Pad Thai

Shake before use

Pad Thai eli thaimaalaisten pyttipannu on oma thaikkuruokasuosikkini, ja sen vuoksi olen äärimmäisen vaativa tämän annoksen makujen suhteen.  Tästä ruokalajista on yhtä monta versiota kuin on kokkiakin, ja siksi olen ikionnellinen, että sain käsiini juuri tämän reseptin.

Tämä omatekemä Pad Thai oli viiden kuukauden Thaimaan-visiitillä se paras. Huomasin, että Lilyssä on jo yksi Pad Thai -resepti, mutta tämä on aavistuksen erilainen.

Pad Thai (yhdelle)

50 g kapeaa riisinuudelia
50 g maustamatonta kanaa
20 g tofua
10 g kevätsipulia
30 g mung-pavun ituja
2 valkosipulin kynttä
1 kananmuna
1 rkl öljyä
1,5 rkl osterikastiketta
0,5 rkl kalakastiketta
1 tl tamarind-tahnaa
1 tl sokeria
vettä

Viipaloi valkosipuli ohuiksi siivuiksi, ja kuullota öljyssä kuumalla wokkipannulla. Lisää tofu, ja ruskista. Lisää pieniksi suikaleiksi leikattu kana, ja paista kypsäksi. Siirrä valkosipuli, kana ja tofu sivuun. Lisää pannulle vettä ja nuudelit, keitä kunnes nuudelit ovat kypsiä. Veden määrä riippuu täysin nuudelien keittoajasta. Omat nuudelini kypsyvät 2-3 minuutissa, jolloin vettä tarvitaan 2 dl. Sekoita osterikastike, kalakastike, tamarind-tahna ja sokeri. Lisää seos kypsien nuudelien joukkoon, ja siirrä nuudelit sivuun. Lisää pannulle kananmuna. Anna kananmunan hyytyä hetken, ja sekoita nuudelien, kanan ja tofun joukkoon. Lisää 3 cm pätkiksi leikatut kevätsipulit ja idut ja anna paistua vielä pari minuuttia. Tarjoa limen, chilirouheen ja maapähkinärouheen kera.

Termi "siirrä sivuun" tarkoittaa, että kyseiset raaka-aineet on tarkoitus työntää wokkipannun reunalle. Oma valurautapannuni on sen verran karhea, että homma onnistuu, mutta esim. teflon-pannun reuna lienee liian liukas. Silloin kannattaa siirtää raaka-aineet lautaselle odottamaan.

Resepti on peräisin Chiang Maissa asuvalta Gaelta, joka pitää Thai Cottage -nimistä kokkikoulua. Mikäli Pohjois-Thaimaan visiitti on suunnitteilla, suosittelen lämpimästi Gaen oppeja.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.