Keskiraskauden kuulumisia

Rv 24+6 menossa tänään eli huomenna ollaan jo raskausviikolla 26! Hurjaa! Jos et halua lukea raskausoireista ja naistenvaivoista niin kannattaa lopettaa tähän lukeminen. :) i did warn you. Alempana on mukavempia juttuja...

Olot ovat olleet melko hyvät, ei pahoinvointia ja jalat/selkä on melko hyvin jaksaneet mukana. Kaksi viikkoa tosin on ollut hieman huonot voinnit flunssan/köhän kanssa, kun palellutin itseäni varmaankin saunan jälkeen. Hunajavettä on siis tullut latkittua urakalla. Kuumetta ei onneksi ole, mutta räkää ja köhää siitäkin edestä. Olen pystynyt kuitenkin toimimaan ihan normaalisti. Neuvolantätikin sanoi vain että kun vastustuskyky on alhaalla niin raskaana tulee imuroitua itseensä kaikki lensut. 

Sitten vähän ikävämpi vaiva ilmestyi noin viikkoa sitten (kiinnitin asiaan silloin vasta huomiota). Minulla on nimittäin suonikohju. Ikävässä paikassa. Näytin sitä eilen lääkärineuvolakäynnillä ja ulkopuolisin se näyttää suonikohjulta, mutta lääkäri ei osannut varmaksi sanoa, kun voi myös olla Bartholinin rauhasen tulehduskin. Eli gynelle saan ajan, jossa asiasta varmistutaan ja toimenpiteet sitten sen mukaan suunnitellaan. Tämä ongelma vaikuttaa liikkumiseeni ja tuntuu tietenkin ikävältä ja silloin kun kohta on pahasti ärtynyt (eli kun on liikkunut vähän enemmän, kävellyt esimerkiksi pidemmän matkan) niin tuntemukset ovat samanlaiset kuin virtsarakontulehduksessa tai pahimmassa tapauksessa tuntuu samalta kuin hampaita vihloessa kylmän jäätelön jäljiltä (mutta alhaalla tietenkin...). Joudun käymään useasti vessassa päivän aikana. 

Voihan siis myös olla, että minulla on lievä virtsarakontulehduskin tässä (mikä siis ehdottomasti pitää saada tutkittua). Lääkäri ehdottikin, että otetaan myös virtsanäyte (luultavasti siis silloin gynen kanssa samaan aikaan), jotta myös oireeton tulehdus saadaan varmistettua pois. 

Noh... sitä gyneä odotellessa... 

***************************

Muita raskausvaivoja joita on ilmennyt:

* käsivarsissa ja selässä on aika paljon pieniä finnejä

* aamuisin suonenvedot, jos erehtyy venyttelemään sängyssä

* toisessa rinnassa muutama pieni raskausarpi, onneksi vielä pieniä jälkiä!! Äiti kertoi, ettei hänelle tullut mahaan tai jalkoihin raskausarpia, vaan niitä oli vain rinnoissa. Toivotaan että minullekin nyt sitten käy näin...

* jalat (eritoten reidet) väsyvät istuessa aika paljon, joten joudun jaloittelemaan ja venyttelemään työpäivän aikana useasti

* sylki on jotenkin paksumpaa ja muutenkin limaa erittyy nenästä turhan paljon

* napa on pullahtanut melkein ulos! xD

* koko ajan on hiki/kuuma

* painoa on tullut nyt noin 7 kiloa lisää, 60 kiloa on siis rikki. Apua, en ole koskaan painanut näin paljoa! Tuntuu jotenkin hyvin omituiselta!

* tekee mieli makeita, yritän pitää kohtuullisessa rajoissa herkut.. Vaikeaa on...

* se vessassa ravaaminen

* ilmaa kertyy vatsaan ikävästi välillä. Yhtenäkin päivänä oli koko aamupäivän vaikea olla töissä, kun vatsaan sattui ja oli tukala olo. Syönnin jälkeen onneksi helpotti, kun sai röyhtäistyä. :) vatsa toimii muutenkin vähän hitaasti...

*****************

IKÄVÄ OSIO LOPPUI!

*****************

Perhevalmennuksia on ollut nyt kolme kertaa. 

3.6. oli hammas ja autoturvallisuus -kerta. Poliisi ja hammashoitaja kävivät siis kertomassa tärkeitä asioita ja saatiin punaisia pillereitä, joita en ole vielä testannut, mutta pitää varmaan jossain vaiheessa muistutella lapsuuden hammaslääkärikerrat mieleen. ^_^

4.6. oli muuttuva elämäntilanne kerta, jossa puhuttiin ryhmissä raskauden ja tulevan vauvan vaikutuksesta elämään ja mitä näemme haasteina ja mitä mahdollisuuksina. 

11.6. oli elämää vauvaperheenä kerta, jossa meidän kysymyksiin vastasi kaksi kuukautta ensimmäisen vauvansa kanssa ihmetelleet vanhemmat. Nähtiin ihan elävä vauva ja huomattiin, että kaikkia jännittää yhtälailla. Kaikki ovat vähän epävarmoja, et miten tästä selvitään. Tämä kerta on ollut nyt ehdottomasti oma suosikkini, ohjaajanakin ollut seurakunnan työntekijä oli ehdottomasti luontevin esiintyjä ja mukana oli paljon huumoria ja fiksuja neuvoja. 

Seuraava perhevalmennus on ensi tiistaina ja siinä käsitellään imetystä. Sitten taitaakin olla enää tutustuminen synnytyssairaalaan (eli kalvosulkeiset auditoriossa) ja synnytykseen joku lauantai raskausviikon 32 jälkeen. 

