Pätkätyöläisen haaveet

Sataman valot

- Onpa ulkona jo pimeää, totesi mies myöhään eilisiltana. Se sopi yleiseen fiilikseen, sillä loman loputtua tuntui kuin kesäkin olisi harpannut kohti loppuaan. Mitä vielä! Vastahan tässä elellään heinäkuun puoltaväliä eikä syksystä ole vielä tietoakaan. Silti sain itseni kiinni miettimästä syksyä ja päätöstä hankkia silloin sukset. On suorastaan rikollista ajatella noin, koska en minä syksyä kuitenkaan odota, vaan enemmän esimerkiksi ensi viikonloppua, kun suuntaamme ystäväni kanssa kesäiselle tanssilavalle. Ja vaikka mietinkin niitä suksia (ehkä yritän tiedostamatta orientoitua loman jälkeiseen elämään), niin ihan oikeasti olisin tahtonut jatkaa heinäkuuta lomaillen. Viikko oli hyvä: tapasin paljon ystäviä ja vietimme oikein hyviä lomapäiviä. Mutta ensimmäistä kertaa pätkätyöelämäni aikana minusta tuntui, että olisin voinut lomailla enemmänkin. Se johtuu varmaan siitä, että nyt olen saanut olla töissä lähes yhteen soittoon jo pitkään ja pätkä toisensa jälkeen on jatkunut samanlaisena putkena. Pätkätyöläisenä on kuitenkin vaarallista unelmoida yhtään pidemmästä lomasta, sillä lomapäiviä kertyy minimimäärä ja pitkä loma tarkoittaisi todellisuudessa työttömyyttä. Ehkä siis olen nyt vain tyytyväinen siitä, ettei tässäkään kuussa tarvitse täyttää yhtään lomaketta, vaan palkka tärähtää varmasti tilille parin viikon päästä ja minun täytyy vain pitää huoli siitä, että hoidan hommani.

Silti kuvitan tämän tekstin eräänä viime viikon rentona kesäpäivänä räpsäisemälläni kuvalla. Olisinpa tuolla pergolan sohvalla:

 

Kommentit

veera-s

Mun loma oli jo toukokuun puolessa välissä, koska en ollut toivonut sille mitään ajankohtaa, kun luulin ettei mulle kerry lomia, kun teen syksystä kevääseen vaaan vuoron per viikko. Noh, olihan sitä sitten kymmenen päivää. Ihan kiva oli joo lomailla koulun ja työnteon välissä, mutta silti sitä jotenkin toivoisi, että se loma olis nyt keskikesällä, että saisi tähän työn tekoon pienen tauon edes. Mullahan ei oo koskaan ollut yhtäjaksoisesti näin pitkään näin paljon töitä, joten oon ollut vähän väsynyt. Mutta, 1,5kk jos jaksaisi, niin sitten voi koulun penkille istuutuessa taas hengähtää. Ja täytyy ajatella sitä palkkapäivää, silloin ei oo väsymyksestä tietoakaan ;)

ElinaPK
Sataman valot

Joo, mulla on sama, että huomaan olevani vähän väsynyt eikä lyhyt loma ollenkaan piristänyt. Toki siitä käy syyttäminen vähän itseäkin, että käyttää ne harvat lomapäivät sitten reissaamalla vähintään Keski-Suomeen. Siksi just pitkä loma olisi ihana, että ehtisi tehdä jotain ja myös levätä. Nyt loma meinaa mennä aina sen tekemisen puolelle, vaikka se sit toki vie ajatukset nopeasti kauas arjesta ja töistä. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.