella kasvonaamio päässä. Tai kasvoilla. Pitäisi tehdä rästejä, jotta pääsisin joskus tuosta koulusta eroon, mutta kun niitä on kertynyt niin helvetisti. Joka kerta koulussa opettajat vakuuttaa, että tällä kertaa ei tuu paljoa niitä tehtäviä, kyllä te ehditte tekemään ja päläpälä. Sitten niitä kuitenkin tulee ja koko luokka on ihan piipussa. Me siis opiskellaan töiden ja muun elämän ohella, joten tässä on muutakin hommaa kuin koulu, ja se pitäisi sisäistää. Mutta eipä koulua kiinnosta, sitten ne vaan ihmettelee kun meilläkin on porukkaa lopettanut tai joutunut esimerkiksi lopettamaan työnsä.

Seuraava ohjelmanumero onkin sitten palkaton harjoittelu. Esitin huoleni siitä, että mulla ei ole varaa olla 6kk palkatta. Kyselin Kelasta ja sain selville, että ainoa tuki mitä tältä puolelta vuodelta saa, on asumis- ja opintotuki. Se on kuukaudessa noin 460e. Ironisintahan tässä on se, että Kela laskee opintotuen bruttomäärän, vaikka verojen jälkeen siitä tulee tilille 225 e, mutta sillä logiikalla ei ole oikeutettu esimerkiksi työttömyystukeen tai toimeentulotukeen, koska "ne tulot on niin isot." Työttömyystukea en saa, koska en ole työtön sen puolen vuoden aikana, vaan harjottelussa / opiskelijana / työsuhteessa nykyiseen työpaikkaani. Toimeentulotukea en saa, koska voin nostaa tammikuussa 2200 euroa opintolainaa, joka "riittää ihan hyvin puoleksi vuodeksi." Ei muuten riitä. Kelan logiikalla ihminen eläisi siis vuoden 4400 eurolla, ja vielä leveästi, eli yhdellä vähän paremmalla kuukausipalkalla.

Sanoin koululle, että mua huolettaa tämä palkattomuus, että menetänkö asuntoni tai luottotietoni, mutta sieltä vastattiin suunnilleen niin, että "voivoi, pakko se harjoittelu on tehdä, ja ainahan sen voi tehdä palkallisena." Harmi vain, että niitä palkallisia harjoittelupaikkoja ei ole juuri sen takia, että se harjoittelu on PAKKO tehdä. Jos opiskelija mielii valmistua, sen on PAKKO tehdä se harjoittelu, mikä taas tarkoittaa sitä, että yrityksellä ei ole mitään pakkoa maksaa sille opiskelijalle palkkaa tai mitään muutakaan minimikorvausta. Jollet sinä suostu tekemään palkatta, joku muu varmasti tekee. Ja se on kaikille muille ihan fine, paitsi sille opiskelijalle, jolla pahimmillaan romahtaa oma talous.

Mulla on pari harkkapaikkaa katsottuna, oon haastatteluissa käynyt ja nyt sitten vain odotellaan. Pakkohan se on tehdä, niin sitten mennään vaikka hammasta purren se puoli vuotta ja syödään pelkkää makaronia. Mutta vähän stressiä pukkaa juu. Varmaan sen takia ei ole motivaatiota tehdä noita koulutehtäviäkään, koska tuntuu että oon henkisesti niin väsynyt ja piipussa koko ajan. Joulun jälkeen ei ole hetkeen töitä, niin ajattelin sen viikon aikana urakoida ne rästini. Kyllähän ne kai menis kun vaan tarttuisi toimeen.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Sadepisaroita

Kävin katsomassa Tuntemattoman. Onneksi tiedän tarinan, sillä loppuosa leffasta meni vähän ohi.
Yhdessä vaiheessa meni popparit väärään kurkkuun, kun ruudulle lävähtää tuttu sotamies.

PROVINSSIMIES!

Siis pyhä jeesus sentään. Ensin jännität koko vuoden, että oo-äm-gee, jos se tulee Provinssiin taas ja apua apua, näytän ihan kamalalta ja oh-mi-diör-gad, näytän festareilla vielä hirveämmältä ja muistaakohan se edes mua ja apua apua.
Sit sitä ei näy siellä, mutta Provinssi 2018 -tapahtumassa se oli jo julkaissut, että early bird -liput taskussa jeejee. Nyt samanlainen stressijännitys päällä jo ensi vuoteen, että oo-äm-gee, se TULEE Provinssiin ja näytän edelleen ihan kamalalta.

