Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Välillä Varkaus-Pieksämäki tilaan hampurilaisen, koska jokaisessa hampurilaisessa on vaihtoehtona soijapihvi. Voi kun ihanaa! Syön ensin hampurilaisen. Jyri on tilannut saman aterian (liha) ja syö ensin ranskanperunat. Kun olen syönyt hampurilaiseni alkaa Jyri syömään omaansa ja sanoo: ei tää oo lihaa! Ensin luulen, että kyseessä on taas yksi laatuvitsi. Mutta ei, hetken pureskeltuani tätä uutista ymmärrän, että mä olen just syönyt kuollutta eläintä. Mun vatsassa on osa lehmästä. Mun hampaat pureskeli tyyppiä, joka on joskus saanut elää ja jonka kohtalo oli syntymästä kuolemaan täys paska!

Yllättävän rankka tapahtuma ihmiselle, joka lopetti lihansyönnin 11-vuotiaana, eikä koskaan enää meinannut laittaa eläintä suuhunsa.

 

 

Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Oltuani 25 vuotta kasvissyöjä, olen vihdoinkin luopunut lähes kokonaan myös maito- ja munatuotteista. Olen aika ajoin yrittänyt olla vegaani ja sitten kokenutkin sen hankalaksi ja taas huomanut syöväni juustoa yms. Erittäin hankalaksi sen tekee se, että Jyri on sekasyöjä ja myös maailman paras kokki. Olen myös aktiivisimpina urheilukausinani syönyt paljon kanamunia ns helppona ruokana ja nopeana energiana. Niiden syöminen on aiheuttanut jo pitkään morkkista, siitä olenkin kirjoittanut Sairaassa Sokerissa.

Nyt alkuvuodesta saakka olen juonut vain soijamaitoa kahvissani ja jättänyt munatkin pois. En tiedä mitä tapahtui, mutta se onnistui ilman ylimääräistä yrittämistä. Ja sitten kaksi viikkoa sitten löysin KIKHERNEJAUHOT! Työhuonekamu oli tehnyt niistä suolaisia lättyjä ja tarjosi lounaaksi. Siinä se sitten vihdoinkin oli, kasviperäinen "munakas" joka pitää nälän pois pitkään (minun tapaukessani kaksi tuntia, koska se on maksimiaika mitä voin olla syömättä). Kikhernejauhoissa on 12,8g proteiinia, kun taas kananmunassa 12,5g! ISO JEE!

SANNIN KIKHERNEMUNAKAS

1,5 dl kikhernejauhoja

1dl vettä

ripaus suolaa

mustapippuria

kurkumaa

juustokuminaa

1rkl oliiviöljyä

Täytteet

rucolaa

avocado

chilijauhetta

Sekoita kaikki ainekset. Paista molemmilta puolilta. Lisää täytteet. Tämän nyt voi maustaa ihan miten haluaa, itse käytän paljon näitä mausteita. Kaapista löytyi vain avocadoa ja rucolaa mutta mikä vain tuore käy.

Kissa on aina kokkailuhommissa mukana ja tykkää nuolla lautaset- mitä enemmän chiliä sen parempi!

 

 

Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Tämän perheen tapasin Turkissa. Matkustaessani kohtaan kodittomia eläimiä, jotka jäävät sydämeeni. 

Matkustimme perheeni kanssa paljon, kun olin pieni. Muistan parhaiten matkoilta kulkukissat joita ruokin. Oli sydäntäsärkevää jättää ne kun piti lähteä. Mietin usein kapista kissanpentua, joka kiipesi ravintolassa syliini. Kaikkien äidit eivät antaisi lastensa kosketella sairaita eläimiä. Äiti tiesi etten olisi totellut ja sanoi vain "älä laita sitten sormia suuhun". Halusin jo silloin pelastaa kaikki eläimet! Se kissa ei koskaan saanut kasvaa isoksi, mutta sai ainakin kerran vatsansa täyteen ennen  kuolemaansa. 

 

 

Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Vihdoinkin lihasrelaksanttikuurini loppui ja voin tehdä asioita, ilman että nukahdan askareeni päälle. Olen yrittänyt kirjoittaa muutaman kerran kipeästä kuukaudestani, mutta teksteissä ei ole ollut alkua eikä loppua. Muutenkin mietin, mitä viitsii täällä jakaa kun jo muutenkin keskittyy liikaa kipuihin. Päätin onneksi tehdä kakun. 

