Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Pari viikkoa sitten huomasin, että kaikissa mustissa legginsseissäni on reikiä. Vitutti ajatus siitä, että pitäisi lähteä kaupoille ja etsiä jotkin laadukkaat yksilöt. Nyt olen käyttänyt Gina Tricot luomu-legginssejä ja todennut laadun surkeaksi. Noin kolmen käyttökerran jälkeen-> reikiä. Laatu siis on varmasti ihan perus, mitä nykyajan muutkin vaatteet ovat. Halpoja kertakäyttötuotteita. Ennen vanhaan (15 vuotta sitten) ostin sukat ja ne kestivät vuosia, nyt viiden paketin pakkauksen sukat Prismasta saavat reiän varpaaseen YHDEN käyttökerran jälkeen. RAIVOSTUTTAVAA! Kaikkein kalleimmaksi kuluttajalle tulee halvat ja huonolaatuiset vaatteet.

Muutenkin on lähiaikoina väsyttänyt muoti ja vaatteet ja se ikuinen tunne, ettei kaapista muka löydy mitään kivaa. Kaappi on täynnä, mutta vain muutama vaatekappale käy päällä. Ihana mekko kuuden vuoden takaa on ollut kerran päällä. Näitä "Mitä jos"- vaatteita vaikka kuinka. 15 hihatonta paitaa ja niistä olen käyttänyt vuoden sisällä noin neljää.

Tiedän, että olen ns. harkitseva kuluttuja ja kaapissani on varmasti vähemmän vaatteita mitä keskiverto suomalaisella. Mutta sellaisilla tilastollisilla asioilla ei ole mitään merkitystä. Haluan, että kaapissani on vain sellaisia vaatteita, joita voin käyttää jokaisena päivänä. Niin että arkinen vaate on sellainen, joka muuttuu pienellä hienosäädöllä juhlavaksi ja taas juhlava vaate taipuu myös arkiseksi. Materiaalit ovat kestäviä ja valmistustavat mahdollisimman eettisiä.

Tuskaillessani rikkinäisten legginssien hautausmaalla, päätin, että en osta vuoteen MITÄÄN vaatteita. Vaan parsin reiät umpeen ja rakastun uudelleen niihin vaatteisiin, jotka joskus tekivät minut kaupassa onnelliseksi. En siis osta myöskään kirpputorivaatteita (mielestäni sellaisen salliminen ei olisi edes mikään lakko), alusvaatteita enkä asusteita. Haluan tehdä tutkimusmatkan omaan tyyliini: minkälaisia vaatteita tulen kaipaamaan tulevan vuoden aikana? Millainen on juuri minun tyylini? 

Sääntöni ovat siis seuraavat:

- Virallinen aika 1.6.2016-31.5.2017 (olen jo aloittanut lakkoni, mutta ystäväni Kaija Papu lähtee mukaani 1.6)

- Alusvaatteita saa ostaa sitten, kun kaapissa on alle seitsemät ehjät sukat tai pikkuhousut. 

- Jos aloitan uuden harrastuksen, esimerkiksi kiipeilyn, ja tarvitsen siihen kuuluvia varusteita kuten kiipeilykengät.

Olen ollut tästä jo pari viikkoa ihan innoissani ja suhtautumiseni vaatteisiini on muuttunut, mutta siitä lisää myöhemmin!

p.s parsiminen on kamalaa.

 

 

Share

Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Eilen vietettiin vihdoinkin Vuoreksesta löytyvän teokseni kyltitysjuhlaa. Olin nukkunut 4 tuntia enkä ollut varmaan vielä selvinnyt aamuyön nauruista! Paikalla oli yllättävän paljon tuttuja ja tuntemattomia. Kuvittelin, että paikalla olisivat äiti, Jyri ja Kaija enkä kerinnyt stressaamaan "puhettani". Hyvä näin! Kiitos vielä kaikille paikalle jaksaneille! Samaisena aamuna Aamulehdessä oli tällainen.

Eilen ilmestyi nettiin myös ktiriikkiblogi Nokkosen haastattelu. Sen voi lukea kokonaisuudessaan täältä

Ja vielä yksi! Le cool haastatteli aiemmin keväällä. Juttu luettavissa täältä!

 

 

 

Share

Pages