Vapiano, vihdoin Suomessa!

Shake before use

Kuva: Lainattu.

Kävin eilen testaamassa Suomeen rantautuneen Vapianon. Ihan todella passeli paikka. Terassin sijainti on mitä loistavin, ja pastan saa lautaselle muutamassa minuutissa, vieläpä kohtuuhintaan.

Maailmalla tuttu ravintolakonsepti Vapiano vietti avajaisiaan torstaina Helsingin Mikonkadulla. Kävin syömässä Vapianossa eilen, ja ravintola lunasti heti paikkansa mun suosikkimestojen listalla.

Ovella jokaiselle asiakkaalle annettiin kortti, jolla ruoat ja juomat oli tarkoitus "maksaa" eri tiskeillä. Sen jälkeen ruoka haettiin suoraan kokilta, joka valmisti pastan asiakkaan silmien edessä. Viereisessä kopissa sitä kyseistä pastaa askarreltiin käsin. Ruoan sai muutamassa minuutissa.

Vaikka annokset valmistetaan nopeasti, ruoan taso on silti todella hyvä. Scampipastan ravut olivat ihanan meheviä, kastike maukasta ja pasta sopivan kypsää. Scampipasta kuului listan kalleimpiin annoksiin, mutta ei ollut hinnalla pilattu (11 e). Tiramisu (4,90 e) oli myös todella hyvää, samoin ravintolan halvin proseccopullo (24 e). Suosittelen!

Ainoa miinus tulee siitä, että kokki meinasi vähän unohdella, mitä mihinkin pastaan tulee. Lisäksi maksukortin 50 euron limitti ei ihan riitä, jos terassilla istuskelee koko päivän ruokailun päätteeksi.

Kommentit

MArsu!! (Ei varmistettu)

niin tästä oli puhetta sillon tintinkin kanssa.mäkin huomasin et facebook-ryhmänkin oli tää pulju perustanu (siis suomeksikin). pitäs kyl mennä joskus...

Anna
Ai niin!

"Ovella jokaiselle asiakkaalle annettiin kortti, jolla ruoat ja juomat oli tarkoitus "maksaa" eri tiskeillä. --  Lisäksi maksukortin 50 euron limitti ei ihan riitä, jos terassilla istuskelee koko päivän ruokailun päätteeksi."

Neiti ei nyt ihan tajuu. Siis voiko sillä yhellä kortilla ostaa "vain" 50 euron edestä ruokaa ja juomaa?

Pitääkin käydä testaamassa. Heti palkkapäivän jälkeen ;)

Shake before use

Nyt tulee vastaus vähän myöhässä, mutta neiti ymmärsi ihan oikein. Kortilla oli mahdollisuus ostaa (ainakin avajaispäivänä) vain 50 euron edestä ruokaa ja juomaa. Sen jälkeen kortin saldo piti käydä maksamassa kassalla, jolloin limitti nollaantui ja ostostelua oli mahdollista jatkaa.

Kiva kuulla että paikka toimii! Kävin itse testaamassa sen viime viikolla, ja jouduimme jonottamaan pahimpaan lounasaikaan puoli tuntia ruokia! Tai siis edes sitä, että pääsisimme tilaamaan... Mutta pitänee antaa paikalle toinenkin mahdollisuus :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.