Ladataan...
Siljan Reseptivihko

 

 

Eilispäivänä kipaisin (lue: poikaystävä kipaisi) lähipostista hakemassa Hanna Skytän uusimman Fuel Food -kirjan. Pikaisen vilkaisun perusteella vaikutti oikein onnistuneelta hankinnalta. Kirjan siivittämänä rohkenin tänään kokeilla leipomistaitojani proteiinileivän parissa. Johtolankaa ohjeelle sain em. kirjasta, mutta pääosin tein taikinan omasta päästäni. Maku ei ollut ollenkaan hullumpi! Lisäksi uunissa paistui kaalilaatikko x 2, joista riittänee herkuteltavaa useammallekin päivälle. 

 

Porkkana-proteiinileipä (1 kpl):

2 1/2 dl mantelijauhoja

6 rkl maustamatonta proteiinijauhetta

2 rkl kookosjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl merisuolaa (enemmän tai vähemmän oman maun mukaan)

2 isoa porkkanaa

2 isoa rkl kookosöljyä

2 rkl pellavansiemenrouhetta

2 rkl auringonkukansiemeniä

2 rkl seesaminsiemeniä

3 luomu munaa

 

Raasta porkkanat raasteeksi. Sekoita raaste kuivien aineiden kanssa kulhossa. Lisää joukkoon sula kookosöljy ja munat. Sekoita tasaiseksi massaksi. Voitele leipävuoka ja levitä taikina siihen. Tasoita pinta ja ripottele pinnalle vaikkapa seesaminsiemeniä. Paista uunissa 175 asteessa 20-30 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa alustalle. 

 

Kaalilaatikkoa kaksin kappalein

 

Share

Ladataan...
Siljan Reseptivihko

 

 

Paraikaa useista pihapiireistä löytyy pensaita, jotka suorastaan notkuvat muhkeita mustamarja-aronioita. Ikävä kyllä monien mielestä ne ovat niin kutsuttuja "roskamarjoja". Se on sääli, koska aavistuksen karvaan maun taustalla piilee ravinnepommi, jota ei kannattaisi jättää puskiin mätänemään. Kiitos jälleen kerran äidilleni, joka on kolunnut lähimaastoista pakastimet täyteen marjoja (ja luoja ties mitä muuta), sain häneltä eilen ison säkillisen marja-aronioita. Näin ollen testikeittiössäni syntyi tänään sitruunalla höystettyä marja-aroniakakkua. Sitruuna ja marja-aronia = aivan loistava kombo! Kakun koristeluna käytin myös edellä mainittua marjaa, mutta jos se on sellaisenaan mielestäsi liian tuhtia, niin voit hyvin käyttää mitä tahansa muuta tummaa marjaa, esim. mustikkaa, mustaherukkaa tai karhunvadelmaa.

 

Pohja:

1 dl liotettuja cashew-pähkinöitä

1 dl mantelirouhetta

2 dl rusinoita

tilkka vettä

ripaus laadukasta suolaa

 

Täyte:

3 dl marja-aroniaa

3 dl liotettuja cashew-pähkinöitä

1,5 dl kookosöljyä

1 tl vaniljauutetta

1 sitruunan kuori ja mehu

3 rkl agave-siirappia (tai hunajaa)

loraus mantelimaitoa

ripaus suolaa

 

Koristeluun:

marja-aroniaa (tai muita tummia marjoja)

palmusokeria

 

Pohjaa varten liota cashew-pähkinöitä ja rusinoita ainakin 5 tunnin ajan, mutta mieluiten yön yli. Jauha niitä tehosekoittimessa niin, että rakenne rikkoutuu. Lisää pieni määrä vettä joukkoon, jotta seos ei olisi liian jämäkkää. Sekoita käsin mantelirouhe joukkoon ja lisää ripaus suolaa, esim. puhdistamatonta merisuolaa. Painele pohjataikina irtopohjavuoan pohjalle voipaperin päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Sulata kookosöljy ja raasta sitruunan kuori. Lisää ne ja muut täytteen ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Lisää tarvittaessa mantelimaitoa, jos seos on liian tiivistä. Tarkista maku. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Jos on kova kiire saada kakku tarjolle, niin kakun voit myös laittaa pakastimeen noin tunniksi. Koristele lopuksi kokonaisilla marjoilla sekä ripauttele päälle palmusokeria.

 

 

 

Share

Ladataan...
Siljan Reseptivihko

 

Todella nopea ja herkullinen lounasruoka valmistui tänään käden käänteessä: Pestolohta ja uunijuureksia (ohje juureksiin löytyy täältä). Resepti on hyvin yksinkertainen, varsinkin jos käytät valmispestoa, kuten minä tällä kertaa. Jälkkäriksi leivoin marja-aroniakakkua, resepti tulossa kuvineen myöhemmin :)

 

Pestolohi:

1 iso lohifilee 

ripaus suolaa

sitruunamehua

n. 0,5 dl pestoa

auringonkukansiemeniä

 

Poista lohifileestä ruodot. Ripottele pinnalle kevyesti suolaa, varsinkin paksuimpiin kohtiin. Lorauta päälle sitruunamehua parin ruokarusikallisen verran. Levitä sitten pesto ja viimeistele pinta aurongonkukansiemenillä. Paista uunissa 175 asteessa noin puolisen tuntia.

 

 

Share

Pages