Kaksi piirasta

Ladataan...

Innostuin eilen leipomaan päivällistä ja koska kaapista löytyi peruspiirakkapohja tarvikkeet niin tein kaksi taikinaa suolaista ja makeaa piirasta varten.

Suolainen pohja

  • 150g pehmeää voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl vettä
  • ripaus suolaa

Makea pohja

  • 150g pehmeää voita
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 3 rkl vettä

Sekoita voihin vehnäjauhot/vehnäjauho + sokeri. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Kääri sekoitettu taikina kelmuun ja laita jääkaappiin n. 20 minuutiksi.

Esipaista pohjia n. 10 minuuttia 200 asteessa uunin alatasolla. 

Sieni-tomaattitäyte

  • 6 kpl herkkusieniä pilkottuna
  • 1 rasiallinen minitomaatteja
  • 1 kermaviili
  • 2 kananmunaa
  • Juustoraastetta maun mukaan
  • 1 mozzarella pallo
  • Pippuria ja suolaa
  • Oliiviöljyä

Kuulota herkkusienet paistinpannulla tilkassa öljyä. Mausta pippurilla ja suolalla. Siirrä sivuun.
Paista rasiallinen minitomaatteja oliiviöljyssä, kunnes tomaatit alkavat pehmentyä.
Yhdistä sienet, tomaatit, kermaviili ja kananmunat yhteen ja levitä esipaistetulle suolaiselle piirakkapohjalle.
Raasta juustoraastetta päälle ja siivuta mozzarellasta viipaleet juustoraasteen päälle. 
Paista 35 minuuttia 175 asteessa uunin alatasolla. 

 

Karamelli-omenapiiras

  • Viisi omenaa lohkottuna
  • 1 dl fariinisokeria
  • 80 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 maitorahka
  • 1/2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa

Sulata voi ja fariinisokeri pannulla, kunnes seos on kullanruskeaa. Lisää lohkotut omenat pannulle ja ripauta vaniljasokeria mauksi. Anna seoksen kuplia pannulla, kunnes omenat alkavat pehmetä. Siirrä pannu syrjään jäähtymään vähäksi aikaa.
Yhdistä maitorahka, kerma, kananmunat ja kaneli kulhossa. 
Kaada esipaistetulle pohjalle karamelli-omenaseos, lisää päälle rahkaseos ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 35 minuuttia.

Miehen mielipide omenapiirakasta oli, että "parasta piirakkaa mitä on koskaan syönyt"! En tiedä kuinka puolueellinen kommentti tämä nyt sit oli. ;D
Karamelli kovettuu vähän jääkaapissa, joten piiras vain paranee (jos tykkää crunchista) yön yli!

 

Nauttikaa! Ja hyvää pääsiäistä kaikille!
Share

Kommentit

Mia K.

Ah, mitä herkkuja! 

;))

Kommentoi

Ladataan...