Keltaiset tattaririeskat

Siljan Reseptivihko

 

Pääsiäisen kunniaksi (ja kurnivan vatsan taltuttamiseksi..) leivoin tänään keltaisia tattaririeskoja, jotka käyvät myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Rieskat tosin sisältävät kaurahiutaleita, joita kaikki keliaakikot eivät voi käyttää, mutta ne voi hyvin korvata vaikkapa tattarihiutaleilla. Rieskat muistuttavat himppasen aiemmin postaamiani riisipyörösiä, mutta ovat vielä nopeampia ja vaivattomampia tehdä. Maku on oikein mainio, varsinkin kun päälle sipaisee reilusti aitoa voita ;) Ravintoarvoltaan melkoisia hiilaripommeja nämä ovat, eli jos haluat täysipainoisemman aterian, niin keitä kylkeen vaikka pari kananmunaa. 

 

Keltaiset tattaririeskat (n.12 kpl):

6-8 keitettyä porkkanaa

4 dl tattarijauhoja

1 dl kaurahiutaleita (tai tattarihiutaleita)

2 luomumunaa

1-2 tl suolaa

n. 1/2 dl oliiviöljyä

Koristeeksi:

kurpitsansiemeniä

 

Soseuta keitetyt porkkanat sileäksi. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset. Sekoittele tasainen massa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Nostele kahdella ruokalusikalla taikinasta pieniä kekoja leivinpaperin päälle ja levitä ne pyöreänmuotoisiksi rieskoiksi. Ripottele rieskojen päälle kurpitsansiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan.

 

 

 

 

Share

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Tää kuulostaa jopa sellaselta gluteenittomalta leivältä josta mäkin saattaisin tykätä. :D

Siljuska
Siljan Reseptivihko

Nämä on todella herkullisia, kantsii kokeilla! ;)

Suvi K.
Sisunainen

Oho, olin unohtanut jo koko jutun ennen kun näin ton sun perunarieskojen ohjeen. :D Tein eilen näitä mutta niin että kaikki vilja oli kauraa ja hyviä (mutta tosi rumia :D) tuli! Varmaan ulkonäkö ois ollut parempi jos porkkanat ois vetäny tehosekoittimessa tms sileeks eikä vaan muussannut muussinuijalla.

Siljuska
Siljan Reseptivihko

:D Noh, makuhan se on pääasia! Hyvä idea muuten toi kaura, vähän vaihtelua makuun. Pitääkin kokeilla! :)

 

Kommentoi