Ei kuukautisia, ei positiivista testiä

En mielestäni stressaa ja yleensä kun jotain reissuja tai tapahtumia on tiedossa, kuukautiseni tulevat juuri sinä aamuna. No eivät ole tulleet nyt kahteen kuukauteen. Ensimmäisen kuukauden oletan johtuvat pillereiden syömisen lopettamisesta. Eli lokakuun alusta en ole Cerazettejä syönyt, mutta tietääkseni kolmessa viikossa kehon pitäisi alkaa toimia kuten ennen pillereiden syömistä. Kait.. No, marraskuun alusta rupesimme siis yrittämään raskautumista. Oletin tietäväni missä vaiheessa kiertoni on, mutta näköjään en tiedä. 

Viime keskiviikkoaamuna tein edellisen raskaustestin ja se näytti negatiiviista. Mielestäni kuukautisteni piti alkaa silloin, mutta niitä ei kuulu vieläkään vaikka elämme jo sunnuntaissa. Olen siis varmaankin laskenut kuukautiskiertoni ihan päin prinkkalaa.

Kysymys kuuluukin, jos kuukautisiani ei kuulu ja raskaustestit näyttävät ensi viikollakin negatiivista, pitäisikö minun mennä lääkäriin varmuuden vuoksi? 

Viime viikolla minulla oli kovia närästysvaivoja ja vatsaani koski ja oli hyvin tukala  olla monestikin rasituksen jälkeen. Keskiviikkona ne kuitenkin loppuivat ja oloni on ollut hyvä sen jälkeen. Olisi mukava tietää missä mennään...

 

Kommentit

Eerika
Bättre liv

Kannattaa mielestäni käydä gynellä varmuuden vuoksi. Itselläni tuli aikanaan pillereiden lopettamisen jälkeen kahdet menkat ja sitten ei tullutkaan enää puoleen vuoteen! Siinä vaiheessa tehtiin kolme raskaustestiä terveysasemalla ja näiden varmistusten jälkeen sain keltarauhashormonia, mikä käynnisti kuukautiset. Pillereiden lopettaminen siis voi aiheuttaa kaikenlaista, kannattaa ainakin soitella omalle gynelle tai vaikka kunnan perhesuunnitteluneuvolaan, osaavat varmastikin siellä kertoa lisää. Toivottavasti kyse on vain tästä ja kierto pian normalisoituu :)

Mamma
Mamman Sähkövatkain

KAnnattaa ottaa aika äkkiä yhteyttä lääkäriin. en halua pelotella, mutta kohdun ulkopuolinen raskaushan saattaa näyttää negatiivista tulosta?

 

Silkkitassu

Mamma ja Eerika: Nuo ovat käyneet mielessä tässä parin päivän aikana, varsinkin tuo kohdun ulkopuolinen raskaus. Taidan heti huomenna soitella ainakin tuonne perhesuunnitteluneuvolaan, et mitä suosittelevat tekemään. 

 

Eerika
Bättre liv

Olen käsittänyt, että kohdun ulkopuolisessa kivut olisivat aika kovia? Toivottavasti selviää ja kaikki on hyvin :)

orvokki

Kun itse lopetin pillerit niin ensimmäisen kuukautiset tulivat VUODEN jälkeen lopettamisesta. Jos hormonaalista ehkäisyä on käyttänyt pitkään saattaa oman kropan hormonitoiminnan käynnistymisessä mennä kauankin. Uskoisin siis, että ilmiö johtuu nimenomaan pillereiden lopettamisesta. Mutta totta kai on hyvä käydä tarkistamassa asia lääkärissä kun toiveena on raskaus :]

Silkkitassu

Minulla ei minipillereiden kanssa tullut säännöllisesti kuukautisia. Puolivuotta meni helposti ettei tullut minkäänlaista ja sitten saattoi tulla kahden viikon välein vähän aikaa. Kuukautiskipuja kyllä oli, joten tiesin missä vaiheessa mentiin. Välillä muuttuneen elämäntilanteen takia en syönyt pillereitä ja silloin tuli normaalisti kuukautiset, joten ajattelin et ne alkais normisti taas.. mut odotellaan, huomenna teen raskaustestin ja soitan sit perhesuunnitteluun..

