Äitien ja tyttärien raskausoireet - pystyykö raskausoireita ennustamaan?

Heräsin vartin yli kuusi ja lähdin siinä vähän ennen seitsemää tallustelemaan keskustan näytteenottokeskukselle, jossa minusta valutettiin verta normi labroihin ja annoin virtsanäytteen raskaustestiä varten. Huomiseksi lupailivat tuloksia. Varasin myös äitiysneuvolaan ajan. 11.2. on sitten se ensimmäinen käynti. Jännittävää ja tosi konkreettista... :)

Kello oli puoli kahdeksan kun pääsin sitten töihin (normaalisti työt alkavat yhdeksältä) ja aloitin päivän hommat. Pitkä päivähän siitä sit tuli kun yhdeksän tuntia vietin töissä. Ei tosin tuntunut siltä että mitään olisin saanut valmiiksi, kun ison tilinpäätöksen kanssa tuskailin koko päivän. 

Töistä päästyäni soitin äidille ja kyselin häneltä hänen raskausajoistaan. 

Minun kohdalla:

- 6 kk pahoinvointia ja oksentamista (ei kiva...). Olisi varmaankin päässyt tarkkailuun, jos olisi asiasta jollekin maininnut... Oli siis itse laihtunut raskausaikana kaiken oksentamisen takia...

Pikkuveljen kohdalla:

- Ei pahoinvointia, mutta isän "haju" oli etonut (:D)

Molemmissa raskauksissa äiti oli tuntenut ekat liikkeet suhteellisen ajoissa ja vatsakin oli tullut esille hyvissä ajoin. Vatsat olivat olleet eri muotoiset, mistä ainakin hoitajat olivat sukupuolta arvailleet ("Selvä poika/tyttövatsa... ") Tarkkoja viikkoja ei enää muistanut. Rinnat eivät juuri olleet kasvaneet, mitä nyt turvonneet vähän maidosta loppuaikana.

Imetys onnistui hyvin molempien kohdalla (ehkä liiankin kun maitoa oli vain tullut ja tullut, lisäksi olimme osanneet hyvin imuotteen), maidon määrää oli lääkäri kommentoinut johtuvan siitä ettei rinnoissa ollut rasvakudosta niin paljoa, mutta tilalla sitten oli paljon maitorauhasia. 

Raskausarpia ei ollut tullut juurikaan. 

Kyselin myös sitten vauva-ajastakin tarkemmin. Olimme olleet molemmat aika perusterveitä lapsia, mitä nyt perusrokot ja oliko yhdet korvatulehdukset. Pahemmilta sairastumisilta oltiin vältytty. Kiinteiden opettelua oltiin harjoiteltu neljän kuukauden iässä ensin peruna- ja porkkanasoseilla ja sitten myöhemmin mukaan tuli hedelmäsoseet ja sitten lihat. 

Minun vierottaminen rinnasta oli ollut vaikeaa, en kuulemma ollut lopettanut edes silloin kun äiti oli hieronut rintansa kalanmaksaöljyllä. :D Silti oli kelvannut. :D

Oletteko jutelleet äitinne kanssa hänen raskauksista ja siitä millaisia vauvoja olette olleet pienenä? Onko oma raskautenne ollut samanlainen kuin äitinne raskaus? Minusta on ihana kuulla vanhempieni tarinoita vauva-ajalta, kun eihän niistä ajoista itse muista mitään. Mietin kuitenkin millainen raskausaika minua odottaa ja halusin kysellä pystyykö oman äidin raskausoireista saamaan osviittaa omaan raskauteen?

(kuvat täältä)

Kommentit

M-M

Minä kuulemma olin vauvana aivan kauhea koliikkivauva. Isä ja äiti kantoi yöt sylissä vuoron perään. Toinen kun väsyi, jatkoi toinen. Sitten isä vielä meni töihin aamulla.
Odotin kauhulla tuleeko omasta samanlainen, mutta onneksi ei tullut. 
Raskausoireista en sinänsä muista kyselleeni, mutta äitillä ja kaikilla synnyttäneillä sisaruksilla on ollut tosi nopeat synnytykset. Eikä kenelläkään ollut supistuksiakaan, kuin vasta sinä päivänä kun vauva syntyi.
Itelläkään ei niitä supistuksia missään vaiheessa ollut, vasta sitten kun käynnistettiin synnytys. Mutta siihen nähden, että siskot ja äiti oli synnyttänyt reilusti alle 2 tuntia, niin mulla kestikin melkein 6 tuntia.
Ja nyt mulla ois pieni vauvakuume, kun kaikki tuntuu saavan niitä vauvoja taas :D

Silkkitassu

Voieii.. Lily ei kyllä ainakaan helpota vauvakuumeista.. :)

Muistelen äidin kertoneen aikaisemmin että oli yöllä mennyt synnytyslaitokselle (joskus puolen yön aikoihin) ja olin sitten aamulla syntynyt vihdoin maailmaan. Myöskin pikkuveljen synnytys oli kestänyt melkein puolille päivin, joten ei mitään hirveän nopeita synnytyksiä.

leaflet (Ei varmistettu)

Mulla on raskausajat ja synnytykset olleet suht samanlaisia kuin äidillänikin. Mutta mun siskolla ovat olleet niin raskaudet kuin synnytyksetkin suorastaan päinvastaisia. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.