Uuniperunaa savulohitäytteellä ja suklaamoussea

Siljan Reseptivihko

 

Itsenäisyyspäivän lounaaksi tein ei-niin-terveellisiä tällaisia ruokia: uuniperunaa savulohitäytteellä, lisukkeena vihersalaattia ja jälkkäriksi suklaamoussea. Ruoat olivat oikein onnistuneita ja varsinkin jälkkäri oli mielettömän herkullista, ihanan pehmeää. 

 

Uuniperunat:

4 Rosamunda-perunaa (itse laitoin varmuuden vuoksi 8, koska poikaystäväni on suhteellisen isoruokainen.. ;)

Pese perunat ja kääri ne yksitellen folioon. Paista uunissa 225 asteessa noin tunnin verran. Itse taisin pitää niitä uunissa jopa 1h ja 15 min, kunnes ne olivat riittävän pehmeitä.

 

Savulohitäyte:

400g lämminsavulohta

2 prk kermaviiliä

1 rkl omenaviinietikkaa

1 punasipuli

1/2 raejuustoa

tilliä

Silppua punasipuli ja tilli. Sekoita ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.

 

Suklaamousse:

170g tummaa suklaata

2 kananmunaa

2 dl kuohukermaa

sokeria

Sulata suklaa vesihauteessa. Erottele kananmunan valkuaset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset jäähtyneen suklaan joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita suklaaseokseen. Vaahdota lopuksi kerma ja sekoita varovaisesti joukkoon. Kaada annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin. Ripottele pinnalle koristeeksi kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

 

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille! :)

Share

Kommentoi