Kakku, josta tykkäät! (vegaaninen ja gluteeniton)

Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Vihdoinkin lihasrelaksanttikuurini loppui ja voin tehdä asioita, ilman että nukahdan askareeni päälle. Olen yrittänyt kirjoittaa muutaman kerran kipeästä kuukaudestani, mutta teksteissä ei ole ollut alkua eikä loppua. Muutenkin mietin, mitä viitsii täällä jakaa kun jo muutenkin keskittyy liikaa kipuihin. Päätin onneksi tehdä kakun. 

Tästä tulikin tosi hyvä kakku ja ainakin 50% juhlijoista kehui sitä- muutamat kolmekin kertaa! Resepti ei ole omani vaan bongasin sen labran odotusaulasta muistaakseni Olivia-lehdestä. 

Vaikeuaste: Melko haastava (selvisin joten sinäkin selviät!)

Valmistusaika: 1 tunti 45 minuuttia + täytteen hyytyminen 4 tuntia (minulla koko kakkuun kului aikaa yhteensä 8 tuntia)

MANGO-PASSIONTÄYTEKAKKU

Pohja

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin Semperin)

1/2 dl perunajauhoja

2 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

1/2 tl vaniljajauhetta

1 limetin raastettu kuori

100 g maidotonta margariinia

1 iso (noin 150 g) banaani

2 dl sitruunalimonadia

Täyte

1 mango

2 passionhedelmää

1/2 dl sokeria (oho tän muuten unohdin itse joten voi hyvin jättää pois)

1/2 dl limetin mehua

2 pussia vegegeeliä (HUOM! Pussissa lukee saattaa sisältää gluteenia..)

2,5 dl kaurapohjaista vaniljakastiketta (vaahdota jääkaappikylmänä!)

Kostutus

1 dl sitruunalimonadia

Kuorrutus

4 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa

pari tippaa keltaista elintarvikeväriä

1. Kuumenna uunia 175 asteeseen

2. Sekoita jauhot, perunajauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljajauhe kulhossa.

3. Soseuta banaani. Sulata margariini. Sekoita banaanisose, limetin kuori ja margariini keskenään. Lisää seos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon limonadi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

4. Aseta leivinpaperi halkaisijaltaan 20 sentin irtovuokaan. Voitele vuoan reunat ja pohja margariinilla. Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Tarkasta kypsyys coctailtikulla.

5. Avaa vuoan reunat ja anna kakkupohjan jäähtyä (laitoin itse kakun parvekkeelle -1 asteeseen ja jäähtyminen kesti kaksi tuntia. Jos leikkaa vähänkään lämpinä kakku hajoaaa helpommin, joten kannattaa kärsivällisesti odottaa). Leikkaa sahalaitaisella terävällä veitsellä kolmeksi levyksi.

6. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha teräskattilaan. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisus mangon joukkoon. Purista joukkoon limenmehu. Soseuta sauvasekoittimella. Lisä vegegeelit ja sekoita. Kuumenna seosta sekoitellen, kunnes se kiehahtaa. Annan jäähtyä pari minuuttia. Sekoita joukkoo vaniljakastike.

7. Aseta puhdas leivinpaperi irtopohjavuokaan. Nosta alimmainen kakkulevy vuokaan. Kostuta kolmasosalla limonadia. Lusikoi päälle puolet täytteestä. nosta päälle keskimmäinen kakkulevy. Kostuta ja lusikoi päälle loput täytteestä. Aseta päälle kakkulevy ja kostuta lopulla limonadilla. Peitä kakkuvuoka kelmulla tai lautasella ja nosta jääkaappiin noin neljäksi tunniksi.

8. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Vedä leivinpaperi kakun alta pois (tämän takia vaikeusaste on melko haastava: leivinpaperia pohjasta irroittaessa multa putos irti puolet alimmasta pohjasta. Tungin reunasta vähän takas ja päätin luovuttaa, koska muuten koko kakku olis romahtanut ja täytteet tursunnut ulos).

9. Vatkaa kaurakerma vaahdoksi. Levitä kolmasosa vaahdosta kakun reinoille veitsellä (itse tursotin kun tuli ostettua tursotin päät. Sekin oli haastavaa ja tehtiin se yhdessä Jyrin kanssa. Nyt rupesin kyllä kunnioittamaan kauniisti tursottavien kakkuja!). Lusikoi loput vaahdot pursotinpussiin. Pursottele kakun pinnalle pieniä ruusukkeita. 

Oman kakkuni nimeksi annan Migreeni-pusutäytekakku! Nauttikaa!

 

 

 

 

 

Share

Kommentit

Kukka (Ei varmistettu)

Herkullinen resepti herkussa blogissa!

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Kerkesitkö jo kokeilemaan?

Kommentoi

Ladataan...