Muutto saareen

Sataman valot

En selviä ikinä muuttamisesta kuivin silmin. Pakkasimme vimmatusti koko perjantain ja kannoimme suurimman osan tavaroista muuttoautoon. Lauantaiaamuna rumba jatkui ja sitten alkoi siivous. Jokainen laatikko, jokainen nurkka, koko asunto lattiasta kattoon. Eteisen liitutauluseinälle kirjoitin uusille asukkaille "Onnea uuteen kotiin!" ja liitu jätettiin asuntoon uusia viestejä varten. Kun kaikkialla alkoi olla tyhjää ja puhdasta ja oli aika irrottaa avaimet avainnipusta, minulta pääsi itku. Tämä oli ollut meille onnellinen koti. Täällä istuttiin useita kesäiltoja takapihalla, vietettiin monta rauhallista koti-iltaa, suunniteltiin yhdessä häitä, varattiin häämatka, pakattiin ja purettiin matkalaukkuja häämatkan ja useiden muidenkin mainioiden reissujen takia, suunniteltiin ja haaveiltiin, toteutettiin niitä haaveita, naurettiin paljon niin kahdestaan miehen kanssa kuin ystäväporukankin kanssa, tänne kannettiin pieni koiranpentu ja toivotettiin se tervetulleeksi meidän kotiin ja perheeseen. Tämä oli kovin hyvä koti.

Sitten sanoin, että nyt mennään ennen kuin itken yhtään enempää. Ja niin suljettiin ovi viimeistä kertaa ja lähdettiin usealla autolla kohti Kotkaa. Ajoin yksin täpötäyttä henkilöautoa ja kuuntelin Spotify-listaa, johon olin kerännyt mereen liittyviä kappaleita. (Kyllä, rakastan musiikkigenrejä ylittäviä jonkin teeman ympärille rakennettuja soittolistoja.) Lista on toiminut fiilistelylistana siitä asti, kun tiesimme muuttavamme rannikolle. Ja kun meri pilkahti ensimmäisen kerran näkyviin, aloin hymyillä itsekseni. Ajatella, me muutamme tänne! 

Järjestelemistä riitti koko lauantain ja sunnuntain eikä homma ole luonnollisesti edelleenkään valmis, mutta uusi koti on koko ajan enemmän kodin tuntuinen. Naapurit toivottivat meidät tervetulleeksi ja muutenkin koko muuttamisessa vaihtui rento ja iloinen vaihde päälle heti, kun saimme viimeisetkin laatikot sisälle ja kiire loppui. Kun myöhään lauantai-iltana anoppi oli jo nukkumassa ja muu muuttoväki lähtenyt kotiin, istuimme kahdestaan miehen kanssa laatikoiden keskellä ja nostimme maljan uudelle kodille. Hyvä tästä tulee!

Kommentit

Seregi
Sekaisin Seregistä

Onnea uuteen kotiin! 

Tiedän todellakin ton itku-tunteen. 

ElinaPK
Sataman valot

Niinpä. Vaikka nytkin on kyseessä ehdottomasti iloinen, odotettu ja arjen sujuvuutta monin verroin parantava muutto ja uusi koti on niin kaunis, että jo näytössä huokaisin miehelleni, että "Jäädäänkö heti tänne?", niin silti iski haikeus ja ikävä, kun lähdön hetki koitti vanhassa kodissa. Mutta kun yksi ovi sulkeutuu, niin uusi avautuu ja tässä tapauksessa aivan kirjaimellisesti! :)

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Tervetuloa Kotkaan! Tääl on ihan kivaa :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.