Laatuaikaa vai laiskottelua?

Jossakin vaiheessa oli hirmuinen vouhotus laatuajasta. Pitäisi tehdä sitä ja tätä ja tuota, että varmasti käyttäisi ajan tehokkaasti ja laadukkaasti (minulle jäi silloinkin epäselväksi, miksi tehokkuus olisi jotenkin laadun tae). 

Minulle laatuaika voi olla sitä, että saan rauhassa maata koko lauantain sohvalla kissoja rapsutellen, vaikka tiskit on tiskaamatta ja imuroidakin pitäisi. Tiedän ihmisiä, joiden mielestä kyseessä on pelkkä laiskottelu. 

Välillä otan itselleni laatuaikaa katsomalla putkeen vaikka koko tuotantokauden jotakin sarjaa, mihin olen sillä hetkellä uppoutunut. "Laiskottelua", sanovat toiset. "Ulkonakin paistaa aurinko, joten kyllä sitä ainakin kävelyllä pitäisi käydä" (mieluiten hiihtää vähintään 20km).

Ja tiedättekö mikä on ihan parasta? Istua koko ilta tietokone sylissä ja selata kaikenmaailman tyhmiä, hassuja ja mielenkiintoisia nettisivuja syöden jotain hyvää samalla. StumbleUpon ja TED, ah rakkaani. (Tässä vaiheessa kovimmat laatuajan puolestapuhujat varmaan pyörtyvät jo.)

Kuka määrittää laatuajan, jos en minä itse? Miksi silti välillä voi tulla tunne, etten kehtaa tunnustaa istuneeni vain koko iltaa koneella, vaikka sillä hetkellä se oli minulle sitä parasta laatuaikaa? 

Mutta mikä on sinulle laatuaikaa? Mikä saa sinut onnelliseksi, ja tuntuuko sinusta koskaan siltä, ettet kehtaisi kertoa siitä muille?

Kommentit

Se on sellasta.

Lauantaiaamut. Ei kiirettä mihinkään, saa rauhassa keittää paljon kahvia, väsätä hyvää (no, ainakin arkiaamuja parempaa) aamupalaa ja kuunnella musaa.

Myös laiskat arki-illat uunipitsan ja imgurin ääressä toimivat. :)

lörsson: eli tehokasta rentoutumista siullakin taitaa olla tuo laatuaika =)

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Se mikä tuntuu sillä hetkellä hyvältä parhaalta. Olen onnistunut jossain määrin kitkemään itsestäni "olisi kiva tehdä sitä ja sitä". Jos ne olisi oikeasti kiinnostavia ja kivoja juttuja niin mä olisin jo tehnyt ne. Vaan eivätpä ole kovin tärkeitä, kun ovat vieläkin tekemättä.

Vieras Mies: No niinpä. Itsellä on vielä jonkin verran tuota "olisi kiva tehdä sitä ja sitä", mutta jos se sohvalla kölliminen vie pitemmän korren, niin mitäpä sitä suotta murehtimaan. 

Luminosa

Laatuaikahan on just sitä, että ei tartte tehdä mitään! :)

Luminosa: Juurikin näin :D Osa kavereistani on hyvinkin aktiivisia, ja tiedän heidän nauttivan siitä. Mutta se, että joku sanoo, ettei vain osaa olla aloillaan, on minusta jo vähän huolestuttavaa. Miksi nämä ihmiset eivät osaa rauhoittua? Mitä he oikein pakenevat koko ajan touhottamisella? 

Tämmöinen sivuhuomio tähän väliin =)

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Mä en osaa olla paikoillani montaa päivää putkeen. En kyllä jaksa olla koko ajan menossakaan. Parhaita viikonloppuja ovat olleet ne, kun on saanut tuulettua harrastuksissa ja illalla möllöttänyt hyvässä seurassa tekemättä mitään maailmaa kehittävää.

No juu, kyllähän siinä päässä alkaa jo napsumaan ja seinät kaatumaan itselläkin päälle, jos monta päivää vain sohvalla makaa =)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.