Ideasta sarjakuvaksi - Osa 3: Luonnostelu

Osa blogipostaussarjaa: Ideasta sarjakuvaksi.
Osa 2 - Käsikirjoitus ja sen työstäminen, löytyy täältä.
Osa 1 - Ideointi, löytyy täältä.

LUONNOSTELU

Tänään aloitin luonnostelemaan varsinaista työtä ja hahmottelemaan miltä lopullinen sarjakuva tulisi näyttämään. Sivuja kertyi viisi ja edellisessä osassa kertomani käsikirjoitus muuttui, KOSKA en millään saanut piirrettyä sarjakuvan toiseksi päähenkilöksi kaavailemaani miestä. Niimpä juoni on tällä hetkellä seuraava: 

Samassa bändissä soittavat naiset kehittävät voimakkaita tunteita toisiaan kohtaan. Toinen tahtoo pitää hauskaa ilman sitoutumista, toinen toivoo jotain enemmän. Toinen naisista lisäksi seurustelee miehen kanssa ja sarjakuva käsittelee mustasukkaisuutta, epävarmuutta ja omien tunteiden käsittelyä musiikin kautta. 

Aloitan luonnostelun siitä, että piirrän kuvakäsikirjoituksen pohjalta sivujen hahmotelmat ja ruudut A4:selle. Kuvakäsikirjoitus kokonaisuudessaan on minulla yleensä pieninä suttuina yhdellä tai kahdella A4:lla. Seuraavaksi piirsin aika nopeasti perus sisällöt ruutuihin ja kirjoitin alustavat tekstit. 

Koska juoni muuttui aika radikaalisti kuvakäsikirjoituksen jälkeen, tekemäni ruudut eivät täysin sopineet sisältöihin, mutta sitä varten luonnostellaan, jotta nähdään toimiiko jokin ruutu vai ei. Luonnoksia piirtäessä myös näen, toimiiko jokin hahmo minulle vai ei. Toista sivua tehdessäni totesin, ettei mies hahmo vain näytä hyvältä ja siirryin piirtämään hänet naisena. Niimpä viimeiset kolme sivua muuttuivat. 

Muutenkin kuvakäsikirjoituksen ruudut muuttuivat alkuperäisestä luonnokseen siirryttäessä. Yhdistelin ruutujen sisältöjä tai lisäsin väleihin uusia ruutuja tuomaan sisältöä sarjakuvaan. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että osa ruuduista tulee siirtymään lopulliseen versioon tälläisenään, mutta osaa muokkaan voimakkaasti, joko pienentäen ruutua tai vaihtamalla kuvakulmaa ja asetelmaa. Tarina itsessään vaikuttaa vielä toistaiseksi hyvältä.

Seuraavaksi otan käyttööni valopöytäni, jonka avulla teen vielä yhdet luonnokset näiden luonnoksien pohjalta ennen (toivottavasti) lopullista versiota. 

Postaussarjan neljännessä osassa alkaa tussausvaihe. Deadline lähestyy...

Share

Kommentit

byRiina

Ihana postaus sinulla sarjakuvien tekemisestä. Meilläkin on jopa koulussa tehty sarjakuvia. Luulen, että lähes jokainen lapsi piirtelee sarjakuvia jossakin vaiheessa elämäänsä. Oli hienoa nähdä tämä piirtäminen ammattimaisemmasta näkökulmasta. :)

Silkkitassu

Kiitos!
Yläasteella kavereiden kanssa useasti jotain piirreltiin ja tehtiin sarjakuvia yhdessä. Yleensä päähenkilöiksi päästiin itse niihin kertomuksiin. :) 
Kuten kaikki taiteen tekeminen, sarjakuvienkin teossa ei ole yhtä oikeaa tapaa edetä. Omat postaukseni kertovat vain minun tavasta tämän sarjakuvan parissa. Luultavasti seuraavaa tehdessä teen jo jotain toisin. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.