Sitten kun oot päässyt normaaliarkeen, eikä herra muistu enää mieleen, niin sitten sen naama lävähtää jättikokoiselle valkokankaalle. Usein. Voisiko universumi mitenkään harrastaa sellaisia vähemmän huomiotaherättäviä muistutuksia? Sehän muuten näkyy siinä trailerillakin. Vilkaisin sen uudestaan ja siinähän herra on. Oon mä sen trailerin joskus nähnyt aiemminkin, mutta en ole silloin kiinnittänyt niin kovaa huomiota. Sitten kun se näytetään koko valkokankaan leveydeltä, niin jännästi huomaa.

Haluaisin antaa itselleni henkisen bitch-slapin nyt. Mielellään useita.
Tai siis KAMOON NAINEN. Te pussasitte toissavuoden Provinssissa, get over it.

 

Share

Ladataan...
Sadepisaroita

Yhh. Koulu kiristää taas tahtiaan kun joulu lähenee. Joku viisas meni vielä aloittamaan opinnäytetyönsä tässä samaan aikaan, niin nyt meinaan pukkaa viikkodeadlinella raporttia, esseetä ja analyysia. Ja palkkahallintoa, jota inhoan, inhoan, inhoan! 

Töissä on myös kireetä. Joku johtoportaan neropatti keksi vähentää ihmisten tunteja, vaikka tuolla on muutenkin menty koko ajan ihan äärirajoilla. Nyt me tehdään sitten koko ajan hommia 1-2 ihmisen vajauksella, mikä tarkoittaa sitä, että osa päivän hommista jää aina tekemättä, koska kolme ihmistä ei millään tee viiden ihmisen hommia samassa ajassa. Sitten kun hommia jää kesken, ne on tehtävä seuraavana päivänä, kuten myös ne seuraavan päivän omat hommat. Sitten taas jää kesken ja siirtyy seuraavaan päivään, eli periaatteessa koko ajan laahataan jäljessä.

Tämä vaikuttaa sitten työntekijöiden jaksamiseen ja motivaatioon. Lisäksi huomaan vaikutuksia työilmapiirissä, kun tilanne stressaa ja se purkautuu sitten työkavereille kiukutteluna tai tiuskimisena. Itse en ole koskaan voinut sietää sellaista turhasta marinaa tai syyttelyä. Meillä on töissä yksi tällainen, joka purkaa stressinsä kiukuttelemalla ja tiuskimalla työkavereille. Hirveän rattoisia työpäiviä aina kun kyseinen henkilö on vuorossa.

Mietin, että koska alkaa tulla asiakkailta palautetta. Siis sellaista, että pomotkin sen kuulee ja tekee jotain, koska kyllähän sitä palautetta tulee. Koko ajan ja joka helvetin päivä. Se työntekijöiden vähyys näkyy ja joka päivä vähintään yksi asiakas vetää kilarit sen takia, että on ruuhkaa tai joku asia ei toimi tai jotain vastaavaa. Sitten itse pitää nyökytellä ja luvata, että pistetään palautetta eteenpäin, kiitti tästä. Mehän ei siis saada kehottaa asiakkaita antamaan itse sitä palautetta vaikka netissä tai palautelomakkeilla, koska se on rasittavaa. Sitten kun henkilökunta kertoo näitä palautteita, niitä ei kuunnella, koska se on vain henkilökunnan kitinää.

Oon katsellut uutta työpaikkaa ja lähetellyt hakemuksia. Sinänsä ei ole hengenhätä, kun kuitenkin on vakituinen työpaikka (olisi vielä kamalampi stressi löytää jotain, jos olisi työtön), mutta kyllä mä haluan tuolta pois. Toki sitä se on kai vähän joka työpaikassa, että johtoporras saa tosi hyviä ideoita, jotka voi ihan huoletta laittaa toimintaan, koska hei - fantastinen idea! Sitten ne ei kuitenkaan oikeassa elämässä siellä kentällä toimi, mutta ketään ei kiinnosta. Meiltä on jo irtisanoutunutkin porukkaa, enkä yhtään ihmettele.

