Jouluinen lounas + joulukorttikuvailua

Itsenäisyyspäivä jatkuu hyvän ruuan merkeissä. Kunhan maha vähän vajuu, alan leipoa pipareita ja joulutorttuja.

Lounaaksi söimme kinkkua ja porkkanalaatikkoa. Porkkanalaatikko oli mummon tekemää ja lämmitimme sen pakkasesta. Kinkun ostimme kaupasta ja otin sen aamulla huoneenlämpöön odottamaan paistoa. Siinä yhden aikoihin taisimme sen sitten vihdoin laittaa uuniin paistopussissa ja paistomittarin kera. Päälle vielä sinappi-korppujauhokuorrutus niin hyvä tuli!

Ei ehkä houkuttelevin kuva, kun oli jo niin nälkä, ettei edes MasterChefin katselu televisiosta antanut inspiraatiota asetella ruokaa hienosti lautaselle. Tosin keltainen valo tässä keittiössä pilaa kuvan kuin kuvan. :) No, mutta parin kilon kinkku on nyt sitten tuhottavana! Iltapalaksi ja huomiseksikin varmasti riittää särvittävää.

Otimme vauvasta joulukorttikuvia eilen. Ohessa esimakua kuvista. Valitsimme lopulta kaksi kuvaa (ilman hattua ja hatun kanssa), joista mummot ja ukit saavat joululahjansa. Olemme sopineet nimittäin, ettei aikuisille tänä vuonna tule lahjoja vaan keskitytään vain hyvään ruokaan ja yhdessäoloon! Tottakai minä ja S vaihdetaan lahjat keskenämme, mutta se tapahtuu luultavasti paljon ennen jouluaattoa... Oma lahjani kuulemma on yhdistetty joulu- ja syntymäpäivälahja. Jännittää mitä paketista paljastuu! Häkkivarastoon kuulemma ei ole lupaa mennä!

Eilen olimme myös Sarjakuvaseuran aktiivijäsenten kanssa istumassa iltaa ja piirtelemässä. Muut lähtivät vielä jatkamaan iltaa/yötä ravintoloihin, mutta me suuntasimme kahdeksan jälkeen kotia. Olen tehnyt hieman muutoksia meidän vaunuihin ja ne ovat nykyään ratasasennossa (vauva matkustaa makuuasennossa edelleen kyllä) ja kasvot menosuuntaan päin. Otin sisältä erillisen kopan pois, kun vauva protestoi useasti siihen laittamista. Ehkä se tuntui liian ahtaalta lämpöpussin kera. Nyt vaunuihin meno sujuu ilman suurempia huutoja (mitä nyt vaatteita päälle laittaessa edelleen huudetaan). Tällä tavalla vaunut ovat vähän ketterämmät ja lyhyemmät, vaikkakin takapainoisemmat. Lisäksi sain aikaiseksi laitettua taakse verkkokassin, johon sujahtavat helposti pyöränsuojat sekä lukko, jos vaunut johonkin pitäisi jättää niin ainakin ne saisi laitettua kiinni vaikka pyörätelineeseen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.