Myskikurpitsakeitto

Siljan Reseptivihko

 

Huhheijaa. Takana suhteellisen tiivistahtinen viikonloppu. Voi melkein sanoa, että minuuttiaikataululla mentiin :) Mukaan mahtui kohtalaisen mittava ikkunanpesusavotta, verhotankojen kiinnitystä, seinien porausta, taulujen ripustusta, treenailua, kokkailua jne jne. Ruoanlaiton osalta tällä kertaa kokeiluun meni myskikurpitsakeitto, koska em. ainesosa sattui kaupassa käteen tarttumaan. Ohje on haalittu täältä, mutta jonkin verran tuunailin sitä (ja tuplasin määrän). Ohje sisältää kermaa, mutta sen voi halutessaan korvata kookosmaidolla tai -kermalla. Keitto toimi alkuruokana varsin erinomaisesti. Maku muistutti paljolti bataattia.

 

Myskikurpitsakeitto 

2 myskikurpitsaa

2 iso perunaa

2 sipulia

2-3 valkosipulinkynttä

1 litra vettä

suolaa ja mustapippuria

2 purkkia (4 dl) kermaa (itse käytin juustonmakuista)

 

Annoksen päälle:

nokare turkkilaista jogurttia

kurpitsansiemeniä

ripaus mustapippuria

 

Halkaise kurpitsat ja poista siemenet lusikalla. Siemenet kannattaa ehdottomasti säilyttää, ja vaikka paahtaa pannulla öljyssä. Loistavanmakuisia! Asettele kurpitsanpuolikkaat pellille leivinpaperin päälle halkaistu puoli alaspäin. Pistele kuoreen haarukalla reikiä ja lorauta päälle oliiviöljyä. Paahda kurpitsoja uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Kaavi pehmeä sisus kulhoon, kun kurpitsat ovat hiukan jäähtyneet.

 

Paloittele perunat ja sipulit sekä hienonna valkosipuli. Kuullota niitä hetken ajan kattilan pohjalla oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kurpitsa ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat pehmenneet (n. 20 min). Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi, mahdollisimman sileäksi soseeksi. Lorauta kerma sekaan ja sekoita.  Tarkista maku. Tarjoa vaikka turkkilaisen jogurtin, kurpitsansiementen ja jonkun muun herkun kera :)

 

 

Share

Kommentit

Eeru
Packing peanuts

Ne siemet kannattaa todellakin säästää ja paistaa pannulla. Ovat niiiin hyviä ja tuovat kivaa suuntuntumaa keiton päälle ripoteltuina.

Olen tehnyt samaa soppaa, mutta ilman perunaa ja valkosipulia. Koin helpommaksi kuoria ja kuutioida kurpitsan ennen uunissa paistamista. Tällöin ei tarvitse odotella kurpitsan jäähtymistä jotta sitä voisi kaapia vaan voi kipata paistuneet kuutiot keittokattilaan.

Siljuska
Siljan Reseptivihko

Tosi hyvä vinkki tuo kuoriminen ja kuutiointi, kiitoksia! :)

Kommentoi