Oon nyt hakenut töihin enempi miesvaltaisille aloille, joten katsellaan jos pääsisi vaikka haastatteluun :D

Share
Ladataan...

Ladataan...
Sadepisaroita

Kaveri EI TIEDÄ keitä ne zombit oli. Miten herrajumala sitä ei voi tietää?? AAARGH.

Bongasin FB-fiidistäni tämän kolumnin ja löysin siitä jotain tuttua. "Vasta tälle pohjalle alkaa rakentua parisuhde ja molemminpuolinen halu tuntea toinen paremmin. Tätä viimeisintä on melkein mahdotonta selittää. Se on se pilke tai se jokin tuttuus, jonka vain aistii."
Tuossa lainauksessa on aika hyvin kuvailtu "se jokin". Sitä on melkein mahdotonta selittää, mutta se on se joku jännä tunne mahanpohjassa, hymyileminen ja sellainen olo, että haluan tutustua tuohon tyyppiin paremmin. Kuuluu ding.

Aloin sitten miettiä, että mitäpä jos jokainen tuollainen "ding" olisikin se potentiaalinen sielunkumppani, The One, rakkautta ensisilmäyksellä jne.
Ja sit se vaan menee ohi, etkä sä välttämättä näe sitä enää koskaan. Että se oli sitten siinä, seuraavaa ei tule. Melko ahdistava ajatus. Voisikohan tällä olla jotain tekemistä mun biologisen kellon kanssa? Joka solu kehossa huutaa, että jumalauta nainen, mene! Pariudu! Lisäänny! Tätä menoa kuolet yksin...

Tämän lisäksi mun iTunes otti asiakseen kääntää veistä haavassa oikein kunnolla kun kävin lenkillä. Ensin soi Green Day: "My shadow's only one that walks beside me. My shallow heart's the only thing that's beating. Sometimes I wish someone out there will find me. Till then I walk alone."
Sitten tuli Kaija Koota: "Tytön huulet veisivät pojan mennessään. Mutta hän ei ole poikaa nähnytkään. Ja he sopisivat niin hyvin toisilleen. Mutta minkäs teet. He joka päivä toistensa ohi kävelee. Niin kohtalo sanelee." 

 

Mutta vakavasti puhuen.
Mitä jos en ihan oikeasti IKINÄ löydä ketään?
 

Share

Ladataan...
Sadepisaroita

Oltiin Halloween-etkoilla parin kaverin kanssa. Tuttavallisemmin siis yhden kaverin ja hänen avokkinsa yhteiset kolmekymppiset, joita yleensä aika perinteisesti juhlitaan halloween-teemalla. Ne oli varanneet aika ison juhlatilan, jossa oli ruokaa, juomaa ja tanssia. Sekä tietty kauhuteema, halloweenissa kun ollaan. Vakiotyylini on yleensä sellainen harlekiini-tyyppinen, hiukset pörrössä, joku hattu/hiuskoriste ja harlekiinimeikki.

En tuntenut läheskään kaikkia, koska joukossa oli tuntemattomia ja sitten itsensä sellaiseksi maskeeranneita, että en olisi tuntenut vaikka olisin henkilön tiennytkin. Joukossa oli myös zombeja, jotka tietysti asiaankuuluvasti kävivät murisemassa ja tutkimassa meitä elävämpiä. Oon aina ollut "sen tietynlaisen kemian" suuri puolestapuhuja, koska kyllähän sen tuntee, jos se tapahtuu. Kemian tuntee mukavana tunteena mahanpohjassa ja alkaa hymyilyttää ihan itsekseen. Jotenkin vain vetää kohti sitä toista osapuolta.

Parin zombin kohdalla näin kävi. Yllätyin itsekin, miten paljon sitä kemiaa tuntui, vaikken edes tunnistanut sitä toista osapuolta kaiken verisen maskin ja naamioinnin alta. Molemmat pääsivät säikäyttämään mut kunnolla. Toinen tuli takaa ja murisi, jolloin kiljaisin ihan spontaanisti vähän :D Toinen taas hiippaili hiljaa viereen, kun juttelin kaverin kanssa. En tajunnut, että se on siinä, ennen kuin zombi nuuhkaisi mua ja murisi.

