Ladataan...
Sataman valot

Lauantaina hyvä ystäväni meni naimisiin. Juhlimme häitä Suomenlinnassa, jonne lautta vei juhlakansan hyisen meren ylitse. Häät olivat yhdellä sanalla sanoen ihanat. Vihkitilaisuus oli hääparin näköinen ja kuuloinen, kun pienessä salissa soi kansanmusiikki. Juuri vihkitilaisuuden loppupuolella tammikuisen iltapäivän pilvinen taivas raottui ja kirkas auringonpaiste valaisi salin. Hetki oli hengästyttävän kaunis ja tuli sellainen tunne, että tämä liitto on aivan erityisen siunattu. Juhlan tunnelma oli rento ja kotoisa, kynttilät valaisivat juhlatilaa, lattialaudat narahteleviat askelten alla. Yöllä palasimme lautalla Helsingin keskustaan ja yövyimme Matkamessujen tarjouksella hotellissa Katajanokalla.

Viime vuosina on ollut paljon hääjuhlia, mutta en ole koskaan ennen ollut talvihäissä. Ehkä siksi nämä häät jäivät jotenkin erityisen tunnelmallisina mieleen. Ja toisaalta alkuvuosi on usein kaikkein hiljaisinta aikaa, joten mikä onkaan parempi sauma juhlia rennosti kivassa seurueessa kuin pimeä tammikuun lauantai?

kuva ElinaPK

Ladataan...
Sataman valot

Rakas ystäväni täytti 30 vuotta. En halunnut antaa hänelle lahjaksi mitään tavaraa, koska usein 30-vuotiailla sitä on jo niin paljon, että osa on jo ehditty laittamaan kiertookin. Kirjat ovat hyviä lahjoja ja meillä on ystäväni kanssa juuri sopivan verran erilainen kirjamaku, joten kirjalahjat usein osuvat hyvin avaten uusia lukuelämyksiä. Silti halusin antaa jotain vielä erilaisempaa - täyttäisihän hän kolmekymmentä. Päätin antaa lahjan paria tulevaa reissua varten, jotka meillä on edessä tulevan kevään ja kesän aikana. Niinpä suunnittelin tekstin ja lähetin sen siskolleni, joka on todella taitava visualisti olipa kyse sitten graafisen ilmeen suunnittelusta tai sisustamisesta. Annalta tuli pian sähköpostia, joka sai minut huokaisemaan ihastuksesta. Ystäväni sai siis lahjaksi kortin, jonka toisella puolella oli varsinainen onnitteluteksti ja toisella puolella nämä kuvassa näkyvät kupongit. Olin kirjoittanut korttiin, että ystävyydessä parasta on yhdessä vietetty aika ja yhteiset kokemukset. Ystäväni piti lahjasta ja sen ajatuksesta todella paljon, mikä teki minut hyvin onnelliseksi. Ihania juttuja siis tänä vuonna edessä!

 

 

  

 

kuva ElinaPK

Ladataan...
Sataman valot

... ja kerron, mitä tänne kuuluu. Töitä. Valtavasti töitä ja uuden oppimista. Samaan aikaan todella innostavaa ja niin energiaa vievää, että arjen lisäksi ei elämään kaipaa juuri nyt oikeastaan mitään muuta. Eilen illalla kiitin miestäni kuluneesta viikonlopusta ja hän katsoi minua huvittuneena ja sanoi, ettei nyt moisesta tarvitse kiittää. Meidän kalenterimme tuppaa täyttymään niin herkästi ja osittain juuri siksi, kun koko lähi- ja ystäväpiiri on levällään ympäri Suomea. Jos vaikka lauantaina on Etelä-Savossa miehen lapsuusmaisemissa jokin tapahtuma, johon haluamme osallistua, se tarkoittaa käytännössä sitä, että olemme reissussa perjantaista sunnuntaihin. Tulevana viikonloppuna alkaa tykitys, joka kestää monta viikonloppua lukuun ottamatta yhtä leppoisaa, kun väkeä tuleekin vaihteeksi meille päin. Eniten odotan, että päästäisiin kolmen viikon päähän, sillä silloin olisi kaksi isoa työjuttuja ohitse, jotka nyt stressaavat minua jonkin verran. Toinen niistä etenkin, koska olen niin keltanokka kyseisen asian kohdalla, mutta olen ottanut sen linjan, että haluan oppia kuvion kunnolla ja siksi kysyn ennemmin suoraan ne tyhmiltä ja itsestäänselviltäkin kuulostavat kysymykset kuin yritän vain mennä virran mukana käsittämättä kunnolla mitä pitää tehdä ja miten. Silti ei haittaisi, vaikka nämä muutama viikkoa hujahtaisi hetkessä.

Kulunut viikonloppu oli niin ihana, että sunnuntaina oli melkein haikea olo, vaikka töihin oli tosi kiva palatakin taas. Ei ollut mitään ohjelmaa ja siis aikaa kaikelle sellaiselle hitaalle, kotoisalle ja rennolle. Perjantai-iltana teimme ruokaa raclette-grillillä. Lauantaina lähdin aamupäivästä salille spinning-tunnille ja sen jälkeen saunaan. Sitten meillä oli miehen kanssa treffit kaupungilla ja lunastimme uuden vuoden lupauksia ostamalla sukset. Kävimme syömässä thaimaalaisessa ravintolassa ja illalla menimme ystävien luokse kylään. Sunnuntaina ulkoilin koiran kanssa, kun kerrankin päivänvaloa riitti ja pääsimme lumisille metsäpoluille. Illalla kävimme ennen saunaa testaamassa uudet sukset. Tuntui ihanalta jo se, että pitkästä aikaa emme istu perjantai- ja sunnuntai-iltaa autossa, vaan olemme kotona. Tai hiihtämässä.

Tämä kevät tulee olemaan melkoisen hektinen. Silti hieman reilun kahden kuukauden päästä suuntaamme Leville. Nyt joku voisi kysyä, että no miksi te itse täytätte kalenteria, jos se kerran täyttyy muutenkin. Mutta pohjoisen reissu tarkoittaa juuri päättyneen viikonlopun tunnelmaa pidennettynä. Ulkoilua, hyvää ruokaa, rentoa tunnelmaa ja kiireetöntä yhdessäoloa sekä plussana tietenkin luonnon rauha ja kauniit talvimaisemat. Ne ovat meille asioita, joihin kannattaa panostaa ja raivata kalenterista yksi viikko, jonka kohdalla ei lue mitään muuta kuin "loma".

Pages