Lauantai-ilta Kouvolassa

Sataman valot

Mies on asunut Kouvolassa pian viisi vuotta ja minä muutin opintojen jälkeen perässä ja omia Kouvola-vuosiani on kertynyt melkein neljä. Kouvola on jännä kaupunki. Se on lähes Suomen kokoinen vitsi, Kouvostoliitto, josta kouvolalaisetkin itseironisesti puhahtavat. Betonikaupunki, jossa ei ole vettä keskustan lähellä. Meidät ajoi Kouvolaan miehen työt ja siksi Kouvolaan emme ole juurtuneet sillä tavalla kuin johonkin paikkaan, jossa on oikeasti juuret ja isompi joukko läheisiä ihmisiä. Koti kuitenkin Kouvolasta löytyi ja kodin tunteella ei ole oikeastaan edes mitään tekemistä paikkakunnan kanssa. Koti olisi missä tahansa, kunhan siellä on rakkautta ja hyvä ilmapiiri. 

Koska tämä elokuu on ollut aikamoinen ja täynnä isoja asioita, kaipasimme viime lauantai-illalle jotain kevyttä tuuletusta. Lähdimme polkupyörillä loppukesän iltaan ja suuntasimme lempiravintolaamme. Ravintola Olé toimi tälläkin kertaa ja nautimme rauhallisesta tunnelmasta ja erinomaisesta ruuasta. Viipyilevän ruokailun jälkeen päätimme vielä pyöräillä keskustaan Holviin, jossa en jostain syystä ollut käynyt vielä koskaan. Perillä meitä odotti tunnelmallinen terassi, jonka pöytään oli kiva istahtaa hämärtyvässä elokuun illassa. Holvissa esiintyi jyväskyläläinen duo The RockBox ja tunnelma Holvissa oli tosi rento, vaikka pikkukaupungin kävelykatu oli selkeästi kesän jäljiltä hiljentynyt ja kulman takana odottavan syksyn saattoi aistia.

Yön laskeutuessa pyöräilimme hiljaisia katuja pitkin kotiin ja olimme molemmat sitä mieltä, että ilta oli erinomaisen onnistunut. Ja Kouvola näytti meille parhaat puolensa! Tällälailla syntyvät ne parhaimmat pienet irtiotot: loikkaa pyörän selkään ja lähtee vain. 

 

 

kuvat ElinaPK

Kommentit

annam_
anna k.

Olé:ssa ei olekaan tullut vielä käytyä, ehkä sitäkin voisi joskus kokeilla. :) Opiskelujen aikana tuli kerran käytyä Holvissa, mutta meitä opiskelijoita katsottiin sen verran nenän vartta pitkin ettei ole tehnyt mieli mennä uudestaan, aika nopeasti sieltä liuettin silloinkin pois.. Ja kuulinpa sellaisenkin tarinan, että avomieheni ystävä ei päässyt joskus "noissa kengissä" sisään.. Mutta kiva, että teillä oli mukava ilta! :)

ElinaPK
Sataman valot

Oho! Mä en tosiaan ole Holvissa ennen käynyt, joten enpä olisi arvannut, että siellä on ihan noin tarkka meininki! Kyllähän Holvi vaikutti siistiltä paikalta verrattuna vaikkapa meidän kodin lähellä sijaitsevaan lähiöpubiin, mutta ei se minusta niin loistelias ollut, että kannattaisi asiakkaita katsella ihan noin valikoiden. ;) Meillä oli kiva ilta ja toivottavasti Holvi tarjoaisi kivoja kokemuksia ihan kaikille jatkossakin! Olé on meidän suosikki. Pidämme ylipäätään eniten aina niistä ravintoloista, kahviloista jne., jotka eivät kuulu mihinkään ketjuun ja ole siksi aina samanlaisia kaupungista riippumatta, joten siksi Olé lunasti suosikkiravintolan tittelin helposti. Kannattaa käydä siellä joskus! :)

annam_
anna k.

Ensivaikutelma merkitsee usein aika paljon, mutta ehkä Holvillekin täytyisi antaa joskus uusi mahdollisuus ;) Voihan olla, että yllättyisinkin iloisesti. Ja on kyllä totta, että ketjuihin kuulumattomissa kahviloissa ja ravintoloissa on usein kivempi käydä, niissä on omanlaisensa tunnelma. :)

Mukavaa viikonloppua!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.