*****************

Olemme nyt oikeastaan saaneet kaikki isoimmat hankinnat (emme tosin vielä ole niitä kotiin saakka tuoneet vaan löytyvät sukulaisen hoivista), tässä vähän listaa: 

* Hoitopöytä 60x60, jossa on laatikosto sekä alusta

* Manduca sekä kantoliina

* Sitteri

* Emmaljungan city cross vaunut (beige/mustat)

* pinnasänky serkulta (kolmevuotias totesi että vauva tarvitsee sitä enemmän, hän voi jo siirtyä isojen lasten sänkyyn)

* iso kasa tyttöjen vaatteita laajassa kokorepertuaarissa (vaikkei kyllä tiedetä onko masuasukki tyttö edes, mutta laitetaan eteenpäin, jos näille ei tule käyttöä) 

* lakanoita sun muuta sänkykankaita

Vielä puuttuu kylvetysamme, vaikka meillä tosin yksi sellainen on, mutta kun se on ollut näätien käytössä niin ehkä olisi ihan aiheellista hankkia vauvalle oma. Haaveilen Flexibathista sekä kylvetystuesta, eikä se nyt olisi oikeastaan pahan hintainenkaan.

*******************

Mutta nyt nukkumaan. Huomenna pitää olla 7:00 viimeistään keskussairaalalla sokerirasitustestissä. Eli olen tällä hetkellä 12 tunnin paastolla.... 

Kommentit

Silkkitassu

S sai vihdoin tuntea ylpeyttä itsestään, kun hän voi nyt sanoa et on hankkinut vauvalle vaikka mitä, kaikki ei ole enää minun maksamaani. Kiitos hänen kuviensa, rahaa noihin ei meiltä kulunut kongreettisesti mitään. Varsinkin noista vaunuista olen super innoissani, kun ovat melkein uuden veroiset. :)
Erinäisiä rättejä ja tekstiilejä pitää vielä hommailla, pesulappuja löysin jysk:stä alennuksesta, kun viimeks kävin. Sellasia pieniä neliönmallisia pastelliväreissä.

Silkkitassu

eivät olleet harsoja vaan pieniä pyyhkeitä.

Sensei
Puuhevonen

Kaverilla oli kanssa sama vaiva eli tuo suonikohju..kröh...paikassa. Kuulemma meni ikävä kyllä kipeämmäksi mitä pidemmälle raskaus meni, mutta synnytyksen jälkeen oli hävinnyt itsestään. Sillä alueellahan verenkierto lisääntyy tosi paljon eli on kai jollain tapaa odotettavissakin, jos moisiin on taipumusta.

Itseä ällöttää kans tuo syljen paksuuntuminen, ja tuntuu aamuisin ettei pahaa makua saa suusta pois vaikka kuinka harjaisi hampaita. Toivottavasti tästäkin pääsee synnyttämällä :D

Silkkitassu

Samaa sanoi neuvolantäti et jos se on suonikohju niin tukivyö ois yksi ratkaisu, mut et ei oikein muuta voi tehdä. Pitää vaan käyttää väljiä housuja tai hameita että hankaus siltä osalta vähenee.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Vau, te olette olleet hyvissä ajoin liikkeellä vauvakamojen kanssa! (Nimim. FlexiBath ja kantoliina vieläkin ostamatta ja vaunut kotiin saapumatta) Ikeassa muuten myydään halvalla pieniä froteepyyhkeitä, jotka on musta just sopivia vauvan naama- yms. pyyhkeiksi. Niillä on myös ihan OK vauvan lakanoita. 

Silkkitassu

Kaikki löytyvät tosiaan sukulaisen hoteista nyt, toivottavasti saadaan kotiin saakka kuukauden sisällä, et kerkee miettiä et mihin ne oikein asetetaan. Kaksiossa kun tuppaa tulemaan seinät vastaan jo nykyisien tavaroiden kanssa. 
Onko muuten tietoa mistä kannattaisi hankkia harsoja? tai siis halvalla.. vai kannattaako ne tehdä itse metritavarasta (jos sitä kangaskaupasta saa).

Katie
Aika kypsä äidiksi

Mä sain ison pinon siskolta ja kavereilta ja ostin vielä lisää täällä paikalliselta John Lewisiltä, joten tsori, en osaa sanoa mistä niitä Suomessa saa... Ne kyllä näyttää säilyttävän kuosinsa aika mainiosti, joten saisikohan halvalla kirppareilta? 

Silkkitassu

En ole ainakaan nähnyt kirppareilla niitä, tosin en ole kyllä hirveästi aikaisemmin niitä etsinytkään. Nopea googlaus paljastaa että ikeasta saa sekä isommista tavarataloista, kuten Kodin1:stä tai Anttilasta. 

Sensei
Puuhevonen

Ikeasta saa halvalla harsotkin :)

Silkkitassu

kävin ostaa harsokangasta pari metriä Eurokankaasta. Metrihinta oli 2,90.

Pipo (Ei varmistettu)

Ompa sulla ollu tiuhaan noita perhevalmennuksia :O , mulla oli nyt toi eka viime viikolla ja seuraavat on elokuussa ja viimonen sit rv32 jälkeen.

Silkkitassu

Meille unohdettiin kertoa meidän oman ryhmän (elo-syyskuu) alkamisesta neuvolassa, joten myöhästyttiin ensimmäisestä perhevalmennuksesta oman ryhmämme kanssa (se oli muistaakseni huhtikuun alussa). Joten kävin siis loka-marraskuu ryhmän eka kerralla ja sitten heti perään oman ryhmän kahdella kerralla. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.