TV-mainokset ja niiden vaikutus verenpaineeseen

Olen jo pitempään ihmetellyt sitä, että miksi ihmeessä niin monet mainokset ovat aivan kauheaa kuraa? Danonen mainoksiin asti en tässä jutussa edes mene, koska niitä ajatellessani verenpaineeni pomppaa samantien. 

Eilen elokuvan mainostauolla sain nauttia taas huimaavan laadukkaasta mainoksesta. Kyseisen pläjäyksen sanoma oli: "Kunpa elämä aukeaisi aina yhtä helposti kuin uusi Lambi-pakkaus." Ihan oikeasti. Mikä vessa-psykologi tuonkin lauseen on kehittänyt? "Istuinpa siinä kakkosella, ja elämä vähän otti päähän, kun ei siitä miehestäkään ota mitään selvää, mutta onneksi sentään sain vessapaperipakkauksen ihanan helposti auki!" Häpihäpi ja kaikki oli taas niin kivaa.

Toinen viime aikojen suosikki on eräs vessanpuhdistusaine, jonka nimeä en kyllä edes muista, joten voidaan tässä samalla huuhtoa vessanpytystä alas väittämä "ärsyttävät mainokset toimivat, koska ne jäävät päähän". Kyseinen mainoshan alkaa lausahduksella "Kaikki arvostelevat vessaasi salaisesti" (tai ainakin jotain sinne päin). Joo, itselläni ainakin on aina tapana nuuskia kavereiden vessat ja niiden siisteystaso, ja tottakai määrittää vielä ihmisen arvo sen mukaan.

Ja ei, Lambiakaan en kyllä osta enää tuon mainoksen jälkeen. Ehkä taas sitten, jos se söpö karitsa palaa kirmailemaan ympäri niittyjä ja juomaan koko lammen tyhjäksi (se oli sentään söpö, vaikka ei nekään mainokset nyt mitään Oscarin arvoisia suorituksia olleet...).

Mitkäs ovat teidän inhokkimainoksianne, vai onko semmoisia ollenkaan?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mia Nuutilan tähdittämät uudet Activia-mainokset. Voi luoja, sen naisen ulosanti vaan ärsyttää mua aivan suunnattomasti. Aina mainoksen tullessa ruutuun on pakko laittaa äänet pois tv:stä ja silmät kiinni.

Vierailija, tiedän tunteen :D En oikeasti ole nähnyt yhtäkään Danonen tuotteisiin liittyvää mainosta, mikä ei olis nostattanut verenpainetta. Ja ne Mian tähdittämät ei kyllä ainakaan menneet parempaan suuntaan...

tiiti
ite puin

Sama inhokki, laajempi skaala. Eli ihan tasan ja kootusti kaikki mainokset, joissa naiset (tai, luoja varjele, lapset) kokoontuvat yhteen keskustelemaan ruuansulatuksen tai aineenvaihdunnan ongelmistaan, ja siitä, kuinka ne estävät heitä poistumasta kotoa. Onneksi on maagiset jogurtit, ihmepiimät ja supermaidot! Grrrr.

tiiti: Juurikin näin =D Mitenkähän sitä ennen on selvitty ilman noita ihmetuotteita? Pierrä rupsuteltu vaan koko ajan? Kun kai nyt jokaisella on mahassa se pönötys ja turvotus, ja mitä kaikkia vaivoja niissä mainoksissa luetellaankaan, jos ei noita "ihanuuksia" syö?

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuuli Matinsalon superteennäinen artikulointi... Huhhuh.

Jotenkin vaikuttaisi siltä, että en oo todellakaan yksin Danone-angstini kanssa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Valion maitomainos (?), jossa kaksi naista keskustelee sohvalla ja samalla muka hauskasti energinen perhe tekee mitä hassun hauskimpia asioita maidon voimalla. Mummo nostaa kahvakuulaa ja muita kliseitä. Näitä ihmeitä tämä toinen sohvalla oleva nainen pällistelee teennäisen ilmeen kera...

kolme3
Arctic Avium

Mie en yksinkertasesti tykkää mainoksista ollenkaan ja siksi käännänki kanavan AINA toiselle  kun mainokset alkaa. Ja ne mainokset mitkä joskus vahingossa nään niin on kauheeta katteltavaa, etenki kaikki noi "ihme jugurtit", huoh.

Vieras Mies (Ei varmistettu)

"Mua ei paskata niin mä syön jugurttia" mainoksissa nyppii juuri se, että itseaiheutettuja ongelmia lääkitään toisella tuotteella sen sijaan kuin korjattaisiin itse ongelma (mikä on yleensä paska ruokavalio). Itse asiassa aina, kun myydään jotain tuotetta paikkaamaan typeryyttä, niin verenpaine nousee.

Ovatko suomalaiset niin typeriä ettei meille kannata tehdä fiksuja mainoksia vai iskeekö tällainen skeida meihin liian hyvin?  

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Tiitin kuvasta tuli mieleen eräs hassu mainos. 

tiiti
ite puin

Mää taidan vähän tykätä tuosta mainospandasta <3

Tuo pandahan oli ihan loistava =D

"Ovatko suomalaiset niin typeriä ettei meille kannata tehdä fiksuja mainoksia vai iskeekö tällainen skeida meihin liian hyvin? " Tuota on tullut pohdittua.

