Ladataan...

Kävin kampaajalla ja sain hepulin. En tukkalaitteestani, se on kerrassaan mahtava, vaan viereisen kammattavan höpötyksistä kampaajansa kanssa. Ehkä on törkeää salakuunnella muita tukkalääkärissä asioivia, mutta en vain voinut välttyä altistumasta omasta näkökulmastani järkyttävän hirvittävään keskusteluun noin 25-vuotiaiden suomalaisnaisten välillä.

Asiakas jutteli, kuinka he ovat menossa poikaystävänsä kanssa naimisiin ensi kesänä. Hän kertoili kutsujen suunnittelusta, koristevalmisteluista, polttaritoiveista ja muusta inhoromanttisesta hääsälästä. Nainen myös sanoi, että on ihanaa, kun nyt pääsee sitten omistusasuntoakin etsimään tahtomisten jälkeen.

Talon ostosta siirryttiin keskustelussa luontevasti remontoinnin kautta kotitöihin. Nainenpa alkoi oitis hehkuttaa poikaystävänsä ihanuutta, sillä äijä osaa pestä pyykkiä! Se oli sellainen seksivau, että kampaajansa suorastaan häkeltyi, millaisen kultakimpaleen asiakas onkaan löytänyt. Ja sitten vielä ylistyslaulua jatkettiin. Poikkis osaa nimittäin myös tiskata ja on kaksi kertaa suhteen aikana oma-aloitteisesti imuroinut. Melkoinen uros!

Jos meillä olisi mies imuroinut kaksi kertaa viiden vuoden aikana, niin olisimme hukkuneet pölypunkkeihin. Kirjoittamattomiin sääntöihimme kuuluu, että minä kosken imuriin ainoastaan pakottavassa hätätilanteessa. En myöskään vaihda lakanoita tai kastele kasveja. Ikkunat, peilit ja lasipinnat pesee uskomattoman taitava mieheni. Enkä ole ymmärtänyt hehkuttaa!

Minun työlistani taas pitää sisällään ruohonleikkuun, pyykkihuollon ja kaikki puutarhassa hoidettavat hommat. Huolehdin talvella takkaosastosta ja syksyllä lehtiongelmista. Kaikki muut työt meillä sitten tekeekin se, joka ehtii. Jännästi olemme tällaiseen ratkaisuun päätyneet, sillä olemme onnettomat kuvitelleet kaikkien kotihommien olevan kaikkien sukupuolten opittavissa.

Ihan tosissaan: voisimmeko hyväksyä sen tosiasian, että myös miehillä on aivot? Jos minun järkeäni alettaisiin epäillä ihailemalla normikotityötaitojani, huolestuisin todella. Kuitenkin miehet elävät tuollaisessa vähättelyssä mahdollisesti koko elämänsä. Tästä seuraa toki naisten hukkuminen kotitöihin, väsyminen, vittuuntuminen ja vieraantuminen kaikesta muusta. Voisimmeko 2010-luvulla jo antaa miehillekin luvan ottaa vastuuta kodinhoidosta? 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Elämäni ensimmäistä yhteistyöpostausta pukkaa, hui!

Tempaisin Ronjafashionin (http://www.ronjafashion.fi/) kanssa suitsukeyhteistyön, jossa siis saalistin heiltä yllättäen suitsukkeita tuoksuteltaviksi. Ronjafashion on nettikauppa minun makuuni, sillä sieltä löytyy ekologisia ja laadukkaita tuotteita sekä esimerkiksi Reilua kauppaa. Kaiken pinnallisuuteni ja lisäkehömpötykseni ytimessä olen aina luonnon ja pienen ihmisen puolella, joten arvostan eettisesti tuotettua tavaraa. Isoa plussaa Ronjafashion saa myös nopean toimituksen takia, sillä sovimme yhteistyöstä tiistaina ja keskiviikkona paketti oli postilaatikossa. Tilauksille kauppa arvioikin toimitusajaksi napakat 1-3 päivää.

Suitsukkeet löysivät oitis tiensä etnisyyspöydälleni, joka yrittää poiketa muutoin kylmänkalskean mustavalkokivilasisisustushelvetin joukosta omalle polulleen. Olen siis etnisnurkan verran hippi! Pikkuisen pelkäsin pistää ensimmäistä tikkua tuleen, sillä kärsin toisinaan migreenistä eivätkä voimakkaat tuoksut välttämättä ole hyväksi päälleni. Yritin ottaa mahdollisimman helpon tuoksun - ruusun - alkukokeiluun, ja yllättäen siitä tuli myös suosikkisuitsukkeeni, vaikken varsinaisesti ruusun ystävä olekaan. Tuoksu oli kuitenkin pehmeä, jotenkin jännästi lämmin ja tunnelmallinen, rauhoittavakin. Yksikään suitsuke ei ollut vastenmielisen tuoksuinen, mutta hieman niissä oli jonkinlaista samanhajuisuutta toistensa kanssa.

