Aika lipuu hitaasti eteenpäin

7+2 näyttää Medhelp:n I'm Expecting-sovellus, jonka kalenteriin merkkailen päivittäin oireet sekä myöhemmin kunnolla painonseurantaa. Tällä hetkellä paino ei ole vielä noussut (normaalia sovelluksen mukaan tällä viikolla olisi 0-1 kg nousu, so no worries).

Käytin Medhelpin kuukautisseurantaa ennen tämän raskaussovelluksen kokeilua. :) Ilmainen ja itse ainakin tykkään (englanniksi, ainut huono puoli on ettei kilovalinta (ja metri tietysti) pysy tallennettuna asetuksissa vaan vaihtuu aina takaisin lbs:ään.).

Jokaiselta viikolta löytyy Mitä kehossani tapahtuu sekä mitä sikiölle tapahtuu -osiot. Löytyy myös ultraäänikuvia sikiöstä kultakin viikolta. Oireita on paljon (osa tietysti kuulostaa englanniksi ihan ufoilta, kunnes sanakirjan kanssa kävin niitä läpi..."Ai tuo tarkoittaa kohonnutta verenpainetta!") sekä omia muistiinpanoja voi lisätä sekä kaikki tapahtumat kuten ultraäänitutkimukset sekä muut hoidot voi merkata muistiin. Lisäksi eniten käyttämistäsi oireista viikottain sovellus näyttää kuinka iso prosentti naisia kokee samaa sillä viikolla. Esimerkiksi 60% raskaana olevista tällä viikolla on ilmoittanut kokevansa pahoinvointia.

Käytän siis Samsungin älypuhelinta eikä Googlestoresta löydy muita varteenotettavia sovelluksia tähän. En osaa käyttää paperia ja kynää, koska luultavammin hävittäisin paperit, silloin kun niitä tarvitsisin. Puhelin sentään kulkee mukana jatkuvasti.

___________________ __ __ __

Eksyimpäs aiheesta totaalisesti. Eli piti vain kertoa, että töistä päästyäni yleensä vain makaan sohvalla katsomassa telkkaria (enkä edes mitään hyviä ohjelmia Netflixistä vaan telkkarin omaa tarjontaa) koomassa. Pahoinvointi on lisääntynyt, töissä ollessa on ehkä paras olo ja tietysti nukkuessa. Liikkeellä ollessa ulkona yleensä tulee kuvottava olo ja joudun aina varautumaan muovipussilla, koska tänäkin aamuna töihin tullessa oksensin aamupalan. En tiedä johtuuko se autojen liikkeestä tai äänestä, mutta vilkas katu on pahin paikka ikinä pahoinvoivalle...

Empiirinen tutkimus oksentamisesta jatkuu:

Uusi havainto:

- Pureksi omena hienoksi ja pieniksi paloiksi ennen nielemistä, tällä tavoin ylös tullessa se ei aiheuta niin pahaa tukehtumista...

Vanhat havainnot:

- Juusto ei maistu hyvältä oksentaessa

- Jogurtit on helppo oksentaa ja maistuvat hyvältä ylös tullessakin

- Mahanesteiden oksentaminen ei kiinnosta, siksi syön aamulla sängyssä jogurttia, että edes jotain hyvänmakuista tulee, jos oksettaa...

- Tomaatti maistuu ainakin tuoreena hyvältä ylös tullessa

Kommentit

Sensei
Puuhevonen

Hyi. Jos et oo vielä käyny lukemassa Project Maman raskausviikkoja niin hauskuuta niillä itseäsi notta olo paranee. Ja muista lukea kommentit myös. Itse repeilin vedet silmissä...

En omista vaakaa, mutta ihan peilistä katsomalla olen todennut toistaiseksi laihtuneeni, koska en ole nyt kahteen viikkoon pystynyt syömään kunnolla. Tarkoitan siis esim. lämmintä ruokaa tai muutakaan kokonaista ateriaa. Syön lähinnä hapankorppuja ja hedelmäsoseita muutaman kerran päivässä, joten ei ihme, jos vähän laihtuu. Toukka ilmeisesti osaa kuitenkin pitää huolen itsestään, muuten alkaisin jo huolestua. Naureskelin vaan tuossa, kun pitää ensimmäistä neuvolaa varten täyttää se esitietolomake, että mitäköhän mä siihen painoon runoilen, kun en ole käynyt vaa'alla moneen vuoteen. "No mun paino on ehkä ollu jotain 53-58 kiloa" :) En ole edes tiennyt tuollaisten raskaudenseuraussivustojen olemassa olosta, mutta tällä hetkellä en ole kovin motivoitunut moista pitämään, kun ainoa sisältö olisi: "paha olo, kuolen" :) Joko teillä oli se varhaisultra muuten, miten meni?

Silkkitassu

Neiti takkutukka, Olivarhaisultra päivällä. Viikot täsmää ehkä päivän heitolla, mut sano et mennään sillä 7+2:lla. Sydän lyö. Kaikki kohtujutut kunnossa. Pikkuisella on pituutta 1 cm. Saatiin ultrakuva muistoksi ja äitiyskorttiin tuli ekat tiedot.
Miulla heittelee paino päivässä 52.3-53.2 välillä. Itsellä lämpimät ruuat auttaa pitämään nälkää, mut mielelläni syön hapankorppuja meetvurstilla ja kurkkuviipaleilla.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.