Juttelusta ei oikein tullut mitään, koska, noh, zombi. Ei ne paljoa puhu. Tanssimisessa huomasin olevani yhtä hyvä kuin zombi, sellainen puupökkelö. Join kummankin zombin kanssa muutaman drinkin (= osuin samaan aikaan baaritiskille) ja muuten se oli sellaista yleistä hengailua, jossa zombi aina välillä pääsi säikäyttämään, kun se osui väkijoukossa lähelle.

Oli hauska ilta, vieläkin hymyilyttää nuo zombien ajattelut. Yritän kovasti kärttää kaverilta lisätietoja, keitähän nuo kyseiset zombit mahtoi olla. Ne oli varmaan joitain sen avokin kavereita, mutta olisivatkohan kenties vapaita... :D

Share

Ladataan...
Sadepisaroita

Mikä on pelottavampaa, kuin ikisinkku-kaverisi meneminen naimisiin?

Mennä sinkkuna häihin, joissa et tunne muita kuin morsiamen perheen.

 

 

Se tapahtui vähän nopeasti. Ne oli seurustelleet alle puoli vuotta, kunnes menivät kihloihin ja hääpäivä on päätetty alkuvuodelle. Tiedän sulhasesta sen verran, että mitä työtä se tekee ja mitenkä ne tutustui. Nimestäkään en ole ihan varma, joku Aleksi, Akseli, jotain sinne päin. Asumme kaverin kanssa eri paikkakunnilla, joten ei olla päästy vielä puhumaan tästä hääsysteemistä kasvotusten.

Matkustan siis toiselle paikkakunnalle, otan pariksi yöksi hotellin ja etsiydyn oikeaan kirkkoon. Ellen ole parissa vuodessa kokenut ihan mahdottoman dramaattista vartalonmuutosta, niin edellisiin talvihäihin hankittu mekko on hyvin käyttökelpoinen näissäkin häissä. Sen suhteen ei siis mitään stressiä. Sen suhteen on hivenen stressiä, että en tosiaan tunne häistä (oletettavasti) ketään muuta kuin morsiamen perheen. Ellen ehdi tässä parissa kuukaudessa sitten iskemään miestä seuralaisekseni.

Voihan siellä toisaalta olla hauskaakin, häissä on yleensä aina kivaa, jopa sinkkuna, ja lisäksi sulhasella saattaa olla jotain miespuolisia sinkkukavereita. Morsiossa asuu pieni parittajamamma, joten voi hyvinkin olla, että menen sinkkuna häihin, mutta lähden sieltä treffien tai yhteystietojen kanssa. 

Mut ugh. Häät on ehkä inhottavin tilanne ikinä olla sinkkuna. Etenkin tällaisissa tilanteissa, joissa et tunne sieltä ketään. Mulle on ihan fine olla sinkkuna jonkun serkun häissä, koska siellä on kuitenkin tuttuja, ja siellä ei ehdi tulemaan yksinäistä. 

Share

Ladataan...
Sadepisaroita

Aloitin viimeisen vuoteni koulussa! Maaliskuussa loppuu kurssit ja opinnäytetyö olisi tarkoitus pakertaa kasaan kesäkuuhun mennessä. Maaliskuu taitaa mennä liian tiukoille, mutta kesäkuu voisi olla realistinen. Työrintamalla on verkot myös vesillä. Oon neuvottelutilanteessa erään kansainvälisille markkinoille hamuavan firman kanssa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin loppuvuodesta olisi siellä jo jonkin verran hommia ja sitten koulun kurssien loputtua voisin ehkä saada sieltä sen verran tunteja, että voisin hylätä tämän myyjän työn. Jos kaikki menee hirveen kauhean kamalan hyvin, tulevassa työssäni voisi olla tiedossa myös matkustamista! Nyt on kaikki paikat ristissä, että asiat loksahtaa paikoilleen. Jännällä tavalla kyllä uskon siihen, että kaikki menee just niin kuin se on tarkoitettukin.

Opinnäytetyöstä oon ottanut etäisyyttä katselemalla vanhoja Sinkkuelämää-sarjan jaksoja. Ava näyttää niitä myöhäisilloissa aina pari jaksoa per ilta, nyt taitaa olla kolmas kausi menossa. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän huomaa jokaisessa hahmossa piirteitä itsestään. Tai lähes jokaisesta.