Tästä tulikin tosi hyvä kakku ja ainakin 50% juhlijoista kehui sitä- muutamat kolmekin kertaa! Resepti ei ole omani vaan bongasin sen labran odotusaulasta muistaakseni Olivia-lehdestä. 

Vaikeuaste: Melko haastava (selvisin joten sinäkin selviät!)

Valmistusaika: 1 tunti 45 minuuttia + täytteen hyytyminen 4 tuntia (minulla koko kakkuun kului aikaa yhteensä 8 tuntia)

MANGO-PASSIONTÄYTEKAKKU

Pohja

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin Semperin)

1/2 dl perunajauhoja

2 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

1/2 tl vaniljajauhetta

1 limetin raastettu kuori

100 g maidotonta margariinia

1 iso (noin 150 g) banaani

2 dl sitruunalimonadia

Täyte

1 mango

2 passionhedelmää

1/2 dl sokeria (oho tän muuten unohdin itse joten voi hyvin jättää pois)

1/2 dl limetin mehua

2 pussia vegegeeliä (HUOM! Pussissa lukee saattaa sisältää gluteenia..)

2,5 dl kaurapohjaista vaniljakastiketta (vaahdota jääkaappikylmänä!)

Kostutus

1 dl sitruunalimonadia

Kuorrutus

4 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa

pari tippaa keltaista elintarvikeväriä

1. Kuumenna uunia 175 asteeseen

2. Sekoita jauhot, perunajauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljajauhe kulhossa.

3. Soseuta banaani. Sulata margariini. Sekoita banaanisose, limetin kuori ja margariini keskenään. Lisää seos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon limonadi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

4. Aseta leivinpaperi halkaisijaltaan 20 sentin irtovuokaan. Voitele vuoan reunat ja pohja margariinilla. Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Tarkasta kypsyys coctailtikulla.

5. Avaa vuoan reunat ja anna kakkupohjan jäähtyä (laitoin itse kakun parvekkeelle -1 asteeseen ja jäähtyminen kesti kaksi tuntia. Jos leikkaa vähänkään lämpinä kakku hajoaaa helpommin, joten kannattaa kärsivällisesti odottaa). Leikkaa sahalaitaisella terävällä veitsellä kolmeksi levyksi.

6. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha teräskattilaan. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisus mangon joukkoon. Purista joukkoon limenmehu. Soseuta sauvasekoittimella. Lisä vegegeelit ja sekoita. Kuumenna seosta sekoitellen, kunnes se kiehahtaa. Annan jäähtyä pari minuuttia. Sekoita joukkoo vaniljakastike.

7. Aseta puhdas leivinpaperi irtopohjavuokaan. Nosta alimmainen kakkulevy vuokaan. Kostuta kolmasosalla limonadia. Lusikoi päälle puolet täytteestä. nosta päälle keskimmäinen kakkulevy. Kostuta ja lusikoi päälle loput täytteestä. Aseta päälle kakkulevy ja kostuta lopulla limonadilla. Peitä kakkuvuoka kelmulla tai lautasella ja nosta jääkaappiin noin neljäksi tunniksi.

8. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Vedä leivinpaperi kakun alta pois (tämän takia vaikeusaste on melko haastava: leivinpaperia pohjasta irroittaessa multa putos irti puolet alimmasta pohjasta. Tungin reunasta vähän takas ja päätin luovuttaa, koska muuten koko kakku olis romahtanut ja täytteet tursunnut ulos).

9. Vatkaa kaurakerma vaahdoksi. Levitä kolmasosa vaahdosta kakun reinoille veitsellä (itse tursotin kun tuli ostettua tursotin päät. Sekin oli haastavaa ja tehtiin se yhdessä Jyrin kanssa. Nyt rupesin kyllä kunnioittamaan kauniisti tursottavien kakkuja!). Lusikoi loput vaahdot pursotinpussiin. Pursottele kakun pinnalle pieniä ruusukkeita. 

Oman kakkuni nimeksi annan Migreeni-pusutäytekakku! Nauttikaa!