En saanut päänsärkyä! Ronjafashion tiesi kertoa jo etukäteen, että usein halvalla massatuotantona valmistetut suitsukkeet aiheuttavat ihmisille päänsärkyä ja pahoinvointia, sillä niiden valmistusmenetelmät eivät ehkä kestä paljoakaan päivänvaloa. Nämä testissäni olleet Pure Insence -suitsukkeet taas on tehty käsityönä vanhalla menetelmällä eikä niiden valmistukseen ole käytetty liuottimia tai muita myrkkyjä. Näiden pikkuknoppien vaikutus minimoi siis käyttäjälle mahdollisesti aiheutuvat fyysiset oireet.

Päänsäryn ohella pelkäsin savuhaittaa, sillä toisinaan jopa kynttilät käryttävät huoneen sinimustaksi. Nyt en käryä havainnut, joten voin luottaa mainostekstiin, joka lupasi suitsukkeiden palavan puhtaasti. Kaikenkaikkiaan siis kiva tuttavuus, ja tämän perusteella ostanen uudestaankin. Olen nimittäin maailman laiskin siivooja, ja suitsukkeella saa kivasti tuoksutettua huoneita yllätysvieraiden pelmahtaessa pihaan. Ei sillä, että meillä haisisi, mutta kissanhiekkalaatikko you know. Mukava tuoksu talossa antaa anteeksi muutaman villakoiran olohuoneessa.

Ronjafashionilta saatte nyt 10% alennusta tilauksestanne koodilla 30c8c6, ja se on voimassa juhannukseen asti. Kirikiri siis ostoksille, itse ajattelin napata muutaman sulkahiuskoristeen kesän rientoihin!

Ronjafashion löytyy myös Instagramista ja Facebookista, joissa järjestetään arvontoja ja jaellaan toisinaan alekoodeja.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Siitä vähän tämän naisen vatsanahkaa heti alkujärkytyksen varmistamiseksi, sillä onhan se nyt luvan kanssa sanoen aivan karmea. En nimittäin kuulu niihin laupiaisiin sieluihin, jotka kutsuvat kamaluuksiaan rakkausarviksi, taisteluvammoiksi tai aarrekartaksi. Ei, ne ovat venymäjälkiä, joihin on pätevä syy, mutta hirveitä ne silti ovat näin esteettisen ihmisen silmiin.

Olen taistellut arpia vastaan erilaisilla tarkoitukseen valmistetuilla öljyillä, kaikenlaisilla hierontakikoilla ja vatsanahkaa kiristävillä liikuntaohjeilla. Ehkä aika on auttanut tai sitten nämä yllämainitut ponnisteluni, mutta jokatapauksessa arvet ovat pikkuhiljaa haalenneet karmeankirkuvanpunaisista raapaleista nykyisiin vaaleisiin röpelöihin. Valitettavasti kaikkein kamalimmista versioista minulla ei ole näyttää kuvia, sillä välttelin raskaus- ja toipumisaikana kameraa kuin kuppaa.

No miten tähän ulkonäköitkuun sitten sopii se, että huudan aina kaikkien oikeutta olla juuri sellainen kuin on? Sitenhän se sopii, että olen esteetikko, kauneusfriikki, pinnallinen, itsekäs ja lapsellinen. Ei ole kyse siitä, että haukkuisin tai katsoisiin kieroon muita raskausarvekkaita naikkosia, vaan kärsin omasta henkilökohtaisesta näkökulmastani. En ole arpia pyytänyt, halunnut enkä tahtonut, joten en mielelläni näiden kanssa elä. Jos jonain päivänä keksitään keino lopulliseen poistoon, olen hoitojonossa ensimmäisenä.

Kaiken porun jälkeen en kuitenkaan ole valmis pistämään päätä pensaaseen tai arpia asujen alle. Käytän pikkuruisia bikineitä, croptoppeja ja keskivartaloa paljastavia leikkauksia vaatteissa kuten ennen arpiakin. En ole vähääkään kiinnostunut muiden yököttelyistä tai pitkistä katseista, sillä minulla on oikeus olla minä kaikkine plussineni ja puutteineni. Vaikka vingun vatsastani miehelleni lähes päivittäin, säälin niitä sisaria, jotka antavat raskausarpien rajoittaa olemassaoloaan. Olen ollut kolmissa kauneuskisoissa biksuissa lavalla yleisön edessä eikä kukaan ole vielä kivittänyt kuoliaaksi tai nauranut noloksi. Nyt on kesä, joten antakaa sen näkyä ulkomuodossanne! Äitien ei tarvitse sulloa sulojaan säkkiin!

Share
Ladataan...

Pages