Halusin joskus (tai haluaisin edelleenkin) olla Carrie. Haluaisin kirjoittaa kirjan ja pienempänä haaveilin useinkin kolumnistin urasta. Sinkkuelämää-sarjan alkuaikojen Carriessa on sitä jotakin. Se on itsenäinen nainen, joka tykkää lukea ja kirjoittaa. 
Charlotte on aina ollut ihan liian konservatiivinen hahmo. Charlotte on juuri sellainen nainen, jonka mielestä tärkeintä on löytää hyvä mies, saada lapsia ja sen jälkeen panostaa loppuelämä äitiydelle ja vaimona olemiselle. Se sopii joillekin, muttei ole koskaan sopinut minulle. Ura ja itsenäiisyys on aina olleet mulle tärkeitä, niiden lasten ja miehen ohella toki. Uskon vakaasti siihen, että naisen on mahdollista saada sekä hyvä ura, että hyvä perhesuhde. Tässä suhteessa olen ihan kuin Miranda, joka on itsenäinen, vahva ja kyyninen uranainen. Toisin kuin Miranda, uskon siihen valkoisella ratsulla saapuvaan prinssiin ja romantiikkaan. Ainakin jonkin verran.

Ellei seksiä lasketa, niin Samantha on toteemieläimeni. Samantha on kunnianhimoinen, urasuuntautunut ja sillä on työpaikka samantyyliseltä alalta, millaiselle minäkin haluan päästä. Wikipediassa Samanthaa kuvataan näin "Samantha on luonteeltaan suorapuheinen, kunnianhimoinen ja itsevarma eikä näytä helpolla tunteitaan ja heikkouksiaan. Samantha on sarjan naisista vähiten romanttinen eikä varsinkaan sarjan alkuvaiheessa etsi muiden tavoin aviomiestä tai vakavaa ihmissuhdetta." ja se on melkein täydellinen kuvaus myös minusta. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Sadepisaroita

Inhoan niitä geneerisiä parisuhdekuvia. Joka kuvassa ollaan silmät kiinni, otsat ja nenät vastakkain, hymyillään vienosti ja halataan. Siis ihan joka helvetin kuvassa. Tiedättehän, ne tällaiset kuvat.

 

Tietysti nyt kun sanon näin, niin otan itsekin pelkkiä parisuhdekuvia, vaikka nyt toteankin, että mieluummin näytän vaikka kieltä joka kuvassa.

Välillä tuntuu tässä omassa kaveripiirissä, ja ehkä myös sellaisena yhteiskunnan yleisenä oletuksena, että parisuhde korjaa ja parantaa kaiken. Parisuhteen pitäisi myös olla sellaista, mitä näkee leffoissa ja somessa, eli juurikin noita parisuhdekuvia, täydellisiä vartaloita ja maisemia. Että kaikki on hyvin vasta siinä vaiheessa kun harrastetaan seksiä rantahietikolla tai pussaillaan Santa Monica Pierillä.

Välillä tunnen jopa huonoa omaatuntoa siitä, että oon ihan tyytyväinen tähän sinkkuuteeni. Oon itsenäinen, tykkään siitä, ja saan määrätä ihan itse mitä teen, milloin teen ja miten teen. Ehkä toisaalta pelkään myös parisuhdetta siinä mielessä, että joudun tekemään kompromisseja ja hellittämään vähän niistä oman elämäni ohjaksista. Toisaalta luin juuri uutisen paljonko keinohedelmöitys tulee sinkulle maksamaan. 35 vuoden deadline lähestyy vuosi vuodelta.

Joskus tulee sellainen olo, että ihmiset olettaa sen parisuhteen määrittävän kaiken. Jos sä olet sinkku ja lapseton nainen, sussa on jotain hyvin pahasti vialla. Yleensä sinkku saa siihen parinmuodostukseen yhtä hyviä neuvoja, kuin vaikka se legendaarinen "syö vähemmän ja liiku enemmän" -laihdutusneuvo. Pariutumisneuvo mukailee samaa kaavaa, eli "No nyt isket vaan jonkun!"

Edelleen, jos niitä täydellisiä miehiä voisi rakennella jostain Ikea-osista tai iskeä tuosta vaan, en varmaankaan olisi enää sinkku.

Share

Pages