Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Nukuin myöhään ja ajattelin, että tänään on ihana lauantai. Lepäilen, luen kirjaa, annan huomiota eläimille ja palautan paskat kumpparit.

Viime viikonlopun seitsemisen retken jälkeen huomasin, että alle vuosi sitten ostetuissa Tretornin kumppareissani on melkein reikä. Kuvittelin, että ne olisivat laadukkaat, koska niissä oli Suomen lippu (joka kyllä avautui minulle eilen mustavalkoiseksi ruotsin lipuksi) ja ne maksoivat vähän enemmän. Vaikka minulla ei luonnollisesti ollut kuittia tallella ajoin autolla Prismaan, josta ne ostin. Asiakaspalvelun työntekijät sanoivat, etteivät voi auttaa asiassa, koska kuitti puuttuu. Päätin kuitenkin, etten lähde liikkeestä ulos ilman korvausta ja sanoin "jahas, no tämä ei jää tähän. Kumisaappaiden vaan kuuluu kestää yli 20km kävelyä eikä keneltäkään voi vaatia kaikkien kuittien arkistointia". Sain lähetteen osastolle ja siellä minulle luvattiin vaihdossa uudet kumisaappaat. Samoihin paskoihin, en enää niitä vaihtaisi (koska minulle oli myös selvinnyt, että ainakin kahdella kaverilla on huonoja kokemuksia Tretornin kestävyyden suhteen). Valitettavasti kumisaapas valikoima oli suppea ja kaikki olivat huonoja jalassa. HALUAN  TÄYDELLISET KUMISAAPPAAT! Myyjä sanoi, ettei tuotteesta voi antaa minulle rahoja takaisin kuitin puuttuessa. Hän sanoi, että voin valita tilalle vaikka toiset kengät. Siinä vaiheessa olin jo kuolemassa nälkään kävellessäni kenkähyllyjen käytävillä. Löysin yhdet ihan kivan näköiset, mutta jotenkin tuntui vaan pahalta hommata kengät joita ei oikeasti tarvitse. Sitten minulla olisi taas uudet turhat kengät eikä vieläkään niitä helvetin kumppareita. Huomaan, että tämä vuoden ostolakko on tehnyt minusta vielä aikaisempaakin kriittisemmän kuluttajan. No! Jatkoin osastoilla kiertelyä: urheiluvaatteet, alusvaatteet jne... olin aivan tuskanhiessä ja muistin kuinka vihaankaan ostelua (etenkin talvella kun päällä on paksu takki ja selässä painava reppu+kamalin nälkä ja mukakiire). Katsoin kelloa ja tajusin, että kauppa menee kiinni 20min kuluttua, enkä ollut vielä kerinnyt ruokakauppaankaan. Rupesin jo miettimään että häivyn vaan paikalta enkä ota tilalle mitään.  Juuri kun olin melkein kuollut huomasin onnekseni Neulomon vaatteet. Ne on niitä, jotka on 100% suomessa tehtyjä ja saapuivat juuri Prismoihin myyntiin. Nappasin ekat mistä löysin omaa kokoani, paidan ja legginssit. Sovitin niitä nopeasti ja kun ne kerta istui päätin ottaa ne. Samalla ahdisti, että tässä sitä ollaan vaatteiden ostolakossa pakotettuna ns. ostamaan vaatteita. Ja kaikki ostohimoni olivat kaikonneet. En todellakaan tarvitse mitään, enkä halua mitään.

Juoksin ruokaostokset läpi, kunnes tajusin, että kauppa onkin auki vielä 4 tuntia (kestää varmaan 80-luvulla syntyneen sisäistää vapautuneet aukioloajat 20 vuotta). Maksettuani ja lunastettuani vaihtovaatteeni ryömin autooni ja mieleeni tuli seuraava: Ainiin! Oiskohan ne saappaat voinut vaihtaa ruokaan? Ja nyt sit oon ilman kumppareita kesäkuuhun saakka ja viimevuonna ostetut talvikengätkin vuotaa. On vaikeaa olla Sanni.

Share

Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

On hetkiä kun työskentely tuntuu ihan pakkopullalta. Näkee vain monta metriä paperia, pienen puuvärin minimaalisen terän ja niiden yhtälön synnyttämän epätoivon. Ja sitten hetkiä, kun joku kohta tai vaihe valmistuu ja voi siirtyä seuraavaan kohtaan ja vaihtaa esimerkiksi värejä. On hetkiä, jolloin niska on niin kipeä, ettei usko enää pystyvänsä jatkaa ja siitä taas seuraa toisenlainen hetki, kun niskaan ei satukaan yhtään. On tylsiä pintoja ja innostavia pintoja. On hitautta ja sitten yhtäkkistä nopeutta. On epäilyä sisällöllisestä ja kuvallisesta kiinnostavuudesta. Joskus kun kuvaa katsoo, ei näe mitään mielenkiintoista. 

