Sydän maalla - Sydänmaalla

Sataman valot

Lauantaina aamupäivällä suuntasimme ystävien kanssa Anttolaan Sydänmaan retkeilyalueelle. Retken päätarkoitus oli tietenkin geokätköily ja totesimme jälleen kerran, miten hyvä harrastus purkkien etsintä onkaan, koska emme olisi muuten Sydänmaan polkureitistöä ehkä keksineet. Noin viiden kilometrin pituisella polulla oli kahdeksan kätköä, upeita näköaloja sekä huikea Rakokallio, keskeltä haljennut vuori, joka muistutti Ronja, Ryövärintytär -sadun Helvetinkuilua. Muut loikkasivat rohkeasti kuilun yli kuin Ronja ja Birk ainakin, mutta minä pelkäsin sen verran, että kiersin rotkon kauempaa. Jos haluat lukea Rakokalliosta lisää, klikkaa Retkipaikkaan!

 

Lokakuinen päivä oli kolea ja maa jäinen. Vaikka kaunein ruska on jo kaukana takanapäin ja puissa roikkui enää muutama sinnikäs ruskea lehti, oli ilma kovin kuulas ja raikas ja retki erittäin rentouttava. Olimme ottaneet Trangian mukaan ja keitimme hernekeittoa. Annoin Trangian viime jouluna miehelleni lahjaksi ja olemme käyttäneet sitä enemmän kuin tuolloin aavistinkaan. Mies on Trangiasta kovin innoissaan - ja rupeaa ilmeisesti olemaan jo sen verran vanha, että armeija-ajoissa alkaa olla nostalgisia piirteitä. Ulkoilmassa erinomaiselta maistuvan hernekeiton lisäksi ystävät olivat ottaneet mukaan kaakaota ja kahvia termospulloissa, ja kaakao lämmitti ihanasti syksyisen tuulen puhaltaessa lammelta suoraan laavun suulle. 

Sydänmaan luontopolku osoittautui suorastaan helmeksi kaikessa vaihtelevuudessaan. Polut olivat kapeita emmekä nähneet ainuttakaan muuta kulkijaa, joten jos kansallispuistojen suosio ja leveiksi kuluneet kulku-urat eivät houkuttele, niin Sydänmaalta löytyy rauhaa. Meillä oli tosi kiva päivä, joka jatkui illanvietolla ja höyryävällä paljulla. Täydellistä! Lisäksi suunnittelimme jo talveksi hiihtoretkeä kotijärven saariin piilotetuille kätköille (Nyt vain toivotaan lunta ja pakkasta!) ja isompaa vaellusta Repoveden Kaakkurin kierrokselle, joka on houkutellut jo pitkään. Ehkäpä ensi kesänä keitellään Trangialla aamupuuroa kansallispuiston jylhissä maisemissa?

kuvat ElinaPK

Kommentit

annam_
anna k.

Kuulostaapa kivalta, niin reissunne Sydänmaalla kuin ensi kesän suunnitelmatkin! :) En ole päässyt geokätköilemään pitkään aikaan, täytyisipä kysellä kavereilta, että koska lähdettäisiin.

ElinaPK
Sataman valot

Luin sun blogista eilen sen vanhan postauksen teidän Kaakkurin kierroksesta ja kuulosti taas niin kivalta, että täytyykin ruveta sitä miettimään, kunhan kevääseen päästään. :)

annam_
anna k.

Kaakkurin kierroksen haluaisin kyllä mennä uudestaan, jos vaikka ensi kerralla tulisi jopa mentyä niitä oikeita polkuja pitkin koko matka.. :D Mutta menkää ihmeessä sinne! Repovesi♥

ElinaPK
Sataman valot

Repovesi <3! Kaakkurin kierroksella tulisi nähtyä kivasti puiston pohjoista osaa, kun nyt olemme retkeilleet vain eteläosissa. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.