Kotiutuminen aloitettu

Meidän arki pääsi tänään sit alkuun kunnolla! Kerron sairaalaolosta vähän enemmän vaikkapa viikonloppuna, nyt tekee mieli vain hehkuttaa kotona olemista ja helpottuneisuutta. 

Me päästiin lähtemään sairaalasta kotia tänään. Vietin siis kolme päivää osastolla ja melkein jouduttiin jäämään vielä päiväksi (tai ehkä pidemmäksikin, en tiedä, en halua ajatella asiaa), mutta onneksi keltaisuusarvot olivat niin matalat, että ei onneksi valokaapille ollutkaan tarvetta. Huomenna käydään vielä antamassa yhdet labrat, mutta vauva syö ja on virkeä sekä paino on lähtenyt hyvin nousuun, joten hyvältä vaikuttaa. Sairaalasta lähtiessä paino oli 2869g, eli noin 100 grammaa oli laskua syntymäpainosta. :) Ei paha. 

Lisämaitoa ei tarvittu koko sairaalaolon aikana, koska rinnat päätti tehdä yhteistyötä ja maitoa herui runsaasti. Vauvan imuotekin on ihan hyvä, joten meillä imetys lähti toimimaan hyvin. Toisen tissin nänni oli aluksi vääränmuotoinen, mutta rintapumpulla ja oikealla asettelulla vauvan suuhun, vauva sai siitäkin lopulta otteen. Nyt sitten on maitosilarit pamahtanut päälle tänään... Huomenna pitää käydä ostamassa itselle rintapumppu, jotta näiden tyhjennys toimii myös silloin kun vauvalla ei ole nälkä. Tänään lypsin käsin lasiin ja hörpytettiin maustemitalla yhdestä rinnasta kotona, kun tuntuivat niin pinkeiltä. Pitää ostaa minigrippusseja, jotta saa pakastettua ja ehkä myös purkkeja, jotta voi jääkaapissa säilyttää syöttöhetkiin, jos en olekaan kotona paikalla silloin, kun nälkä yllättää. 

No mutta nyt tuntuu hyvältä olla kotona ja pihkakakka on muuttunut maitokakaksi. Tuntuu et me pärjätään vauvan kanssa tosi hyvin kotona! Nukuttiin yhdessä päikkäritkin, kun päästiin sairaalasta (vihdoin! unta!!). Kaikki yhdessä samalla sängyllä. Pikkuinen E on myös totutellut vähän omaan pinnasänkyynsä ja ollaan olohuoneesta kuunneltu itkuhälyttimen kautta hänen unituhinaansa (tai siis nenän viheltämistä kun limaisuutta on vähän... pikkuniistäjä pitää käydä ostaa huomenna myös... kauppalistaan, muuten unohtuu...). Tosin paremmin hän nukkuu silloin kun ollaan samassa huoneessa ja puheensorinaa kuuluu, nytkin S:n sylissä ruokalevolla toisen tietokoneen luona (pelaavat GW2:sta yhdessä... siitä se lähtee...). 

Näädät ovat olleet ihan ihmeissään uusista hajuista. S toi puklurätin kotia ekan päivän jälkeen ja näädät menivät jo siitä sekaisin samoin kuin S:n paitaan tarttuneista hajuista. Mutta eivät ainakaan ole olleet aggressiivisia pikkuista kohtaan, enemmän vain kiinnostuneita hajuista. Kiivinkin kiinnostus lopahti, kun S antoi lattialla haistella pikkuisen jalkaa, joka oli peitetty sukalla. "Ai tollanen..." ja lähti pois. No vahtiahan niitä pitää yhdessä, eikä E:tä jätetä yksin mihinkään minne näädät pääsisivät.

"Moro!" 

Eniten oma sänky ja omat tavarat ovat olleet sellaisia mitä sairaalassa kaipasi. Ja sitä rauhaa. Hienoa siellä oli ruokailuajat ja mukavat hoitajat. Mutta sitä helpottuneisuuden määrää, kun sai kuulla et pääsee kotia. Ei joudu enää nukkumaan ilman S:ää eikä toisen tarvitse olla yksin kotona. Saadaan rauhassa tutustua neidin persoonallisuuteen, temperamenttiin ja opetella hänelle ominaiset kommunikointieleet. Ihan omaan tahtiin. Ihmetellä yhdessä ja oppia kaikenlaista. Huomata mitkä asiat jo osataan ja missä tarvitaan lisäharjoittelua ennen kuin voidaan sanoa et osataan. :) Arvuutella millanen sydäntenvalloittaja meidän tytöstä oikein tulee, kun se on jo noin suloinen. Odottakaas vaan, maailma!

Huomenna nähdään sukulaisia, omat vanhemmat kävivät jo sairaalassa katsomassa vauvaa ja lähtivät sitten takaisin kotia Pohjois-Karjalaan (äiti olikin täällä viikon verran, isä tuli pariksi päiväksi). Olivat istuttaneet meidän parvekkeelle syksykasveja! Mukava yllätys! Mutta nyt pois blogimaailmasta ja arkeen!

 

 

Kommentit

riik
3h+kasvimaa

oi miten ihana pikkuinen! Onnea hurjan paljon :)

Kath

On kyllä niin tyttömäiset piirteet että! <3 oliskos teillä muuten etukäteen sukupuoli tiedossa? En enää muista :D sairaalassa ruoka oli kyllä niiiin hyvää. Vaikka saikin olla syömässä kokoajan! On tuo alku aika kyllä ihanaa, jotenki niin erityistä.. <3 nauttikaa!

Silkkitassu

Mummi sanoi kuvat nähdessään, että on ihan niinkuin minä pienenä, kuulemma! :) Minulla tosin ei hiuksia ole ollut päässä syntyessäni noin paljoa, et sen on isältään saanut. :) Katsotaan tuleeko kiharat vai jääkö piilolaineiks... :)

Oli meille sanottu neuvolassa, että se saattaa olla tyttö (ja sormustestihän ei tunnetusti valehtele ;)) mutta loppuun saakka jännitettiin, et kumpi saadaan!
Kyllä mulla sairaalassa nälkäkin oli, et olin ihan tyytyväinen, että siellä oli niin tiuhaan ruokailuja. Yöt tuntu kyllä vaan aika pitkiltä, kun iltapala oli niin aikaseen ja aamupalaan kesti. 

Baby Bubble

IHAAANAAAA! Ääks! <3

Tamsin

Voi ihanuus, hän on kaunis vauva! <3 Ihanaa myöskin että ette joutuneet jäämään sairaalaan pidemmäksi aikaa.

MinEna
Kasvukäyrillä

Iiiiik, miten ihana pienoinen! <3

Katie
Aika kypsä äidiksi

Voi, sulkkis! Ihanaa, että teillä on kotiutuminen sujunut hyvin. :)

Silkkitassu

kikakika! Tänään käytiin ulkona kärryttelemässä!

Lilleri78
Tuttitango

Ihana pienoinen! Ja hänellä on kaunis nenä :) Onnea vielä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.