Tämän valokuvan otin tänään. Työtä on nyt tehty 131 tuntia. Luulin aloittaessani sen olevan jo tässä vaiheessa pian valmis, koska edelliseen saman kokoiseen teokseen meni aikaa n. 130 tuntia. Se oli tosi yksityiskohtainen teos ja tämän vuoksi kuvittelinkin tämän valmistuvan nopeammin. Tässä teoksessa tulee olemaan monta kerrosta (2-4 kohdasta riippuen). Luulen, että kuvassa ainoat tähän mennessä valmiit kohdat ovat ihmishahmo ja oikean alanurkan sininen.

Jos en olisi vuosi sitten saanut ihanaa suurta kallistettavaa piirustuspöytää, en olisi selviytynyt tästä työstä. Viime kesänä tuskaillessani sitä, kuinka raskasta teoksen työstäminen on seinää vasten, keksin vihdoinkin pöydälle parasta käyttöä! Nostin teoksen alareunasta pöydän päälle, jolloin käsi saa levättyä paremmin eikä se puudu hetkessä. Ensin työstin teosta toisinpäin ja muutama viikko sitten käänsin sen ylösalaisin. En vielä tiedä kumminpäin teoksen laitan esille. Olen myös suunnitellut teokseen sellaista hienoa installointia, josta en vielä kerro mitään. Nyt pitäisi pyytää puusepiltä tarjouksia idealleni.

Tällä viikolla työt on tuntunut pitkästä aikaa aika kivoilta. Voin fyysisesti vähän paremmin ja sain kivan kuvitushomman, joka on ollut ihanaa vastapainoa tälle orjatyöskentelylle. Mulla on tavotteena saada tämä teos valmiiksi ennen vuoden vaihtumista. Onnistun, jos ei tule terveydellistä takapakkia.

Share

Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Lempparini Asikaine haastoi minut. 

3 asiaa, joista pidän...

- Se hetki kun väsyttää ja menee nukkumaan. Lähiaikoina elämä on tuntunut aikamoiselta taistelulta ja iltaisin on kivaa kun selvisi taas yhdestä päivästä.

- Irtokarkit. Sekoon jos joku laittaa käden taskuunsa tai laukkuunsa ja sieltä kuuluu rapinaa. 

- Koirani Katja! Katja on 100% lempeyttä ja rakkautta. Me tehdään kaikkee kivaa yhdessä. Eilen käytiin taidenäyttelyssä ja kirjastossa. 

 3 asiaa, joista en pidä…

- Tehotuotanto ja kaikki muukin vapauden riisto ja hyväkskäyttö.

- Kiire. Vihaan sitä nykyään niin paljon, että mulla ei oo koskaan enää kiire. 

- Muiden neuvominen. Sellainen neuvominen jossa neuvoja ei oikeasti tiedä mikä neuvottavalle on parhaaksi. Kunhan vaan puuttuu ja neuvoo.

3 asiaa, joita tein viikonloppuna…

- Matkustin junalla ja taxilla.

- Kävin taidenäyttelyissä ja ajattelin, että tykkään tosi harvoin taiteesta. 

- Kiertelin vaatekauppoja ja sovittelin vaatteita. Olen siis vuoden ostolakossa, joka loppuu 31.5.2017. 

3 asiaa, jotka osaan…

- Olla ihana.

- Olla hirvee.

- Piirtää.

3 asiaa, joita en osaa…

- Mä uskon et kaikki osaa mitä vaan ees paskasti kunhan yrittää.

3 asiaa, jotka haluaisin osata…

- Kutoa.

- Olla hermostumatta niin usein.

- Olla ilman vihaa.

3 asiaa, jotka minun pitäisi tehdä…

- Matkustaa yksin.

- Matkustaa katsomaan mummua.

- Olla matkustamatta.

3 asiaa, joista stressaan… 

- Terveyteni

- Arki

- Ruoanlaitto. Kokoajan pitää olla laittamassa ruokaa.

3 asiaa, jotka saavat minut rentoutumaan…

- Pussailu

- Eläimet nukkumassa päälläni.

- Urheilu

3 asiaa, joista puhun usein…

- Fyysiset kipuni

- Henkinen kasvaminen

- Ero

3 asiaa, jotka puen mielelläni päälle…

- Mustat legginssit

- Pipo

- Urheiluvaatteet

3 asiaa, joita en pue päälleni…

- Keinokuituvaatteet

- Matalavyötäröiset farkut

- Goottityyliset 

3 asiaa, jotka haluaisin hankkia…

- Syntikka.

- VAATTEITA!

- Jyrille pienen mökin pihalle.

3 asiaa, joista unelmoin…

- Iloisista hetkistä ystävien seurassa.

- Soolourasta.

- Hyväksymisestä.

3 asiaa, joita pelkään…

- Yksinäisyys.

- Itsekeskeisyys.

- Katkeroituminen.

3 asiaa, joita toivon tapahtuvan lähitulevaisuudessa…

- Että en tulisi kipeämmäksi.

- Hyväksyminen.

- Pussailu. 

En haasta ketään! 

Share
Ladataan...

Pages