Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Välillä Varkaus-Pieksämäki tilaan hampurilaisen, koska jokaisessa hampurilaisessa on vaihtoehtona soijapihvi. Voi kun ihanaa! Syön ensin hampurilaisen. Jyri on tilannut saman aterian (liha) ja syö ensin ranskanperunat. Kun olen syönyt hampurilaiseni alkaa Jyri syömään omaansa ja sanoo: ei tää oo lihaa! Ensin luulen, että kyseessä on taas yksi laatuvitsi. Mutta ei, hetken pureskeltuani tätä uutista ymmärrän, että mä olen just syönyt kuollutta eläintä. Mun vatsassa on osa lehmästä. Mun hampaat pureskeli tyyppiä, joka on joskus saanut elää ja jonka kohtalo oli syntymästä kuolemaan täys paska!

Yllättävän rankka tapahtuma ihmiselle, joka lopetti lihansyönnin 11-vuotiaana, eikä koskaan enää meinannut laittaa eläintä suuhunsa.

 

 

Share

Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Tämän viikon työ. Sisko, minä ja papukaijat polaroid-kuvassa. Yksi lapsuuteni onnenhetkistä on vuosien saatossa muuttunut papukaijojen vankilaksi. Samaisella matkalla minut kuvattiin myös apinan ja käärmeen kanssa. Ei eläinbisnekselle!

 

 

Share

Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Oltuani 25 vuotta kasvissyöjä, olen vihdoinkin luopunut lähes kokonaan myös maito- ja munatuotteista. Olen aika ajoin yrittänyt olla vegaani ja sitten kokenutkin sen hankalaksi ja taas huomanut syöväni juustoa yms. Erittäin hankalaksi sen tekee se, että Jyri on sekasyöjä ja myös maailman paras kokki. Olen myös aktiivisimpina urheilukausinani syönyt paljon kanamunia ns helppona ruokana ja nopeana energiana. Niiden syöminen on aiheuttanut jo pitkään morkkista, siitä olenkin kirjoittanut Sairaassa Sokerissa.

Nyt alkuvuodesta saakka olen juonut vain soijamaitoa kahvissani ja jättänyt munatkin pois. En tiedä mitä tapahtui, mutta se onnistui ilman ylimääräistä yrittämistä. Ja sitten kaksi viikkoa sitten löysin KIKHERNEJAUHOT! Työhuonekamu oli tehnyt niistä suolaisia lättyjä ja tarjosi lounaaksi. Siinä se sitten vihdoinkin oli, kasviperäinen "munakas" joka pitää nälän pois pitkään (minun tapaukessani kaksi tuntia, koska se on maksimiaika mitä voin olla syömättä). Kikhernejauhoissa on 12,8g proteiinia, kun taas kananmunassa 12,5g! ISO JEE!

SANNIN KIKHERNEMUNAKAS

1,5 dl kikhernejauhoja

1dl vettä

ripaus suolaa

mustapippuria

kurkumaa

juustokuminaa

1rkl oliiviöljyä

Täytteet

rucolaa

avocado

chilijauhetta

Sekoita kaikki ainekset. Paista molemmilta puolilta. Lisää täytteet. Tämän nyt voi maustaa ihan miten haluaa, itse käytän paljon näitä mausteita. Kaapista löytyi vain avocadoa ja rucolaa mutta mikä vain tuore käy.

Kissa on aina kokkailuhommissa mukana ja tykkää nuolla lautaset- mitä enemmän chiliä sen parempi!

 

 

Share

Pages