Onneksi välillä taas tulee ihan helmiä mainoksia, kuten volkkarin The Force. Oottekos muuten nähneet sen jatko-osan:

&feature=relmfu

Yks tuommonen koiruli miulle, kiitos <3

Romy

Taffelin "Hölläillään". Voi rrrrrrrraivo! Tekisi mieli alkaa tunkea sohvatyynyjä syvälle korvakäytäviin jos vahingossa erehtyy kuulemaan tuon mainosrenkutuksen..

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Grandiosan mainoksessa vedettiin sähkö normaaliin sähköhellaan perus jatkojohdolla. Muuten hyvä, mutta sähköhellat tarvitsevat kolmivaihevirtaa. 

Romy: Auts, tuon oon varmaan koittanut aktiivisesti työntää mielestäni pois, niin hirveältä se laulu siinä kuulostaa :D

Vieras Mies: Asiavirheet mainoksissa onkin sitten jo asia erikseen, tosin enemmän ne häiritsee leffoja katsottaessa...muutama kaveri onkin todennut etteivät miun kanssa aio katsoa enää varsinkaan Bondeja, semmoista kommenttiraitaa lähtee tään tytön suusta etenkin klaffivirheiden takia 0=)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaikki Discovery Channelilta tulevat mainokset. Ovat siis pääasiassa nettikasinoiden ja/tai Discoveryn omien ohjelmien mainoksia. Joka julmetun katkolla täsmälleen samat mainokset, onneksi kuitenkin n. parin viikon kierrolla. Muutama elinvuosi varmaan jo lähteny niiden ansiosta.

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Mun kanssa ei voi katsoa lainkaan leffoja muualla kuin teatterissa.

nansk

Ihmejugurtit, tuo Taffelin uusi idiotismi, ne samperin laama-mainokset (niistä ensimmäinen ehkä oli hauska - kun päästiin Laamanaattoriin niin peli oli menetetty), äärettömän huonosti dubatut mm. shampoomainokset. Voi. Hyvä. Jumala. Ihanko totta, uppoaako tällainen schaiba ihmisiin ihan oikeasti ja miten täällä ei tehdä yhtä hyviä mainoksia kuin tuo Volkkarin koiramainos? Sehän oli ihan loistava! Samoin kuin se, pikkuinen Darth Vader.

Jos mainostetaan, niin tehtäisiin se nyt edes kunnolla. Kukaan ei usko niitä Activian tai Danonen "näillä meidän perhe voi hyvin" -yrityksiä. Haloo?

Vierailija: Itse en kyseisiä kanavia ole katsonut, paitsi kerran kaverin luona, ja jo sen parin tunnin aikana itselläkin meni hermo niihin mainoksiin...why, oh why?

Vieras Mies: Tuleeko siultakin kommenttiraitaa, vai mikskäs?

nansk: Niiiiiiiiiinpä. Monesti on valitettavasti tullut vielä kiroiltua, että "tekisin itekii paremman, ärrinmurrin". Pitäisikös tässä perustaa oma Lilyn bloggaajien mainostoimisto? Laatu olisi hyvin taattua =D

 

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Tulee kommenttiraitaa ja välillä hieman liikaakin. Etenkin ihmissuhdekohdissa löytyy aina jotain mukamas hauskaa sanottavaa tai poliittisesti epäkorrektia (se ketä kohtaan riippuu tilanteesta). 

Piritta Porthan (Ei varmistettu)

Terveiset siis Danonino-mainoksen kuvauksista :)

 

http://www.lily.fi/juttu/nayttelemassa-danonino-mainoksessa

Voi Piritta =D Mutta hei, pointsit siulle, olit tuossa mainoksessa asia, joka ei ärsyttänyt! Valitettavasti kokonaisuus kuitenkin onnistuu verenpainetta nostamaan =) 

Ja toivottavasti et ottanut itseesi näistä kommenteista, harvemminhan se on näyttelijän "vika", kuinka hänet ohjataan esiintymään (ellei sitten ole hyvin tunnettu julkkis, joka palkataan olemaan mainoksessa ns. oma super-hyper-iloinen itsensä, jolloin kritiikki kohdistuu suoremmin persoonaan) =)

hanska
Heppatic

vieras mies: kyllä se hella toimii vähemmilläkin vaiheilla kuin kolmivaiheella, ei vaan tarvi yrittää käyttää monta levyä tai hellaa yhtä aikaa.  esim. tuolla pyöritetään ihan kokkausblogia ilman kolmivaihesähköä koko talossa http://kaapiolinna.blogspot.com/

jos ihan aiheesta vielä niin mua risoo ihan suunnattomasti se kun mainoksissa on aina PUHEVIKAISIA LAPSIA. valtaosa lapsista oppii äidinkielensä äänteet ihan hyvin ja melkosen nopsaan, terveisiä vaan fonetiikan eli puheen tutkimuksen oppiaineesta... mä en kestä sitä kun ne on muka niin söpöjä kun ne yrittää mongertaa jotain käsittämätöntä. eikö valtaosaan väestöstä vetoaisi enemmän semmonen lapsi joka puhuu niinkuin keskiverto lapsi? puheviat ei oo ihan niin yleisiä kuin mitä mainoksista voisi päätellä. eikä sitten millään pahalla puhevikoja kohtaan, mutta mä en vaan käsitä tota juttua.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.