Kristaliina
Puutalobaby

Minulta nuo juuri Cerazettet veivät kuukautiset kai (hih no toivottavasti) ikuisiksi ajoiksi pois - mutta hedelmällisyyttä silti todistettavasti ei :) Eli kuukautisia ei näkynyt eikä kuulunut, lapsi kyllä tuli :D

Eli ei varmastikaan mitään suurta huolta kuukautisten "kuulumattomuudesta", mutta gynelle ehkä soittaisin minäkin edes "ihan varalta vaan" -tyyliin...

Kohdunulkoinen raskaus näyttää positiivista raskaustestissä. Sillä alkio on ainoastaan kiinnittynyt väärään paikkaan, mutta erittää kuitenkin hyvin raskaushormoonia. Joskus KU tapauksilla äidillä saattaa hormoonit olla taivaissa. Eli hyvin näkyy testissä, yhtä hyvin kun myös alkion raapaisu eli alkanut raskaus joka irtoaa ja tulee itsestään ulos myöhästyneitten kuukautisten aikaan tai jopa päivänä milloin kuukautisten olisi pitänyt alkaa.

Kohdunulkoisessa on oireena usein kivuliaat kouristelut vatsassa, sekä pistelyä olkapäissä. Kohdunulkoinen voi myös itse lakata elämistään (kehitystään) ja joskus joudutaan ikävä kyllä toteamaan KU vasta revenneen munajohtimen perusteella. Älkää nyt kuitenkin pelotelko toista turhaan!

Jos olet kauan syönyt ehkäisyvalmisteita kehoon on saattanut jäädä hormoonijäämiä, tai elimistö ei enää itse tiedä ja muista miten normaali hormooniton kierto toimii. Tähän auttaa sisätutkimus gynekologilla ja keltarauhashormoonia. Ota yhteyttä lääkäriin maanantaina niin saat kiertosi kuntoon! Jos tarkoitus on lasta saada lähiaikoina.

Hyvä sääntö olisi jos aina väliajoin voisi pitää hetken taukoa hormooniehkäisystä, kahden, kolmen tai neljän hormoonivuoden jälkeen. Keholle riittää vallan mainiosti 2kk hormoonitontakin aikaa. Sen verran ettei kroppa unohda vuosien saatossa miten toimia. Tsemppiä!

Silkkitassu

Kuusi vuotta tuli syötyä Mutta pidin yli kahden kuukauden taukoja pari kertaa sinä aikana. Kiitoksia tiedoista, helpottavat hermoilua! 

Miksi muuten pistelee olkapäissä jos on kohdunulkopuolinen raskaus? En ymmärrä. 

Se saattaa oireilla niin, mutta usein oireena on positiivinen raskaustesti ja kovat vatsakivut. Eikä KU aina tarkoita että menettäisi automaattisesti munajohtimen. Leikkaustapoja on monia ja harvoin joudutaan poistamaan johdin kokonaan. Tähän puuttuu lääkäri joka arvioi tilanteen vakavuuden ja naisen ikä. Nuorelle yritetään munajohdin säästää keinolla millä hyvänsä.

Ja yhdelläkin pärjää vallan mainiosti, eikä lapsettomuutta tarvitse pelätä :) Muistakaa toki että normaali alavatsan nippailu kuuluu raskauteen, mutta kovat kivut eivät! 

Olet perusterve nuori nainen, joten uskon että kyseessä on täysin hormooniperäinen ongelma. Lääkäri kirjoittaa sinulle hormoonia jolla saat kiertosi kuntoon. Ja voitte keskittyä oleennaiseen! 

Silkkitassu

Ajattelen positiivisesti. Kiitos!

Shawna (Ei varmistettu)

Täällä toinen cerazetten syöjä. Oon välillä pitänyt pilleritaukoja juurikin kyseisistä pillereistä, ja mulla on aina mennyt 2-3 kuukautta että näistä pillereistä palautuu kuukautiset, eli on aikakin vahva pillerimerkki. :) Itselläni ei siis sillä menkkoja ole olenkaan. Älä huoli. Kyllä ne tulee!! Mutta voi kestää tosiaan pitkänkin aikaa. Hormonitasapaino palautuu ehkä kunnolla n. puolen vuoden kuluttua kyseisistä pillereistä :)

Silkkitassu

Ajattelinkin nyt vaihtaa nuo hormoonikierukkaan (tai johonkin vastaavaan, katsotaan mitä suosittelevat). E-pillereitä en tahdo ja cerazette on kyllä vaikuttanut miun mielialaan jonkin verran. Enemmän rasite aina parisuhteelle, vaikka mukava tietysti ettei menkkoja ole tullut pillereiden syönnin aikana. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.